Mediaroom

Tietosuojakäytäntö

Henkilötietojesi suojaaminen on meille (”DACHSER”) tärkeää. Henkilötietojasi, kuten nimeäsi, osoitettasi, sähköpostiosoitettasi ja puhelinnumeroasi käsitellään yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) [Datenschutz-Grundverordnung (DSGVO)] ja DACHSERilla sovellettavien maakohtaisten tietosuojaa koskevien säännösten mukaisesti.

Tämän tietosuojailmoituksen tarkoituksena on kertoa sinulle, millaisia henkilötietoja me keräämme, missä laajuudessa ja mihin tarkoitukseen. Lisäksi haluamme kertoa sinulle oikeuksistasi. Tarjotessamme sinulle erityispalveluita verkkosivustollamme tai muuta kautta, ja mikäli tietojen käsittelyyn ei ole tässä yhteydessä olemassa oikeudellista perustetta, pyydämme suostumustasi.

1. Tietosuojasta vastaava toimipaikka ja tietosuojavaltuutettu

Tietosuojalain mukaisesti vastaava toimipaikka on:

DACHSER SE
Thomas-Dachser-Strasse 2
87439 Kempten
Saksa

Puh.: +49 831 5916 0
Faksi: +49 831 5916 1312
Sähköpostiosoite: info@dachser.de 
Verkkosivusto: www.dachser.de 

DACHSER SE:n tietosuojavaltuutetun nimi ja yhteystiedot:

DACHSER SE
Tietosuojavaltuutettu
Thomas-Dachser-Str. 2
87439 Kempten 

data.protection@dachser.com

 

2. Yleistietojen tallennus

Verkkosivusto tallentaa jokaisella vierailukerralla erilaista yleistietoa. Näitä yleistietoja säilytetään palvelimen lokitiedostoissa. Saatamme tallentaa seuraavia tietoja: (1) käytetyn palvelimen tyyppi ja versio, (2) pääsyjärjestelmän käyttämä käyttöjärjestelmä, (3) verkkosivusto, jolta pääsyjärjestelmä päästää meidän verkkosivustollemme (lähettävä sivu), (4) aliverkkosivustot, joilta on linkki omalle verkkosivustollemme pääsyjärjestelmän kautta, (5) päivämäärä ja kellonaika, jolloin verkkosivustolla vierailtiin, (6) internetin protokollaosoite (IP-osoite), (7) pääsyjärjestelmän internetpalveluntarjoaja ja (8) muut vastaavat tiedot, jotka toimivat hätävasteena, mikäli IT-järjestelmäämme hyökätään.

Käyttäessään näitä yleistietoja DACHSERin on mahdotonta määritellä henkilöllisyytesi. Profilointia ei suoriteta. Tarvitsemme näitä tietoja lähinnä varmistaaksemme verkkosivustomme sisällön ajantasaisuuden, optimoidaksemme verkkosivustomme sisällön ja mainonnan, taataksemme IT-järjestelmiemme ja verkkosivustomme teknologian toiminnan sekä taataksemme pystyvämme tarjoamaan lainvalvontaviranomaisten tarvitsemat tiedot mahdollisten tietoverkkohyökkäysten tapauksessa. 

DACHSER analysoi tilastollisesti näitä anonyymisti tallennettuja tietoja tarkoituksenaan parantaa yhtiön tietoturvaa ja tietosuojaa. Tallennamme anonyymiä tietoa palvelimen lokitiedostoihin erillään kaikista meille antamistasi henkilötiedoista. Tietojen ja lokitiedostojen väliaikaisen säilytyksen oikeudellinen peruste on mainittu GDPR:n artiklan 6 kohdassa 1 f).

3. Tietojen käsittely ensimmäisen yhteydenoton yhteydessä

Voit ottaa meihin yhteyttä verkkosivuston yhteydenottolomakkeella tai lähettämällä sähköpostia yritystiedoissa olevaan sähköpostiosoitteeseen. Jos otat DACHSERiin yhteyttä näiden kanavien kautta, tallennamme automaattisesti meille antamasi henkilötiedot. Tällaiset vapaaehtoisesti DACHSERille annetut henkilötiedot tallennetaan pyyntösi käsittelemiseksi ja/tai ottaaksemme sinuun yhteyttä. 

DACHSER SE välittää pyynnöt ja niihin liittyvät henkilötiedot DACHSER-konsernin teknisesti vastuulliselle taholle, tavallisesti pyynnön esittäjän tytäryhtiön kansalliseen toimipisteeseen tietojen käsittely- ja käyttötarkoituksiin. Esimerkiksi pyynnöt ja pyyntöihin liittyvät tiedot Sveitsin verkkosivuilta (www.dachser.com/ch) välitetään DACHSERin kansalliseen toimipisteeseen Sveitsissä (DACHSER Spedition AG). Tietoja saatetaan myös välittää kolmannen osapuolen maihin, kuten tässä yhteydessä Yhdysvaltoihin. 

Tietojen käsittelyn oikeudellinen peruste sopimuksen laatimiseksi tai toteuttamiseksi on mainittu GDPR:n artiklan 6 kohdassa 1 b) ja muissa tapauksissa artiklan 6 kohdassa 1 f). Tiedonsiirron oikeudellinen peruste kolmannen osapuolen maihin on mainittu GDPR:n artiklan 49 kohdassa 1 b).

4. Uutiskirjeen tilaus

Käyttäjät voivat tilata DACHSERin uutiskirjeen (esim. ”eLetter”) DACHSERin verkkosivustolta. DACHSERin uutiskirjeen tilauksen yhteydessä tallennetut henkilötiedot näkyvät tiedontallennusruudulla.

DACHSER käyttää uutiskirjettä tarjotakseen asiakkailleen ja liikekumppaneilleen säännöllisesti tietoa palveluidemme ja tuotantomme innovaatioista, ajankohtaisista lehdistötiedotteista, brändistä ja verkkosivuston sisällöstä. Uutiskirjeen vastaanottaminen on mahdollista vain, jos (1) asianomaisella henkilöllä on voimassa oleva sähköpostiosoite ja (2) asianomainen henkilö rekisteröityy uutiskirjeen tilaajaksi. Lakisääteisistä syistä vahvistussähköpostiviesti lähetetään asianomaisen henkilön rekisteröityyn sähköpostiosoitteeseen uutiskirjeen vahvistetun tilaussuostumuksen saamiseksi. Vahvistussähköpostiviestillä varmistetaan, että sähköpostiosoitteen haltija on antanut luvan uutiskirjeen lähettämiseen. Uutiskirjeen lähettämisen oikeudellinen peruste mainitaan GDPR:n artiklan 6 kohdassa 1 a).

Uutiskirjeen tilauksen yhteydessä tallennamme asianomaisen henkilön tietokonejärjestelmän internetpalveluntarjoajan (ISP) IP-osoitteen rekisteröintiajankohtana sekä rekisteröinnin päivämäärän ja kellonajan. Nämä tiedot on tallennettava, jotta pystymme myöhemmin tunnistamaan asianomaisen henkilön sähköpostiosoitteen (mahdollisen) väärinkäytön ja takaamaan DACHSERin oikeudellisen suojan. Uutiskirjeen lähetykseen liittyvissä asioissa DACHSER käyttää Atrivio GmbH:n palveluita, osoite Albert-Einstein-Str. 6, 87437 Kempten, tietojen tallentamiseen, käsittelyyn ja/tai säilytykseen osana tilauksen käsittelyä.

Uutiskirjeen rekisteröintiprosessin aikana kerättyjä henkilötietoja käytetään yksinomaan seuraaviin tarkoituksiin:

  • Uutiskirjeen lähettäminen
  • Neuvonta ja mainonta
  • Uutiskirjeen kannalta tarvittava rakenne
  • Uutiskirjeen aiheiden laadinta tilaajien mielenkiinnon kohteiden mukaan

Lisäksi uutiskirjeen tilaajille saatetaan tarpeen mukaan ilmoittaa sähköpostitse uutiskirjepalveluiden toiminnasta tai niihin liittyvästä rekisteröinnistä, kuten muutoksista tarjoukseen tai muutoksista teknisissä olosuhteissa. 

Asianomaisen henkilön antama suostumus henkilötietojen tallentamiseen uutiskirjeen tilauksen yhteydessä voidaan peruuttaa milloin tahansa. Jokaisessa uutiskirjeessä on linkki suostumuksen kieltämiseen. Lisäksi rekisteristä on mahdollista poistua milloin tahansa lähettämällä viesti suoraan DACHSERille kohdassa 1 annettuja yhteystietoja käyttämällä.

5. Uutiskirjeen seuranta

Uutiskirjeemme sisältävät seurantapikseleitä. Seurantapikseli on pieni graafinen tiedosto, joka löytyy HTML-muodossa lähetetyistä sähköpostiviesteistä. Seurantapikseleiden avulla lokitiedoston tallennus ja analysointi on helpompaa. Tämä mahdollistaa verkkomarkkinointikampanjan menestymistä tai epäonnistumista koskevan tilastollisen analyysin laatimisen. Sulautettujen seurantapikselien avulla DACHSER voi tunnistaa, avasiko asianomainen henkilö sähköpostiviestin ja mitä sähköpostiviestin linkkejä asianomainen henkilö mahdollisesti käytti. 

DACHSER tallentaa ja arvioi uutiskirjeiden sisältämien seurantapikselien kautta tallennetut henkilötiedot optimoidakseen uutiskirjeiden lähettämisen ja yhdenmukaistaakseen tulevien uutiskirjeiden sisällön vastaamaan paremmin asianomaisen henkilön mielenkiinnon kohteita. Asianomaisilla henkilöillä on milloin tahansa oikeus peruuttaa toistetun suostumuksen yhteydessä antamansa hyväksyntä. Hyväksynnän peruutuksen perusteella DACHSER poistaa henkilötiedot. DACHSER katsoo uutiskirjeen tilauksen peruutuksen tarkoittavan automaattisesti hyväksynnän peruutusta.

6. Evästeet

Tällä verkkosivustolla käytetään evästeitä. Evästeet ovat tietokonejärjestelmään asennettuja ja järjestelmässä säilytettyjä tekstitiedostoja. Evästeiden avulla DACHSER voi tarjota sinulle käyttäjäystävällisiä palveluita, joiden tarjoaminen olisi mahdotonta ilman evästeiden asentamista. Evästeiden avulla pystymme tunnistamaan verkkosivustomme käyttäjät. Esimerkiksi evästeiden käytön sallineen verkkosivuston käyttäjän ei tarvitse kirjoittaa sisäänkirjautumistietojaan uudelleen joka kerta sivustolla vieraillessaan, sillä verkkosivuston tietokonejärjestelmään asentama eväste muistaa kirjautumistiedot. 

Verkkosivustollamme käytetään etracker GmbH:n tekniikoita, osoite: Erste Brunnenstrasse 1, 20459 Hamburg (www.etracker.com). Tietoja kerätään ja säilytetään optimointi- ja markkinointitarkoituksiin. Tietoja käytetään käyttäjäprofiilien luomiseksi salanimellä. Evästeitä saatetaan käyttää tähän tarkoitukseen. Verkkoselain voidaan tunnistaa evästeiden avulla. Etrackerin tekniikoiden avulla kerättyjä tietoja ei käytetä verkkosivuston vierailijan tunnistamiseksi henkilökohtaisesti, eikä niitä yhdistetä salanimen haltijan henkilötietoihin ilman asianomaisen henkilön erikseen myöntämää lupaa. Profilointia ei suoriteta. Tiedonkeruusta ja tietojen säilyttämisestä tulevaisuutta varten voi kieltäytyä milloin tahansa.

Voit estää verkkosivuston evästeiden asentamisen milloin tahansa verkkoselaimesi asetuksista sekä estää evästeasetukset pysyvästi. Lisäksi jo asennetut evästeet voidaan poistaa milloin tahansa verkkoselaimen tai muun ohjelman avulla. Tämä on mahdollista kaikissa tavanomaisissa verkkoselaimissa. Jos kuitenkin poistat käytöstä verkkoselaimeesi asennetut evästeet, kaikki verkkosivustomme toiminnot eivät välttämättä ole täysin käytettävissäsi. Evästeiden avulla henkilötietojen käsittelyn oikeudellinen peruste mainitaan GDPR:n artiklan 6 kohdassa 1 f).

7. eLogistics

Verkkosivustollaan DACHSER tarjoaa palveluita eLogistics-työkalun avulla. Yksi eLogistics-portaalin ydintoiminnoista on toimituskulujen laskenta verkossa, lähetystilausten rekisteröinti sekä tilausseuranta Tracking & Tracing -toiminnon avulla. 

DACHSER SE välittää pyynnöt ja niihin liittyvät henkilötiedot DACHSER-konsernin teknisesti vastuulliselle taholle, tavallisesti pyynnön esittäjän tytäryhtiön kansalliseen toimipisteeseen tietojen käsittely- ja käyttötarkoituksiin. Esimerkiksi pyynnöt ja pyyntöihin liittyvät tiedot Sveitsin verkkosivuilta (www.dachser.com/ch) välitetään DACHSERin kansalliseen toimipisteeseen Sveitsissä (DACHSER Spedition AG). Tietoja saatetaan välittää myös kolmannen osapuolen maihin, kuten tässä yhteydessä Yhdysvaltoihin. Käyttäjät voivat käyttää eLogistics-sovelluksia rekisteröitymällä tai ilman erillistä rekisteröitymistä. Mikäli käyttäjä rekisteröityy, asianmukainen kansallinen toimipiste aktivoi käyttäjän noudattaen todentamismenettelyä. Rekisteröidyillä käyttäjillä on useampia ”valtuuksia” kuin rekisteröitymättömillä, eli käyttäjät voivat hyödyntää useampia palveluita. DACHSERille tämän prosessin yhteydessä välittyvät henkilötiedot ovat näkyvillä rekisteröitymisen tietojentallennusruudulla. 

eLogistics-palveluiden kautta käytettyjen tietojen tarkoituksena on yksinomaan mahdollistaa edellä mainitut palvelut. Tietojen käsittelyn oikeudellinen peruste sopimuksen laatimiseksi tai toteuttamiseksi on mainittu GDPR:n artiklan 6 kohdassa 1 b) ja muissa tapauksissa artiklan 6 kohdassa 1 f). Tiedonsiirron oikeudellinen peruste kolmannen osapuolen maihin on mainittu artiklan 49 kohdassa 1 b).

8. Google Maps

Käytämme tällä verkkosivustolla Google Mapsin palveluita. Tämän ansiosta voimme näyttää sinulle interaktiivisen kartan suoraan verkkosivustolla, ja voit helposti käyttää kartan ominaisuuksia.

Kun vierailet Googlen verkkosivustolla, Google saa tiedon, että olet käynyt meidän verkkosivustollamme olevalla vastaavalla alisivustolla. Lisäksi välitetään kohdassa 2 mainitut tiedot. Näin tapahtuu riippumatta siitä, oletko kirjautunut Googlen tilin kautta vai et. Jos olet kirjautunut Googleen, tietosi kohdennetaan automaattisesti tiliisi. Jos et halua tietoja kohdennettavan Googlen profiiliisi, sinun tulee kirjautua ulos ennen painikkeen aktivoimista. Google säilyttää tietojasi käyttöprofiilina ja käyttää tietoja mainonnan, markkinointitutkimuksen ja/tai verkkosivustonsa kannalta tarpeellisen rakenteen tarkoituksiin. Arviointi suoritetaan erityisesti (myös käyttäjien osalta, jotka eivät kirjaudu sisään) tarpeisiin perustuvan mainonnan tarjoamiseksi ja muiden omassa sosiaalisessa verkostossasi olevien käyttäjien tiedottamiseksi toiminnastasi verkkosivustollamme. Sinulla on oikeus kieltää käyttäjäprofiilin luonti, mutta otathan asiassa suoraan yhteyttä Googleen. Lisätietoja lisäosan palveluntarjoajan tiedon keräämisen ja käsittelyn tarkoituksista ja laajuuksista on palveluntarjoajan tietosuojailmoituksessa. 

Google Mapsin avulla henkilötietojesi käsittelyn oikeudellinen peruste mainitaan GDPR:n artiklan 6 kohdassa 1 f). Henkilötietojen siirto Yhdysvaltoihin toteutetaan noudattaen EU:n ja Yhdysvaltojen välistä Privacy Shield -sopimusta, GDPR:n artiklan 45 kohdan 1 mukaan, jonka Google on allekirjoittanut.

9. Sosiaalisen median lisäosat

Käytämme verkkosivustollamme sosiaalisen median, kuten Facebookin, Twitterin, YouTuben, Xingin ja LinkedInin lisäosia (”lisäosat”). Käytämme lisäosia erityisesti siinä tarkoituksessa, että sinä voit jakaa verkkosivustomme sisältöä muiden sosiaalisten verkostojesi käyttäjien kanssa tai viitataksesi heille sisällöistä. Tunnistat asiaankuuluvan lisäosan tarjoajan logosta tai alkukirjaimesta.

Vieraillessasi verkkosivustollamme emme välitä mitään henkilötietoja lisäosan tarjoajalle. Jos kuitenkin painat lisäosan kuvaketta, henkilötietosi lähetetään suoraan kyseisen lisäosan tarjoajalle. Kyseinen lisäosan tarjoaja käsittelee tietojasi kolmannen osapuolen maissa, esimerkiksi Yhdysvalloissa, vallitsevissa olosuhteissa. Kun olet painanut lisäosan kuvaketta, selaimeesi avautuu uusi ikkuna, joka kutsuu kyseisen sosiaalisen verkoston tarjoajan verkkosivustoa. Tiedot siirretään asianmukaisen lisäosan tarjoajalle huolimatta siitä, onko sinulla tili kyseisen lisäosan tarjoajan sosiaalisessa verkostossa. Kun olet kirjautunut lisäosan tarjoajalle, meille rekisteröimäsi tiedot siirretään suoraan lisäosan tarjoajan palveluun luomallesi tilille.

Emme pysty vaikuttamaan lisäosan käytön avulla kerätyn ja käsiteltävän tiedon tyyppiin tai laajuuteen, emmekä ole tietoisia tiedonkeruun kattavuudesta, käsittelyn tarkoituksista emmekä säilytysajoista. Lisäosan tarjoajan antamien tietojen mukaan välitettyihin tietoihin sisältyvät tiedot selaimestasi, vierailemistasi verkkosivuista sekä vierailusi päivämäärä ja kellonaika. Lisäosan tarjoajat käsittelevät näitä tietoja esimerkiksi käyttäjäprofiilien luomiseksi ja suunnitellakseen sinulle räätälöityä mainontaa. Sinulla on oikeus kieltää käyttäjäprofiilin luonti, mutta otathan asiassa suoraan yhteyttä asiaankuuluvaan lisäosan tarjoajaan harjoittaaksesi kielto-oikeuttasi. Lisätietoja asiasta on asiaankuuluvien lisäosan tarjoajien verkkosivustoilla ja tietosuojalausekkeissa.

Sosiaalisen median lisäosien avulla henkilötietojesi käsittelyn oikeudellinen peruste mainitaan GDPR:n artiklan 6 kohdassa 1 f). Henkilötietojen siirto Yhdysvaltoihin toteutetaan noudattaen EU:n ja Yhdysvaltojen välistä Privacy Shield -sopimusta, GDPR:n artiklan 45 kohdan 1 mukaan, jonka Facebook, Twitter, LinkedIn ja Google ovat allekirjoittaneet.

10. Tiedonsiirto kolmansille osapuolille

Palveluntarjoajien sekä sopimusosapuolien, joiden palveluita käytämme verkkosivustomme operoimiseksi, on teknisesti mahdollista päästä henkilötietoihin. Näiden ulkoisten palveluntarjoajien velvollisuutena on käyttää henkilötietojasi ainoastaan edellyttämiemme palvelujen tarjoamiseen tai muihin ohjeidemme mukaisiin tarkoituksiin. 

DACHSER siirtää henkilötietojasi DACHSER Groupin sisäisille yrityksille tässä tietosuojalausekkeessa mainittuihin tarkoituksiin ja välittää niitä asianmukaisille kansallisille toimipisteille. DACHSER-yrityksiä sijaitsee myös Euroopan unionin ja Euroopan talousalueen ulkopuolella. DACHSERin vastuulla on varmistaa, että sinulle on tiedotettu oikeuksistasi asianomaisena henkilönä sovellettavien tietosuojalakien mukaan. Otathan henkilötietoihisi liittyvissä kysymyksissä tai valituksissa yhteyttä DACHSERiin. DACHSER Groupiin kuuluvat DACHSER-yritykset, jotka yhtä lailla käsittelevät henkilötietojasi, tekevät kanssamme yhteistyötä ja tukevat meitä kysymysten ja valitusten käsittelyssä.

Edellä mainittua tiedonsiirtoa lukuun ottamatta emme siirrä, myy tai markkinoi henkilötietojasi kolmansille osapuolille, kuten muille yrityksille tai organisaatioille, ellet ole antanut meille nimenomaista lupaa tähän tai mikäli siirtoa ei edellytetä, jotta pystyisimme täyttämään sopimusvelvoitteemme sinua, verkkosivustomme käyttäjää, kohtaan.

11. Tietojen säilytysaika

Henkilötietojen säilytysajan kriteeri perustuu asianmukaiseen lakisääteiseen säilytysaikaan. Kun säilytysaika on mennyt umpeen, poistamme järjestelmällisesti kaikki asianmukaiset tiedot, mikäli niitä ei enää tarvita sopimuksen noudattamiseksi tai laatimiseksi. 

Mikäli säilytystarkoitusta ei enää sovelleta tai mikäli eurooppalainen lainsäädäntö tai muu asiaankuuluva säännös vanhenee, henkilötiedot estetään tai poistetaan järjestelmällisesti lakisääteisten asetusten mukaan.

12. Rekisteröidyn oikeudet

Asianomaisena henkilönä sinulla on GDPR:n artikloissa 15–21 esitetyt oikeudet DACHSERiin nähden, mikäli tässä ilmoituksessa määritetyt edellytykset täyttyvät. Rekisteröidyllä on oikeus saada pääsy tietoihin (GDPR:n artikla 15), oikeus tietojen oikaisemiseen (GDPR:n artikla 16), oikeus tietojen poistamiseen (GDPR:n artikla 17), oikeus rajoittaa käsittelyä (GDPR:n artikla 18), oikeus tiedonsiirtoon (GDPR:n artikla 20) ja vastustamisoikeus (GDPR:n artiklat 21 ja 22). Lisäksi sinulla on oikeus valittaa valvontaviranomaiselle GDPR:n artiklan 77 mukaisesti.