Työpaikat Mediaroom

Tietosuojakäytäntö

Henkilötietojesi suojaaminen on meille (”DACHSER”) tärkeää. Henkilötietojasi, kuten nimeäsi, osoitettasi, sähköpostiosoitettasi ja puhelinnumeroasi käsitellään yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) [Datenschutz-Grundverordnung (DSGVO)] ja DACHSERilla sovellettavien maakohtaisten tietosuojaa koskevien säännösten mukaisesti.

Tämän tietosuojailmoituksen tarkoituksena on kertoa sinulle, millaisia henkilötietoja me keräämme, missä laajuudessa ja mihin tarkoitukseen. Lisäksi haluamme kertoa sinulle oikeuksistasi. Tarjotessamme sinulle erityispalveluita verkkosivustollamme tai muuta kautta, ja mikäli tietojen käsittelyyn ei ole tässä yhteydessä olemassa oikeudellista perustetta, pyydämme suostumustasi.

Rekisteröidyn oikeudet ja tietoturvaloukkauksesta ilmoittaminen

Voit käyttää rekisteröidyn oikeuksiasi – kuten oikeutta saada pääsy tietoihin, oikaista tietoja, poistaa tietoja, rajoittaa tietojen käsittelyä, siirtää tietoja ja vastustaa tietojen käsittelyä – verkossa täällä. Voit ilmoittaa tietoturvaloukkauksesta, kuten henkilötietojen luvattomasta käytöstä, luovutuksesta tai käsittelystä tai henkilötietojen häviämisestä, verkossa täällä.

1. Tietosuojasta vastaava toimipaikka ja tietosuojavaltuutettu

Tietosuojalain mukaisesti vastaava toimipaikka on:

DACHSER SE
Thomas-Dachser-Strasse 2
87439 Kempten
Saksa

Puh.: +49 831 5916 0
Faksi: +49 831 5916 1312
Sähköpostiosoite: info@dachser.de 
Verkkosivusto: www.dachser.de 

DACHSER SE:n tietosuojavaltuutetun nimi ja yhteystiedot:

DACHSER SE
Tietosuojavaltuutettu
Thomas-Dachser-Str. 2
87439 Kempten 

data.protection@dachser.com

 

2. Yleistietojen tallennus

Verkkosivusto tallentaa jokaisella vierailukerralla erilaista yleistietoa. Näitä yleistietoja säilytetään palvelimen lokitiedostoissa. Saatamme tallentaa seuraavia tietoja: (1) käytetyn palvelimen tyyppi ja versio, (2) pääsyjärjestelmän käyttämä käyttöjärjestelmä, (3) verkkosivusto, jolta pääsyjärjestelmä päästää meidän verkkosivustollemme (lähettävä sivu), (4) aliverkkosivustot, joilta on linkki omalle verkkosivustollemme pääsyjärjestelmän kautta, (5) päivämäärä ja kellonaika, jolloin verkkosivustolla vierailtiin, (6) internetin protokollaosoite (IP-osoite), (7) pääsyjärjestelmän internetpalveluntarjoaja ja (8) muut vastaavat tiedot, jotka toimivat hätävasteena, mikäli IT-järjestelmäämme hyökätään.

Käyttäessään näitä yleistietoja DACHSERin on mahdotonta määritellä henkilöllisyytesi. Profilointia ei suoriteta. Tarvitsemme näitä tietoja lähinnä varmistaaksemme verkkosivustomme sisällön ajantasaisuuden, optimoidaksemme verkkosivustomme sisällön ja mainonnan, taataksemme IT-järjestelmiemme ja verkkosivustomme teknologian toiminnan sekä taataksemme pystyvämme tarjoamaan lainvalvontaviranomaisten tarvitsemat tiedot mahdollisten tietoverkkohyökkäysten tapauksessa. 

DACHSER analysoi tilastollisesti näitä anonyymisti tallennettuja tietoja tarkoituksenaan parantaa yhtiön tietoturvaa ja tietosuojaa. Tallennamme anonyymiä tietoa palvelimen lokitiedostoihin erillään kaikista meille antamistasi henkilötiedoista. Tietojen ja lokitiedostojen väliaikaisen säilytyksen oikeudellinen peruste on mainittu GDPR:n artiklan 6 kohdassa 1 f).

3. Tietojen käsittely ensimmäisen yhteydenoton yhteydessä

Voit ottaa meihin yhteyttä verkkosivuston yhteydenottolomakkeella tai lähettämällä sähköpostia yritystiedoissa olevaan sähköpostiosoitteeseen. Jos otat DACHSERiin yhteyttä näiden kanavien kautta, tallennamme automaattisesti meille antamasi henkilötiedot. Tällaiset vapaaehtoisesti DACHSERille annetut henkilötiedot tallennetaan pyyntösi käsittelemiseksi ja/tai ottaaksemme sinuun yhteyttä. 

DACHSER SE välittää pyynnöt ja niihin liittyvät henkilötiedot DACHSER-konsernin teknisesti vastuulliselle taholle, tavallisesti pyynnön esittäjän tytäryhtiön kansalliseen toimipisteeseen tietojen käsittely- ja käyttötarkoituksiin. Esimerkiksi pyynnöt ja pyyntöihin liittyvät tiedot Sveitsin verkkosivuilta (www.dachser.com/ch) välitetään DACHSERin kansalliseen toimipisteeseen Sveitsissä (DACHSER Spedition AG). Tietoja saatetaan myös välittää kolmannen osapuolen maihin, kuten tässä yhteydessä Yhdysvaltoihin. 

Tietojen käsittelyn oikeudellinen peruste sopimuksen laatimiseksi tai toteuttamiseksi on mainittu GDPR:n artiklan 6 kohdassa 1 b) ja muissa tapauksissa artiklan 6 kohdassa 1 f). Tiedonsiirron oikeudellinen peruste kolmannen osapuolen maihin on mainittu GDPR:n artiklan 49 kohdassa 1 b).

4. Uutiskirjeen tilaus

Käyttäjät voivat tilata DACHSERin uutiskirjeen (esim. ”eLetter”) DACHSERin verkkosivustolta. DACHSERin uutiskirjeen tilauksen yhteydessä tallennetut henkilötiedot näkyvät tiedontallennusruudulla.

DACHSER käyttää uutiskirjettä tarjotakseen asiakkailleen ja liikekumppaneilleen säännöllisesti tietoa palveluidemme ja tuotantomme innovaatioista, ajankohtaisista lehdistötiedotteista, brändistä ja verkkosivuston sisällöstä. Uutiskirjeen vastaanottaminen on mahdollista vain, jos (1) asianomaisella henkilöllä on voimassa oleva sähköpostiosoite ja (2) asianomainen henkilö rekisteröityy uutiskirjeen tilaajaksi. Lakisääteisistä syistä vahvistussähköpostiviesti lähetetään asianomaisen henkilön rekisteröityyn sähköpostiosoitteeseen uutiskirjeen vahvistetun tilaussuostumuksen saamiseksi. Vahvistussähköpostiviestillä varmistetaan, että sähköpostiosoitteen haltija on antanut luvan uutiskirjeen lähettämiseen. Uutiskirjeen lähettämisen oikeudellinen peruste mainitaan GDPR:n artiklan 6 kohdassa 1 a).

Uutiskirjeen tilauksen yhteydessä tallennamme asianomaisen henkilön tietokonejärjestelmän internetpalveluntarjoajan (ISP) IP-osoitteen rekisteröintiajankohtana sekä rekisteröinnin päivämäärän ja kellonajan. Nämä tiedot on tallennettava, jotta pystymme myöhemmin tunnistamaan asianomaisen henkilön sähköpostiosoitteen (mahdollisen) väärinkäytön ja takaamaan DACHSERin oikeudellisen suojan. Uutiskirjeen lähetykseen liittyvissä asioissa DACHSER käyttää Atrivio GmbH:n palveluita, osoite Albert-Einstein-Str. 6, 87437 Kempten, tietojen tallentamiseen, käsittelyyn ja/tai säilytykseen osana tilauksen käsittelyä.

Uutiskirjeen rekisteröintiprosessin aikana kerättyjä henkilötietoja käytetään yksinomaan seuraaviin tarkoituksiin:

  • Uutiskirjeen lähettäminen
  • Neuvonta ja mainonta
  • Uutiskirjeen kannalta tarvittava rakenne
  • Uutiskirjeen aiheiden laadinta tilaajien mielenkiinnon kohteiden mukaan

Lisäksi uutiskirjeen tilaajille saatetaan tarpeen mukaan ilmoittaa sähköpostitse uutiskirjepalveluiden toiminnasta tai niihin liittyvästä rekisteröinnistä, kuten muutoksista tarjoukseen tai muutoksista teknisissä olosuhteissa. 

Asianomaisen henkilön antama suostumus henkilötietojen tallentamiseen uutiskirjeen tilauksen yhteydessä voidaan peruuttaa milloin tahansa. Jokaisessa uutiskirjeessä on linkki suostumuksen kieltämiseen. Lisäksi rekisteristä on mahdollista poistua milloin tahansa lähettämällä viesti suoraan DACHSERille kohdassa 1 annettuja yhteystietoja käyttämällä.

5. Uutiskirjeen seuranta

Uutiskirjeemme sisältävät seurantapikseleitä. Seurantapikseli on pieni graafinen tiedosto, joka löytyy HTML-muodossa lähetetyistä sähköpostiviesteistä. Seurantapikseleiden avulla lokitiedoston tallennus ja analysointi on helpompaa. Tämä mahdollistaa verkkomarkkinointikampanjan menestymistä tai epäonnistumista koskevan tilastollisen analyysin laatimisen. Sulautettujen seurantapikselien avulla DACHSER voi tunnistaa, avasiko asianomainen henkilö sähköpostiviestin ja mitä sähköpostiviestin linkkejä asianomainen henkilö mahdollisesti käytti. 

DACHSER tallentaa ja arvioi uutiskirjeiden sisältämien seurantapikselien kautta tallennetut henkilötiedot optimoidakseen uutiskirjeiden lähettämisen ja yhdenmukaistaakseen tulevien uutiskirjeiden sisällön vastaamaan paremmin asianomaisen henkilön mielenkiinnon kohteita. Asianomaisilla henkilöillä on milloin tahansa oikeus peruuttaa toistetun suostumuksen yhteydessä antamansa hyväksyntä. Hyväksynnän peruutuksen perusteella DACHSER poistaa henkilötiedot. DACHSER katsoo uutiskirjeen tilauksen peruutuksen tarkoittavan automaattisesti hyväksynnän peruutusta.

6. Evästeet

Tällä verkkosivustolla käytetään evästeitä. Evästeet ovat tietokonejärjestelmään asennettuja ja järjestelmässä säilytettyjä tekstitiedostoja. Evästeiden avulla DACHSER voi tarjota sinulle käyttäjäystävällisiä palveluita, joiden tarjoaminen olisi mahdotonta ilman evästeiden asentamista. Evästeiden avulla pystymme tunnistamaan verkkosivustomme käyttäjät. Esimerkiksi evästeiden käytön sallineen verkkosivuston käyttäjän ei tarvitse kirjoittaa sisäänkirjautumistietojaan uudelleen joka kerta sivustolla vieraillessaan, sillä verkkosivuston tietokonejärjestelmään asentama eväste muistaa kirjautumistiedot. 

Voit estää verkkosivuston evästeiden asentamisen milloin tahansa verkkoselaimesi asetuksista sekä estää evästeasetukset pysyvästi. Lisäksi jo asennetut evästeet voidaan poistaa milloin tahansa verkkoselaimen tai muun ohjelman avulla. Tämä on mahdollista kaikissa tavanomaisissa verkkoselaimissa. Jos kuitenkin poistat käytöstä verkkoselaimeesi asennetut evästeet, kaikki verkkosivustomme toiminnot eivät välttämättä ole täysin käytettävissäsi. Evästeiden avulla henkilötietojen käsittelyn oikeudellinen peruste mainitaan GDPR:n artiklan 6 kohdassa 1 f).

7. Verkkosivustojen analysointityökalu etracker

Tämän verkkosivuston tarjoaja käyttää yrityksen etracker GmbH, Hampuri, Saksa (www.etracker.com) palveluja käyttötietojen analysointiin. etracker ei pääasiallisesti käytä evästeitä. Mikäli hyväksyt nimenomaisesti analysointievästeiden (tilastolliset evästeet) asettamisen, käytetään evästeitä, joiden avulla on mahdollista analysoida tilastollisesti, miten tällä verkkosivustolla kävijät käyttävät sivustoa, ja näyttää käyttöön perustuvia sisältöjä ja mainoksia. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallentuvat käyttäjän päätelaitteen Internet-selaimelle. etracker-evästeet eivät sisällä tietoja, joiden perustella käyttäjä voitaisiin tunnistaa.

etrackerilla kerätään tietoja tämän verkkosivuston tarjoajan toimeksiannosta, ja etracker hoitaa tietojen käsittelyn ja tallennuksen ainoastaan Saksassa, joten niitä koskevat tiukat saksalaiset ja eurooppalaiset tietosuojalait ja  asetukset. Riippumaton taho on tähän liittyen tarkastanut ja sertifioinut etrackerin, ja se on saanut ePrivacyseal-tietosuojahyväksynnän.

Tietojen käsittely tapahtuu tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan, 1 kohdan, f alakohdan (oikeutettu etu) mukaan. Tarkoituksemme on tietosuoja-asetusta noudattaen (oikeutettu etu) optimoida verkkotarjontaamme ja näkyvyyttämme verkossa. Koska sivustolla vierailevien yksityisyys on meille tärkeää, kaikki henkilöihin viittaavat tiedot, kuten IP-osoite, kirjautumistiedot tai laitetunnukset, anonymisoidaan tai niistä muodostetaan salanimet mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Tietoja ei käytetä mihinkään muuhun, yhdistetä muihin tietoihin tai luovuteta kolmansille osapuolille.

Selaimen asetuksella "do not Track" kerääminen on automaattisesti mahdotonta.

Voit kieltää edellä kuvatun tietojen käsittelyn milloin tahansa.

Opt-out

Katso lisätietoja etrackerin tietosuojasta täältä.

Voit estää verkkosivuston evästeiden asentamisen milloin tahansa verkkoselaimesi asetuksista sekä estää evästeasetukset pysyvästi. Lisäksi jo asennetut evästeet voidaan poistaa milloin tahansa verkkoselaimen tai muun ohjelman avulla. Tämä on mahdollista kaikissa tavanomaisissa verkkoselaimissa. Jos kuitenkin poistat käytöstä verkkoselaimeesi asennetut evästeet, kaikki verkkosivustomme toiminnot eivät välttämättä ole täysin käytettävissäsi. Evästeiden avulla henkilötietojen käsittelyn oikeudellinen peruste mainitaan GDPR:n artiklan 6 kohdassa 1 f).

8. eLogistics

Verkkosivustollaan DACHSER tarjoaa palveluita eLogistics-työkalun avulla. Yksi eLogistics-portaalin ydintoiminnoista on toimituskulujen laskenta verkossa, lähetystilausten rekisteröinti sekä tilausseuranta Tracking & Tracing -toiminnon avulla. 

DACHSER SE välittää pyynnöt ja niihin liittyvät henkilötiedot DACHSER-konsernin teknisesti vastuulliselle taholle, tavallisesti pyynnön esittäjän tytäryhtiön kansalliseen toimipisteeseen tietojen käsittely- ja käyttötarkoituksiin. Esimerkiksi pyynnöt ja pyyntöihin liittyvät tiedot Sveitsin verkkosivuilta (www.dachser.com/ch) välitetään DACHSERin kansalliseen toimipisteeseen Sveitsissä (DACHSER Spedition AG). Tietoja saatetaan välittää myös kolmannen osapuolen maihin, kuten tässä yhteydessä Yhdysvaltoihin. Käyttäjät voivat käyttää eLogistics-sovelluksia rekisteröitymällä tai ilman erillistä rekisteröitymistä. Mikäli käyttäjä rekisteröityy, asianmukainen kansallinen toimipiste aktivoi käyttäjän noudattaen todentamismenettelyä. Rekisteröidyillä käyttäjillä on useampia ”valtuuksia” kuin rekisteröitymättömillä, eli käyttäjät voivat hyödyntää useampia palveluita. DACHSERille tämän prosessin yhteydessä välittyvät henkilötiedot ovat näkyvillä rekisteröitymisen tietojentallennusruudulla. 

eLogistics-palveluiden kautta käytettyjen tietojen tarkoituksena on yksinomaan mahdollistaa edellä mainitut palvelut. Tietojen käsittelyn oikeudellinen peruste sopimuksen laatimiseksi tai toteuttamiseksi on mainittu GDPR:n artiklan 6 kohdassa 1 b) ja muissa tapauksissa artiklan 6 kohdassa 1 f). Tiedonsiirron oikeudellinen peruste kolmannen osapuolen maihin on mainittu artiklan 49 kohdassa 1 b).

9. Google Maps

Tämä sivusto käyttää Google Maps -karttapalvelua. Palveluntarjoaja on Google Ireland Limited ("Google"), Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlanti. Emoyhtiö: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Yhdysvallat. Tämän ansiosta voimme näyttää sinulle interaktiivisen kartan suoraan verkkosivustolla, ja voit helposti käyttää kartan ominaisuuksia.

Kun vierailet Googlen verkkosivustolla, Google saa tiedon, että olet käynyt meidän verkkosivustollamme olevalla vastaavalla alisivustolla. Lisäksi välitetään kohdassa 2 mainitut tiedot. Näin tapahtuu riippumatta siitä, oletko kirjautunut Googlen tilin kautta vai et. Jos olet kirjautunut Googleen, tietosi kohdennetaan automaattisesti tiliisi. Jos et halua tietoja kohdennettavan Googlen profiiliisi, sinun tulee kirjautua ulos ennen painikkeen aktivoimista. Google säilyttää tietojasi käyttöprofiilina ja käyttää tietoja mainonnan, markkinointitutkimuksen ja/tai verkkosivustonsa kannalta tarpeellisen rakenteen tarkoituksiin. Arviointi suoritetaan erityisesti (myös käyttäjien osalta, jotka eivät kirjaudu sisään) tarpeisiin perustuvan mainonnan tarjoamiseksi ja muiden omassa sosiaalisessa verkostossasi olevien käyttäjien tiedottamiseksi toiminnastasi verkkosivustollamme. Sinulla on oikeus kieltää käyttäjäprofiilin luonti, mutta otathan asiassa suoraan yhteyttä Googleen. Lisätietoja lisäosan palveluntarjoajan tiedon keräämisen ja käsittelyn tarkoituksista ja laajuuksista on palveluntarjoajan tietosuojailmoituksessa. 

Google Mapsin avulla henkilötietojesi käsittelyn oikeudellinen peruste mainitaan GDPR:n artiklan 6 kohdassa 1 f). Tiedonsiirto Yhdysvaltoihin perustuu EU:n komission vakiosopimuslausekkeisiin. Yksityiskohdat löytyvät täältä ja täältä.

Lisätietoja käyttäjätietojen käsittelystä löytyy Googlen tietosuojakäytännöstä.

10. Some-liitännäiset

Käytämme verkkosivustollamme sosiaalisen median, kuten Facebookin, Twitterin, YouTuben, Xingin ja LinkedInin lisäosia (”lisäosat”). Käytämme lisäosia erityisesti siinä tarkoituksessa, että sinä voit jakaa verkkosivustomme sisältöä muiden sosiaalisten verkostojesi käyttäjien kanssa tai viitataksesi heille sisällöistä. Tunnistat asiaankuuluvan lisäosan tarjoajan logosta tai alkukirjaimesta.

Vieraillessasi verkkosivustollamme emme välitä mitään henkilötietoja lisäosan tarjoajalle. Jos kuitenkin painat lisäosan kuvaketta, henkilötietosi lähetetään suoraan kyseisen lisäosan tarjoajalle. Kyseinen lisäosan tarjoaja käsittelee tietojasi kolmannen osapuolen maissa, esimerkiksi Yhdysvalloissa, vallitsevissa olosuhteissa. Kun olet painanut lisäosan kuvaketta, selaimeesi avautuu uusi ikkuna, joka kutsuu kyseisen sosiaalisen verkoston tarjoajan verkkosivustoa. Tiedot siirretään asianmukaisen lisäosan tarjoajalle huolimatta siitä, onko sinulla tili kyseisen lisäosan tarjoajan sosiaalisessa verkostossa. Kun olet kirjautunut lisäosan tarjoajalle, meille rekisteröimäsi tiedot siirretään suoraan lisäosan tarjoajan palveluun luomallesi tilille.

Emme pysty vaikuttamaan lisäosan käytön avulla kerätyn ja käsiteltävän tiedon tyyppiin tai laajuuteen, emmekä ole tietoisia tiedonkeruun kattavuudesta, käsittelyn tarkoituksista emmekä säilytysajoista. Lisäosan tarjoajan antamien tietojen mukaan välitettyihin tietoihin sisältyvät tiedot selaimestasi, vierailemistasi verkkosivuista sekä vierailusi päivämäärä ja kellonaika. Lisäosan tarjoajat käsittelevät näitä tietoja esimerkiksi käyttäjäprofiilien luomiseksi ja suunnitellakseen sinulle räätälöityä mainontaa. Sinulla on oikeus kieltää käyttäjäprofiilin luonti, mutta otathan asiassa suoraan yhteyttä asiaankuuluvaan lisäosan tarjoajaan harjoittaaksesi kielto-oikeuttasi. Lisätietoja asiasta on asiaankuuluvien lisäosan tarjoajien verkkosivustoilla ja tietosuojalausekkeissa.

Käytettäessä some-liitännäisiä henkilötietojen käsittelyn oikeutettuna perusteena toimii tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta. Käytettäessä Facebookin, Twitterin, YouTuben ja LinkedInin tarjontaa tietoja saattaa siirtyä kolmansiin maihin, kuten USA:han. Näissä tapauksissa noudatamme asianmukaista tietosuojatasoa, jotta voimme soveltaa eurooppalaisen lainsäädännön vaatimuksia. Tämä tapahtuu yleensä Euroopan komission hyväksymillä vakiolausekkeilla ja muilla soveltuvilla takuilla.

11. Tiedonsiirto kolmansille osapuolille

Palveluntarjoajien sekä sopimusosapuolien, joiden palveluita käytämme verkkosivustomme operoimiseksi, on teknisesti mahdollista päästä henkilötietoihin. Näiden ulkoisten palveluntarjoajien velvollisuutena on käyttää henkilötietojasi ainoastaan edellyttämiemme palvelujen tarjoamiseen tai muihin ohjeidemme mukaisiin tarkoituksiin. 

DACHSER siirtää henkilötietojasi DACHSER Groupin sisäisille yrityksille tässä tietosuojalausekkeessa mainittuihin tarkoituksiin ja välittää niitä asianmukaisille kansallisille toimipisteille. DACHSER-yrityksiä sijaitsee myös Euroopan unionin ja Euroopan talousalueen ulkopuolella. DACHSERin vastuulla on varmistaa, että sinulle on tiedotettu oikeuksistasi asianomaisena henkilönä sovellettavien tietosuojalakien mukaan. Otathan henkilötietoihisi liittyvissä kysymyksissä tai valituksissa yhteyttä DACHSERiin. DACHSER Groupiin kuuluvat DACHSER-yritykset, jotka yhtä lailla käsittelevät henkilötietojasi, tekevät kanssamme yhteistyötä ja tukevat meitä kysymysten ja valitusten käsittelyssä.

Edellä mainittua tiedonsiirtoa lukuun ottamatta emme siirrä, myy tai markkinoi henkilötietojasi kolmansille osapuolille, kuten muille yrityksille tai organisaatioille, ellet ole antanut meille nimenomaista lupaa tähän tai mikäli siirtoa ei edellytetä, jotta pystyisimme täyttämään sopimusvelvoitteemme sinua, verkkosivustomme käyttäjää, kohtaan.

12. Tietojen säilytysaika

Henkilötietojen säilytysajan kriteeri perustuu asianmukaiseen lakisääteiseen säilytysaikaan. Kun säilytysaika on mennyt umpeen, poistamme järjestelmällisesti kaikki asianmukaiset tiedot, mikäli niitä ei enää tarvita sopimuksen noudattamiseksi tai laatimiseksi. 

Mikäli säilytystarkoitusta ei enää sovelleta tai mikäli eurooppalainen lainsäädäntö tai muu asiaankuuluva säännös vanhenee, henkilötiedot estetään tai poistetaan järjestelmällisesti lakisääteisten asetusten mukaan.

13. Rekisteröidyn oikeudet

Asianomaisena henkilönä sinulla on GDPR:n artikloissa 15–21 esitetyt oikeudet DACHSERiin nähden, mikäli tässä ilmoituksessa määritetyt edellytykset täyttyvät. Rekisteröidyllä on oikeus saada pääsy tietoihin (GDPR:n artikla 15), oikeus tietojen oikaisemiseen (GDPR:n artikla 16), oikeus tietojen poistamiseen (GDPR:n artikla 17), oikeus rajoittaa käsittelyä (GDPR:n artikla 18), oikeus tiedonsiirtoon (GDPR:n artikla 20) ja vastustamisoikeus (GDPR:n artiklat 21 ja 22). Lisäksi sinulla on oikeus valittaa valvontaviranomaiselle GDPR:n artiklan 77 mukaisesti.

Tietosuojaseloste, liikesuhteet

Tietosuoja tietosuoja-asetuksen (GDPR) 13 ja 14 artiklan mukaan

1. Määritelmät
DACHSER FINLAND Air & Sea Logistics Oy:n ja DACHSER Finland Oy:n tietosuojaseloste pohjautuu käsitteisiin, joita on käytetty EU:n tietosuoja-asetuksessa (GDPR). Siksi haluammekin viitata tietosuoja-asetuksen 4 artiklaan Määritelmät. Löydät tietosuoja-asetus täältä.

2. Rekisterinpitäjän ja tietosuojavastaavan nimi ja osoite
Tietosuoja-asetuksen, EU:n jäsenvaltioissa voimassa olevien muiden tietosuojalakien ja tietosuojalainsäädännöllisten muiden määräysten perusteella rekisterinpitäjä on

DACHSER FINLAND Air & Sea Logistics Oy, Äyritie 8 B, 01510 Vantaa, Finland, Puh.: +358 9 825 561, Sähköposti: dachser.finland-asl@dachser.com, Verkkosivu: www.dachser.fi

DACHSER Finland Oy, Muuntotie 3 B, 01510 Vantaa, Suomi, Puh.: +358 10 277 43 50, Sähköposti: dachser.helsinki@dachser.com, Verkkosivu: www.dachser.fi

3. Yleistä tietojen käsittelystä

3.1 Henkilötietojen käsittelyn laajuus
Keräämme ja käytämme liikekumppaneittemme henkilötietoja periaatteessa vain siinä määrin kuin se on tarpeen sopimuksen aikaansaamiseksi tai toimeksiantojen suorittamiseksi ja sopimusten panemiseksi täytäntöön. Sopimusperusteisten velvollisuuksien täytyttyä käsittelemme tietoja vain saatuamme siihen suostumuksen. Poikkeuksena ovat tapaukset, joissa suostumusta ei ole tosiasiallisesti mahdollisuus saada etukäteen tai tietojen käsittelyyn on lakisääteinen lupa tai velvoite.

3.2 Henkilötietojen käsittely
Henkilötietojen kerääminen, käsittely tai käyttö on periaatteessa kiellettyä, ellei jokin lakimääräinen normi nimenomaisesti salli tietojen käsittelyn. Tietosuoja-asetuksen mukaan henkilötietoja saa periaatteessa kerätä, käsitellä ja käyttää,

  • kun rekisteröidyn kanssa on olemassa sopimussuhde
  • kun rekisteröidylle tehdään sopimusta tai sitä pannaan täytäntöön
  • siinä määrin kuin rekisteröity on antanut suostumuksensa.

3.3 Oikeutettu peruste henkilötietojen käsittelyyn
Mikäli rekisteröidyltä pyydetään suostumus hänen henkilötietojensa käsittelyyn, oikeutettuna perusteena toimii tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta.
Mikäli käsittely on tarpeen sellaisen sopimuksen täytäntöön panemiseksi, jossa rekisteröity on osapuolena, oikeutettuna perusteena toimii tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta. Tämä koskee myös käsittelyä sopimuksen tekemistä edeltävien tarvittavien toimenpiteiden toteuttamiseksi.
Mikäli henkilötietojen käsittely on tarpeen yrityksemme lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi, oikeutettuna perusteena toimii tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan c alakohta.
Jos käsittely on tarpeen yrityksemme tai kolmannen osapuolen oikeutetun edun turvaamiseksi eivätkä rekisteröidyn edut tai perusoikeudet ja -vapaudet syrjäytä ensin mainittua etua, käsittelyn oikeutettuna perusteena toimii tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta.

3.4 Henkilö- ja tietoryhmät
Jotta voidaan harjoittaa liiketoimintaa ja täyttää kaikki siihen kohdistuvat velvoitteet, tarvittaessa ovat käytössä seuraavat tietoryhmät:

  • asiakastiedot ja asiakkaan yhteyshenkilöt sekä asiakkaan omista asiakkaistaan välittämät tiedot, mikäli niitä tarvitaan toimeksiantojen suorittamiseen ja asiakaspalveluun
  • palveluntarjoajien, toimittajien ja heidän yhteyshenkilöidensä tiedot, mikäli niitä tarvitaan asiakkaiden, palveluntarjoajien ja toimittajien toimeksiantojen täytäntöönpanoon.

Henkilötietojen käytössä ja kerättyjen tietojen laajuudessa noudatetaan henkilötietojen itsemääräämisoikeuden ja muiden tietosuojanormien, erityisesti ennaltaehkäisevän kieltoperiaatteen, käyttötarkoitussidonnaisuuden, läpinäkyvyyden ja tietojenanto- ja ilmoitusvelvollisuuksien perussääntöjä, tietojen minimoinnin ja niukkuuden periaatteita sekä oikeutta oikaista, rajoittaa, poistaa ja vastustaa.

Henkilötietoja kerätään ja käsitellään lain puitteissa. Tällöin on myös huomioitava arkaluontoisten tietojen keräämistä ja käsittelyä koskevat erityisedellytykset tietosuoja-asetuksen 9 artiklan 1 kohdan mukaan. Periaatteessa saa käsitellä ja käyttää vain sellaisia tietoja, jotka ovat tarpeen liiketoiminnan toimeksiantojen panemiseksi täytäntöön ja jotka ovat välittömässä yhteydessä käsittelytarkoitukseen.

Mikäli muut elimet pyytävät tietoja rekisteröidystä, niitä annetaan eteenpäin ilman rekisteröidyn suostumusta vain, jos siihen on olemassa lakisääteinen velvoite tai se on perusteltua yrityksen oikeutetun edun vuoksi ja pyytäjän henkilöllisyys on ehdottoman varma.

3.5. Henkilötietojen vastaanottajat
Henkilötietoja annetaan eteenpäin sopimuksen täytäntöönpanoon osallistuvalle kolmannelle osapuolelle, kuten tytäryhtiöille, kumppaneille ja alihankkijoille, ainoastaan rekisteröidyn tilaamien logistiikkapalveluiden suorittamiseksi.

Logistiikkapalveluihin osallistuvien henkilötietoja annetaan tarvittaessa eteenpäin logistiikkapalvelun tilaajalle (esim. todiste toimituksesta).

Emme varta vasten myy henkilötietoja kolmansille osapuolille tai markkinoi niitä muualle.

3.6 Tietojen siirtäminen kolmansiin valtioihin
Tietoja siirretään kolmansiin valtioihin vain tilattujen logistiikkapalveluiden suorittamiseksi. Tietojen minimointiperiaatteen mukaan vain tiedot, joita tarvitaan tavaroiden lähettämiseen ja toimittamiseen tilaajan asiakkaalle, luovutetaan DACHSER-konsernin koti- ja ulkomaisille yhtiöille ja ulkopuolisille palveluntarjoajille. Tietojen siirtäminen kolmanteen maahan ilman riittävää tietosuojan tasoa on sallittua rekisteröidyn ja käsittelyyn tarvittavan elimen välisen sopimuksen täytäntöönpanoa varten, mikäli tietojen siirtämistä tarvitaan sopimuksen panemiseksi täytäntöön.

3.7 Ulkopuolinen palveluntarjoaja / henkilötietojen käsittelijä / huolto
Ulkopuolisten palveluntarjoajien kanssa ovat tarvittaessa voimassa tietosuoja-asetuksen 28 artiklan mukaiset järjestelyt tai EU:n vakiosopimuslausekkeet.

3.8 IT Security -konsepti
Toteutettujen teknisten ja organisatoristen toimenpiteiden lisäksi Dachser on laatinut asianmukaisia lisäohjeita ottaen huomioon tietoturvallisuuden perustavan tärkeyden.
DACHSER IT-keskuksen tietoturvallisuuden hallintajärjestelmä on ollut sertifioitu vuodesta 2011 lähtien standardin ISO/IEC 27001 mukaan.

3.9 Tietojen poistaminen ja säilytysaika
Rekisteröidyn henkilötiedot poistetaan tai pääsy niihin estetään, kun niiden säilytystarkoitusta ei enää ole. Säilyttämistä voidaan jatkaa, jos siten on määrätty EU:n asetuksissa, kansallisissa laeissa tai muissa säädöksissä, jotka koskevat rekisterinpitäjää. Tiedot poistetaan tai pääsy niihin estetään myös silloin, jos mainituissa normeissa määrätty säilytysaika kuluu umpeen, ellei tietojen säilytyksen jatkaminen ole tarpeen sopimuksen tekemiseksi tai panemiseksi täytäntöön.

4. Rekisteröidyn oikeudet
Mikäli henkilön henkilötietoja käsitellään, hän on tietosuoja-asetuksen mukaan rekisteröity ja hänellä on seuraavat oikeudet suhteessa rekisterinpitäjään:

4.1 Oikeus saada pääsy tietoihin
Rekisteröity voi vaatia rekisterinpitäjältä vahvistusta siitä, käsitteleekö rekisterinpitäjä häntä koskevia henkilötietoja.
Jos henkilötietoja käsitellään, rekisteröity voi vaatia rekisterinpitäjältä selvityksen seuraavista tiedoista:

  • tarkoitukset, joita varten henkilötietoja käsitellään
  • käsiteltävät henkilötietoryhmät
  • vastaanottajat tai vastaanottajaryhmät, joille rekisteröidyn henkilötietoja on luovutettu tai on tarkoitus luovuttaa
  • rekisteröidyn henkilötietojen suunniteltu säilytysaika tai, jos sitä ei ole mahdollista ilmoittaa, tämän ajan määrittämiskriteerit
  • rekisteröidyn oikeus pyytää rekisterinpitäjältä häntä itseään koskevien henkilötietojen oikaisemista tai poistamista tai oikeus pyytää henkilötietojen käsittelyn rajoittamista tai vastustaa tällaista käsittelyä
  • oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle
  • kaikki tietojen alkuperästä käytettävissä olevat tiedot, jos henkilötietoja ei kerätä rekisteröidyltä
  • automaattisen päätöksenteon, muun muassa tietosuoja-asetuksen 22 artiklan 1 ja 4 kohdassa tarkoitetun profiloinnin olemassaolo, sekä ainakin näissä tapauksissa merkitykselliset tiedot käsittelyyn liittyvästä logiikasta samoin kuin kyseisen käsittelyn merkittävyys ja mahdolliset seuraukset rekisteröidylle.

Rekisteröidyllä on oikeus vaatia tieto siitä, jos hänen henkilötietojaan siirretään kolmanteen maahan tai kansainväliselle järjestölle. Tässä yhteydessä rekisteröity voi vaatia ilmoitusta tietosuoja-asetuksen 46 artiklassa tarkoitetuista siirtoa koskevista asianmukaisista suojatoimista.

4.2 Oikeus tietojen oikaisemiseen
Rekisteröidyllä on oikeus vaatia rekisterinpitäjää oikaisemaan ja/tai täydentämään rekisteröityä koskevat epätarkat tai virheelliset henkilötiedot. Rekisterinpitäjän on tehtävä oikaisu viipymättä.

4.3 Oikeus käsittelyn rajoittamiseen
Rekisteröity voi vaatia rajoittamaan häntä koskevien henkilötietojen käsittelyä seuraavin edellytyksin:

  • rekisteröity kiistää henkilötietojensa paikkansapitävyyden, jolloin käsittelyä rajoitetaan ajaksi, jonka kuluessa rekisterinpitäjä voi varmistaa niiden paikkansapitävyyden
  • käsittely on lainvastaista, ja rekisteröity vastustaa henkilötietojen poistamista ja vaatii sen sijaan niiden käytön rajoittamista
  • rekisterinpitäjä ei enää tarvitse henkilötietoja käsittelyn tarkoituksiin, mutta rekisteröity tarvitsee niitä oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi tai
  • rekisteröity on vastustanut henkilötietojen käsittelyä tietosuoja-asetuksen 21 artiklan 1 kohdan nojalla, eikä vielä ole todennettu, syrjäyttävätkö rekisterinpitäjän oikeutetut perusteet rekisteröidyn perusteet.

Jos rekisteröidyn henkilötietojen käsittelyä on rajoitettu, näitä tietoja saa, säilyttämistä lukuun ottamatta, käsitellä ainoastaan rekisteröidyn suostumuksella tai oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi tai toisen luonnollisen henkilön tai oikeushenkilön oikeuksien suojaamiseksi tai tärkeää unionin tai jäsenvaltion yleistä etua koskevista syistä.
Jos käsittelyä on rajoitettu edellä mainituin edellytyksin, rekisterinpitäjän on tehtävä rekisteröidylle ilmoitus, ennen kuin käsittelyä koskeva rajoitus poistetaan.

4.4 Oikeus tietojen poistamiseen

4.4.1 Poistamisvelvollisuus
Rekisteröity voi vaatia rekisterinpitäjää poistamaan rekisteröityä koskevat henkilötiedot ilman aiheetonta viivytystä, ja rekisterinpitäjällä on velvollisuus poistaa nämä tiedot ilman aiheetonta viivytystä edellyttäen, että jokin seuraavista perusteista täyttyy:

  • rekisteröidyn henkilötietoja ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joita varten ne kerättiin tai joita varten niitä muutoin käsiteltiin
  • rekisteröity peruuttaa suostumuksensa, johon käsittely on perustunut tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohdan tai 9 artiklan 2 kohdan a alakohdan mukaisesti, eikä käsittelyyn ole muuta oikeutettua perustetta
  • rekisteröity vastustaa käsittelyä tietosuoja-asetuksen 21 artiklan 1 kohdan nojalla, eikä käsittelyyn ole olemassa perusteltua syytä, tai rekisteröity vastustaa käsittelyä tietosuoja-asetuksen 21 artiklan 2 kohdan nojalla
  • rekisteröidyn henkilötietoja on käsitelty lainvastaisesti
  • rekisteröidyn henkilötiedot on poistettava rekisterinpitäjään sovellettavaan unionin oikeuteen tai jäsenvaltion lainsäädäntöön perustuvan lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi
  • rekisteröidyn henkilötiedot on kerätty tietosuoja-asetuksen 8 artiklan 1 kohdassa tarkoitetun tietoyhteiskunnan palvelujen tarjoamisen yhteydessä.

4.4.2 Tiedot kolmansille osapuolille
Jos rekisterinpitäjä on julkistanut rekisteröidyn henkilötiedot ja sillä on tietosuoja-asetuksen 17 artiklan 1 kohdan mukaisesti velvollisuus poistaa tiedot, sen on käytettävissä oleva teknologia ja toteuttamiskustannukset huomioon ottaen toteutettava kohtuulliset toimenpiteet, muun muassa tekniset toimet, ilmoittaakseen henkilötietoja käsitteleville rekisterinpitäjille, että rekisteröity on pyytänyt kyseisiä rekisterinpitäjiä poistamaan näihin henkilötietoihin liittyvät kaikki linkit tai näiden henkilötietojen jäljennökset tai kopiot.

4.4.3 Poikkeukset
Oikeutta tietojen poistamiseen ei ole, jos käsittely on tarpeen

  • sananvapautta ja tiedonvälityksen vapautta koskevan oikeuden käyttämiseksi
  • rekisterinpitäjään sovellettavaan unionin oikeuteen tai jäsenvaltion lainsäädäntöön perustuvan, käsittelyä edellyttävän lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi tai jos käsittely tapahtuu yleistä etua koskevan tehtävän suorittamista tai rekisterinpitäjälle kuuluvan julkisen vallan käyttämistä varten
  • kansanterveyteen liittyvää yleistä etua koskevista syistä tietosuoja-asetuksen 9 artiklan 2 kohdan h ja i alakohdan sekä 9 artiklan 3 kohdan mukaisesti
  • yleisen edun mukaisia arkistointitarkoituksia tai tieteellisiä tai historiallisia tutkimustarkoituksia tai tilastollisia tarkoituksia varten tietosuoja-asetuksen 89 artiklan 1 kohdan mukaisesti, jos kohdassa a) tarkoitettu oikeus todennäköisesti estää kyseisen käsittelyn tai vaikeuttaa sitä suuresti tai
  • oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

4.5 Oikeus saada ilmoitus
Jos rekisteröity on käyttänyt oikeuksiaan koskien tietojen oikaisemista, poistamista tai käsittelyn rajoittamista, rekisterinpitäjän on ilmoitettava tekemistään tietojen oikaisuista, poistoista tai käsittelyn rajoituksista jokaiselle vastaanottajalle, jolle henkilötietoja on luovutettu, paitsi jos tämä osoittautuu mahdottomaksi tai vaatii kohtuutonta vaivaa.

Rekisteröidyllä on oikeus saada rekisterinpitäjältä ilmoitus näistä vastaanottajista.

4.6 Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen
Rekisteröidyllä on oikeus saada häntä koskevat henkilötiedot, jotka hän on toimittanut rekisterinpitäjälle, jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa. Lisäksi hänellä on oikeus siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle sen rekisterinpitäjän estämättä, jolle henkilötiedot on toimitettu, jos

  • käsittely perustuu suostumukseen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohdan tai 9 artiklan 2 kohdan a alakohdan nojalla tai sopimukseen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohdan nojalla ja
  • käsittely suoritetaan automaattisesti.

Kun rekisteröity käyttää tätä oikeuttaan, hänellä on oikeus saada henkilötietonsa siirrettyä suoraan rekisterinpitäjältä toiselle, jos se on teknisesti mahdollista. Tämä ei saa vaikuttaa haitallisesti muiden oikeuksiin ja vapauksiin.
Oikeutta siirtää tiedot järjestelmästä toiseen ei sovelleta henkilötietojen käsittelyyn, joka on tarpeen yleistä etua koskevan tehtävän suorittamista tai rekisterinpitäjälle kuuluvan julkisen vallan käyttämistä varten.

4.7 Vastustamisoikeus
Rekisteröidyllä on oikeus henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseensa liittyvällä perusteella milloin tahansa vastustaa häntä koskevien henkilötietojen käsittelyä, joka perustuu tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan e tai f alakohtaan, kuten näihin säännöksiin perustuvaa profilointia.

Rekisterinpitäjä ei saa enää käsitellä rekisteröidyn henkilötietoja, paitsi jos rekisterinpitäjä voi osoittaa, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää rekisteröidyn edut, oikeudet ja vapaudet tai jos se on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

Jos rekisteröidyn henkilötietoja käsitellään suoramarkkinointia varten, rekisteröidyllä on oikeus milloin tahansa vastustaa häntä koskevien henkilötietojen käsittelyä tällaista markkinointia varten, mukaan lukien profilointia silloin, kun se liittyy tällaiseen suoramarkkinointiin.

Jos rekisteröity vastustaa henkilötietojensa käsittelyä suoramarkkinointia varten, niitä ei saa enää käsitellä tähän tarkoitukseen. Tietoyhteiskunnan palvelujen käyttämisen yhteydessä ja sen estämättä, mitä direktiivissä 2002/58/EY määrätään, rekisteröidyllä on mahdollisuus käyttää vastustamisoikeuttaan automaattisesti teknisiä ominaisuuksia hyödyntäen.

4.8 Oikeus peruuttaa ilmoitus tietosuojalainsäädännöllisestä suostumuksesta
Rekisteröidyllä on oikeus milloin tahansa peruuttaa ilmoituksensa tietosuojalainsäädännöllisestä suostumuksesta. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta suostumuksen perusteella ennen sen peruuttamista suoritetun käsittelyn lainmukaisuuteen.

4.9 Automatisoitu yksittäispäätös, profilointi mukaan luettuna
Rekisteröidyllä on oikeus olla joutumatta sellaisen päätöksen kohteeksi, joka perustuu pelkästään automaattiseen käsittelyyn, kuten profilointiin, ja jolla on häntä koskevia oikeusvaikutuksia tai joka vaikuttaa häneen vastaavalla tavalla merkittävästi. Tätä ei sovelleta, jos päätös

  • on välttämätön rekisteröidyn ja rekisterinpitäjän välisen sopimuksen tekemistä tai täytäntöönpanoa varten
  • on hyväksytty rekisterinpitäjään sovellettavassa unionin oikeudessa tai jäsenvaltion lainsäädännössä, jossa vahvistetaan myös asianmukaiset toimenpiteet rekisteröidyn oikeuksien ja vapauksien sekä oikeutettujen etujen suojaamiseksi tai
  • perustuu rekisteröidyn nimenomaiseen suostumukseen.

Nämä päätökset eivät kuitenkaan saa perustua tietosuoja-asetuksen 9 artiklan 1 kohdassa tarkoitettuihin erityisiin henkilötietoryhmiin, paitsi jos sovelletaan 9 artiklan 2 kohdan a tai g alakohtaa ja asianmukaiset toimenpiteet rekisteröidyn oikeuksien ja vapauksien sekä oikeutettujen etujen suojaamiseksi on toteutettu.

Kohdissa (1) ja (3) mainituissa tapauksissa rekisterinpitäjän on toteutettava asianmukaiset toimenpiteet rekisteröidyn oikeuksien ja vapauksien sekä oikeutettujen etujen suojaamiseksi; tämä koskee vähintään oikeutta vaatia, että tiedot käsittelee rekisterinpitäjän puolesta luonnollinen henkilö, sekä oikeutta esittää kantansa ja riitauttaa päätös.

4.10 Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle
Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, erityisesti siinä jäsenvaltiossa, jossa hänen vakinainen asuinpaikkansa tai työpaikkansa on tai jossa väitetty rikkominen on tapahtunut, jos rekisteröity katsoo, että häntä koskevien henkilötietojen käsittelyssä rikotaan tietosuoja-asetusta, sanotun kuitenkaan rajoittamatta muita hallinnollisia muutoksenhakukeinoja tai oikeussuojakeinoja.

Valvontaviranomaisen, jolle valitus on jätetty, on ilmoitettava valituksen tekijälle valituksen etenemisestä ja ratkaisusta, mukaan lukien tietosuoja-asetuksen 78 artiklan mukaisten oikeussuojakeinojen mahdollisuudesta.