Suositellut artikkelit

Uutiset 06/03/2021
Aina valppaana

DACHSERilla tietojen ja järjestelmien suojaaminen on ykkösprioriteetti. DACHSERin Department Head IT Strategy Implementation Christian von Rützen kertoo tietoturvan nykyisistä ja tulevista haasteista. Von Rützenilla ja hänen kansainvälisellä IT-tietoturvatiimillään on vastuullaan useita alueita, kuten DACHSERin tietoturvan hallinta.

Lue
3
Uutiset 05/28/2021
Vankka jalansija kaikkialla maailmassa

Itävaltalaisen valmistajan Kaindl/Kronospanin puutavaravapaita koteja on vain vähän, ja ne sijaitsevat kaukana toisistaan. Näin laaja jakelu aiheuttaa melkoisen logistisen haasteen.

Lue
Lehdistötiedotteet 05/12/2021
DACHSER laajentaa päästöttömät kaupunkitoimitukset 11 kaupunkiin Euroopassa

Vuoden 2022 loppuun mennessä DACHSERin toimitukset vähintään yhdentoista eurooppalaisen suurkaupungin keskustaan ovat päästöttömiä. Tähän mennessä DACHSERin päästötön toimitus on otettu käyttöön Stuttgartissa, Freiburgissa ja Oslossa. Valmistelut ovat nyt käynnissä myös Berliinissä, Münchenissä, Strasbourgissa, Pariisissa, Prahassa, Kööpenhaminassa, Madridissa ja Portossa.

Lue
2
Uutiset 04/29/2021
Joustava verkosto

Mitä lähempänä toisiaan yksittäiset koontikeskukset monimutkaisissa logistiikkaverkostoissa sijaitsevat, sitä kestävämpiä verkostot ovat ja sitä enemmän joustavuutta ne voivat myös eri sektoreilla toimiville asiakkailleen tarjota – jopa kriisin keskellä. Tietyt keskukset tarjoavat vielä suurempia konsolidointipalveluita ja DACHSERilla näitä kutsutaan Eurohub-keskuksiksi.

Lue

DACHSER Finland

Markkinatietoa 04/29/2021
Intian tämänhetkisen tilanteen vaikutus DACHSERin liiketoimintaan

Haluamme antaa päivityksen DACHSERin liiketoiminnan osalta johtuen Intian tämänhetkisestä tilanteesta. Tilanne on 28.4.2021 alkaen seuraava:

DACHSERin toimipisteet Intiassa:
Useimmat sivukonttorit eri puolilla Intiaa on suljettu varotoimenpiteenä johtuen koronavirustapausten äkillisestä lisääntymisestä. Henkilöstömme työskentelee kotoa käsin ja toimistoissamme palvelee tällä hetkellä ainoastaan rajallinen määrä työntekijöitä. Meneillään olevasta kriisistä johtuen myös vastausaikoihimme saattaa muodostua viivästyksiä.  

Toimipisteiden sulkemisella on tiettyjä toiminnallisia vaikutuksia lentorahtiin, merirahtiin, tulliselvityksiin ja kansalliseen kuorma-autoliikenteeseen.

Lentorahti:
Useimmat maat ovat rajoittaneet matkustajaliikennettä Intiasta, mistä johtuen matkustajaliikenteen kansainvälisiä reittilentoja ei tällä hetkellä operoida Intiaan.
Tämä on luonut uusia rajoitteita jo ennestään supistuneelle kapasiteetille.
Hintojen nousua odotetaan kaikilla sektoreilla.
Myös kuljetusajat ovat pidentyneet kapasiteetin rajallisuuden vuoksi.

Merirahti:
Merirahtiin vaikutti jo ennestään maaliskuun lopulla tapahtunut Suezin kanavan tukos.
Satamat ja terminaalit toimivat normaalisti, mutta Suezin kanavan tukos sekä koronavirustapausten äkillinen lisääntyminen Intiassa vaikuttavat edelleen laivojen aikatauluihin.
Tästä johtuen on odotettavissa viivästyksiä. Kehotamme asiakkaita ottamaan huomioon 1-2 viikon viiveet varastoja suunniteltaessa.
Viestinnän ja toiminnan suhteen on odotettavissa lisää viiveitä johtuen satamatyöntekijöiden, tulliviranomaisten, CFSn ja varustamoiden henkilöstön keskuudessa lisääntyneistä koronavirustartunnoista.

Tulli:
Intian tavaraliikenteen osalta ei ole odotettavissa häiriöitä.
Tulliselvitystoiminta on edelleen aktiivista.
Tulliviranomaiset työskentelevät rajoitetulla työvoimalla.

Olemme toteuttaneet DACHSERilla merkittäviä toimenpiteitä työntekijöidemme terveyden ja turvallisuuden takaamiseksi minimoiden näiden toimenpiteiden vaikutukset asiakkaidemme toimitusketjuihin ja pitäen huolta siitä, että päivittäinen toimintamme jatkuu mahdollisimman normaalisti. Henkilöstömme työskentelee ahkerasti kaikin käytettävissä olevin keinoin ottaakseen huomioon nykyiset haasteet.

Tiedotamme mahdollisista muutoksista tämänhetkiseen tilanteeseen. Jos sinulla on kysyttävää, olethan yhteydessä paikalliseen DACHSER-yhteyshenkilöösi.

Lue
Markkinatietoa 04/29/2021
Tieliikenneveron korotus Tšekin tasavallassa

Tšekin hallitus on tehnyt muutoksia tieliikenneveroon ja tieliikenneverokantaan 1. tammikuuta 2021 alkaen. Tämän seurauksena moottoriteiden ja valtion omistamien teiden verokantoja on mukautettu ulkoisten kustannusten, kuten kuorma-autojen aiheuttamien ilman- ja melusaasteiden huomioon ottamiseksi. Tämä johtaa tieliikenneveron merkittävään nousuun.

Tšekin tasavallan perimä tieliikennevero hyvitetään kokonaisuudessaan DACHSERin käyttämille kuljetusyrityksille ajoneuvotyypin ja etäisyyden perusteella. DACHSER auttaa tällä tavoin ylläpitämään itsenäisten kuljetusyritysten kilpailukykyä ja varmistamaan rahtikapasiteetin Tšekin tasavallassa.

Lue
Lehdistötiedotteet 04/13/2021
Asiakkaiden luottamus vahvistui: DACHSER on tyytyväinen vuoden tulokseen

DACHSER voi katsoa taaksepäin menestyksekkääseen vuoteen 2020, jolle on ominaista logistiikkatoimittajan, sen asiakkaiden ja kumppaneiden uskollisuus ja keskinäisen luottamuksen ilmapiiri. DACHSERin konsolidoidut nettotuotot olivat 5,61 miljardia euroa, mikä on vain 0,9 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Lue
Markkinatietoa 03/29/2021
Tilanne Suezin kanavalla

Kuten tiedotusvälineissä jo on kerrottu, konttilaiva "MS Ever Given" on irrotettu Suezin kanavalla.

Lue
Markkinatietoa 03/25/2021
Lockdown Brasilian Santosissa

Brasiliassa koko Santosin kaupunki ja lähialueet on 23.3.2021 alkaen asetettu sulkutilaan.

Lue
Uutiset 03/12/2021
Uusi DACHSER-lehti on ilmestynyt!

Viestikapula on luovutettu eteenpäin: Dachser-johdon seuraava sukupolvi pääjohtaja Burkhard Elingin johdolla tarttui virallisesti ruoriin tammikuun 1. päivänä. DACHSER-lehden uusimmassa numerossa tarkastelemme tätä muutosta.

Lue
Uutiset 01/21/2021
DACHSER parantaa vahvaa lentoverkostoaan lisäämällä omaa kapasiteettiaan vuonna 2021

Viime vuonna aloitetun työn pohjalta DACHSER Air & Sea Logistics lisää omaa kapasiteettiaan vuonna 2021. Tammikuun puolivälistä alkaen sen lentoverkosto kattaa edestakaiset reitit Hongkongista Frankfurtiin ja Frankfurtista Chicagoon.

Lue
Markkinatietoa 01/15/2021
Kiinalainen uusivuosi: Vaikutukset logistiikkaan

Vuonna 2021 kiinalainen uusivuosi on 12.2. Se on Kiinan suurin juhla, jossa ihmiset juhlistavat uuden vuoden alkua perheensä kanssa. Viikon pituisella kansallisella vapaalla on vaikutuksia maailmanlaajuisiin toimitusketjuihin.

Seuraavassa yleiskatsaus juhlaan ja sen mahdollisista vaikutuksista logistiikkaan.

Päivämäärät ja tärkeimmät tosiasiat

  • 12.2.2021 alkaa kiinalainen uusi vuosi (Härän vuosi).
  • Kiinan kansallinen vapaa alkaa 11.2. ja päättyy 17.2., mikä tarkoittaa, että suurin osa yrityksistä, mukaan lukien DACHSERin toimipisteet Kiinassa, suljetaan ja avataan jälleen 18.2.
  • Tehtaat ja tuotantolaitokset ovat usein suljettuna pidempään. Tuotanto saattaa keskeytyä jo viikkoa ennen kiinalaista uuttavuotta, jotkut tehtaat jatkavat toimintaansa vasta kuukauden kuluttua.
  • Pitkän loman ansiosta työntekijät suurkaupungeista voivat matkustaa kotikaupunkeihinsa tavatakseen perhettään, vaikka pandemian takia se ei välttämättä toteudu tänä vuonna.

Vaikutukset toimitusketjuun

  • Laajat lomamatkat Kiinassa voivat viivästyttää lähetyksiäsi jopa kuukauden ajan.
  • Edellä mainitun teollisuuden seisokin takia Kiinassa ei ole tuotantoa vähintään viikkoon. Vaikka tehtaat käynnistyvät vähitellen uudelleen, toiminta ei palaa täyteen vauhtiin heti.
  • Tämä vaikuttaa myös muiden Aasian maiden tuotantoihin, koska jotkut osat voivat tulla Kiinasta tai kokoonpanoprosessit tehdään siellä.
  • Suurin osa rahdinantajista kerää varastoja, jotka riittävät kattamaan kiinalaisen uudenvuoden ajan, mikä johtaa kuljetusruuhkaan ennen lomaa; juhlakauden jälkeen kestää myös jonkin aikaa markkinaolosuhteiden normalisoitumiseen.

Valmistauduthan

Tarpeettomien hintojen nousujen ja viivästysten välttämiseksi on erittäin suositeltavaa tehdä varaukset hyvissä ajoin. DACHSERilla logistiikka-asiantuntijamme voivat auttaa sinua suunnittelussa. Ota yhteyttä meihin, niin voimme yhdessä löytää parhaan tavan ylläpitää toimitusketjuasi keskeytyksettä koko kiinalaisen uudenvuoden juhlakauden.

Lue
Uutiset 01/12/2021
Ensimmäinen DACHSER-kokojuna Kiinasta Eurooppaan

Logistiikkatoimija DACHSER järjesti ensimmäisen kokojunansa Kiinasta Saksaan. Juna kuljetti viisikymmentä 40-jalkaista konttia (FEU) joulukuun lopulla Saksassa Ludwigshafeniin.

Lue
Markkinatietoa 01/05/2021
Brexit-sopimus neuvoteltu – tullimuodollisuudet 01.01.2021 lähtien

24.12.2020 solmittiin EU:n ja Iso-Britannian välistä yhteistyötä ja kauppaa määrittelevä sopimus. 

Tärkeä yksityiskohta sopimuksessa on, ettei EU:n ja Iso-Britannian väillä tapahtuvassa tavaraliikenteessä veloiteta kumpaankaan suuntaan kuljetettaessa tulleja. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että hallinnollinen tullikäsittely jäisi pois. Näin ollen kaikki dokumentit ja tullauksen kannalta oleelliset tiedot tulee toimittaa ennen lähetystä ja vasta kun DACHSERin tullaustiimi vapauttaa lähetyksen, voidaan se hyväksyä toimitettavaksi. 

Huomioithan, että tämä koskee kaikkia lähetyksiä EU:n ja Iso-Britannian välillä. Vain lähetykset EU:stä Pohjois-Irlantiin ovat poikkeuksia, joita yllä mainittu ei koske. Alkuperätodistus on erityisen tärkeää olla mukana lähetysdokumenteissa. Oheisesta tiedostosta löydät kaikkein tärkeimmät tiedot aiheeseen liittyen.

Lue
Näytä enemmän

DACHSER Corporate

Markkinatietoa 06/02/2021
Operational disruptions at the port of Hamburg cause backlogs

With this update, DACHSER would like to inform you that port operations in Hamburg are currently affected in their flow due to various factors.

Lue
Lehdistötiedotteet 05/26/2021
DACHSER focuses on more loading space

Since April 2021, DACHSER has opted exclusively for so-called ‘mega trailers’ when purchasing new semi-trailers in Germany. Because of their more generous cargo space dimensions - with otherwise the same length and width - the mega trailers achieve better fuel economy than standard semi-trailers, especially over long distances. Full conversion of the German fleet is scheduled to be completed by 2027, with some 680 new mega trailers in total. In the next few years, DACHSER will also start replacing its fleets in the 24 other European countries where it is represented through its European Logistics business line.

Lue
Uutiset 05/17/2021
“A high degree of stability and reliability”

Even if concrete forecasts are currently difficult, there is cause for cautious optimism. CEO Burkhard Eling on initial trends and an outlook for 2021.

Lue
Uutiset 05/12/2021
Change is his steady state

Stefan Hohm took on the role of Chief Development Officer (CDO) at DACHSER in January 2021. He is now responsible for the new IT & Development (ITD) executive unit, which deals with research and development, innovation topics, IT, contract logistics, and global industry solutions. The 48-year-old began his career at the company with a dual-study program in 1992. Today, almost thirty years later, he is just as enthusiastic, energetic, and passionate about DACHSER and logistics as ever before. We interviewed him to find out what has shaped his career to date, and how he is managing his new responsibilities as a member of the Executive Board.

Lue
Mene

Luetuin

Lehdistötiedotteet 11/13/2019
Kansainvälinen logistiikkatoimija Dachser investoi Keravalle

Dachser on päivittämässä toimintamalliaan kotimaan markkinoilla. Ensi vuonna Keravalle valmistuvan logistiikkaterminaalin myötä suomalaisen teollisuuden vienti- ja tuontimahdollisuudet paranevat entisestään.

Lue
Lehdistötiedotteet 04/02/2019
DACHSER jatkaa kestävää kasvua

DACHSER kasvoi jälleen merkittävästi vuonna 2018. Logistiikkapalvelujen tarjoaja kasvatti konsernin liikevaihtoa 5,5 prosenttia 5,57 miljardiin euroon. Kuten edellisenä vuonna, kuljetusten määrä kasvoi, kasvua 2,5 prosenttia 83,7 miljoonaan; volyymi nousi 3,0 prosenttia 41,3 miljoonaan tonniin. DACHSERin henkilöstömäärä nousi ennätyksellisen korkeaksi, 30 609 työntekijää on 1 511 henkilöä enemmän kuin edellisenä vuonna.

Lue
Lehdistötiedotteet 11/12/2019
Uusi toimitusjohtaja DACHSER Finland Air & Sea Logisticsille

Petri Kallio aloitti DACHSER Finland Air & Sea Logistics Oy:n toimitusjohtajana 15.10.2019. 51-vuotias Kallio raportoi DACHSER Air & Sea Logistics EMEA:n toimitusjohtaja Thomas Krügerille. Hän seuraa tehtävässä Juha Isohannia, joka päätti jättää yrityksen seuratakseen uusia ammatillisia mahdollisuuksia.

Lue
Uutiset 04/16/2018
DACHSERin asiakastyytyväisyys on huipputasolla

Uuden asiakastutkimuksen mukaan 94 prosenttia vastaajista pitää DACHSER Finland Air & Sea Logistics Oy:n logistiikkapalveluja asiakaslähtöisinä ja lähes jokainen (99 prosenttia) on valmis suosittelemaan niitä myös muille. Palvelun laadun yleisarvosanaksi muodostui huimat 8,9 kouluarvosana-asteikolla 4–10.

Lue
Uutiset 10/03/2019
Uusi DACHSER-lehti on ilmestynyt!

DACHSERin Euroopan maakuljetusverkosto on laajentunut vuosien varrella. Salaisuus on aina ollut palapelin oikeiden palojen sijoittaminen oikeisiin paikkoihin kokonaiskuvan saamiseksi.

Lue
Uutiset 02/26/2019
Brexit: Aika on melkein lopussa

Vaikka poliitikot yrittävät edelleen löytää ulospääsyä Brexit-kriisistä, lähdön päivämäärä lähestyy väistämättä. Nyt yritysten tehtävänä on suunnitella ja valmistella järjestelmällisesti kaikkia mahdollisuuksia. Eräs tärkeä aihe: tulli.

Lue
Lehdistötiedotteet 10/11/2019
Edoardo Podestá siirtyy DACHSER Air & Sea Logisticsin johtoon

Aasian ja Tyynenmeren alueen pitkäaikainen toimitusjohtaja johtaa nyt DACHSERin maailmanlaajuista lento- ja merikuljetusliiketoimintaa.

DACHSER nimitti Edoardo Podestán Air & Sea Logistics -liiketoiminta-alueen operatiiviseksi johtajaksi (COO). Podestá korvaa Jochen Müllerin tässä tehtävässä.

Lue
Lehdistötiedotteet 11/28/2018
Dachser saa IATA CEIV Pharma -sertifioinnin

Dachser laajentaa Life Science & Healthcare -valmiuksiaan ja on saanut Center of Excellence for Independent Validators in Pharmaceutical Logistics (CEIV Pharma) -sertifioinnin Frankfurtin lentokentän toimipisteelleen.

Lue
Lehdistötiedotteet 10/21/2019
DACHSER voittaa vuoden 2019 IMD Global Family Business Award -palkinnon

IMD antaa tunnustusta DACHSERin vahvoille yritys- ja perhehallinnon rakenteille, erinomaiselle toiminnalle ja laatuun keskittymiselle.

IMD Business School, huippuluokan globaali liiketalouskoulu, jonka pääkonttori sijaitsee Lausannessa, Sveitsissä, palkitsi DACHSERin IMD Global Family Business Award -palkinnolla. Bernhard Simon, CEO DACHSER SE, ja Birgit Kastner-Simon, Corporate Director Corporate Marketing, vastaanottivat palkinnon yrityksen ja perustajaperheen puolesta Udaipurissa, Intiassa pidetyssä Family Business Network Internationalin (FBN-I) 30. huippukokouksessa.

Lue
Uutiset 12/11/2019
Uusi DACHSER-lehti on ilmestynyt!

Monilla sveitsiläisillä innovaatioistaan ja laadustaan tunnetuilla tuotteilla yhdistettynä perinteisiin ja käsityötaitoihin, on erinomainen maine maailmanlaajuisesti. Niiden joukossa on Ricola yskäntipat, klassinen makeinen, jonka erikoisresepti sisältää 13 yrttiä Sveitsin vuorilta.

Lue