Suositellut artikkelit

08/02/2021
Uusi DACHSER-lehti on ilmestynyt!

Yksi viime kuukausien avainlauseista DACHSERilla on ollut ”onnistumisista kiinni pitäminen ja joustavuuden lisääminen”. Tämä on myös Burkhard Elingin haastattelun otsikko uusimmassa DACHSER-lehdessä. Haastattelussa DACHSERin uusi toimitusjohtaja kertoo, mitä nämä sanat merkitsevät hänelle.

Lue
2
07/30/2021
DACHSER Climate Protection: Pitkän aikavälin ilmastonsuojelustrategia

Aktiivinen ilmastonsuojelu on osa DACHSERin integroivaa vastuuta. Logistiikkatoimija näyttää tietä ilmastonsuojelussa tehokkaan logistiikan ja teknisten innovaatioiden avulla. Tässä tehdään yhteistyötä myös asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa, jotka osaltaan haluavat olla aktiivisesti mukana muokkaamassa logistiikan muutosta vähäpäästöisiin ja päästöttömiin teknologioihin. Vain tällä tavoin voidaan saavuttaa Pariisin sopimuksen kahden asteen tavoite sekä Euroopan unionin ja monien muiden maiden ilmastonsuojelutavoitteet keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä.

Lue
07/07/2021
Vetyyn on asetettu suuria odotuksia – katsaus tulevaisuuden teknologioihin

Mikä on vedyn rooli suunniteltaessa logistiikkaa, jossa ei muodostuisi kasvihuonekaasupäästöjä? Tarkastelemme lähemmin vetyä energialähteenä.

Lue
06/23/2021
DACHSER lisää kuormatilaansa

Huhtikuusta 2021 alkaen DACHSER on ostanut ainoastaan megatrailereita uusiksi puoliperävaunuikseen Saksassa. Megatrailereiden pituus ja leveys ovat samat kuin tavanomaisten puoliperävaunujen, mutta niiden kuormatila on suurempi, joten ne tuottavat paremman polttoainetalouden etenkin pitkillä matkoilla. Saksan kaluston on tarkoitus olla täysin muunnettu vuoteen 2027 mennessä, jolloin uusia megatrailereita on yhteensä noin 680. Tulevina vuosina DACHSER alkaa korvata kalustoaan myös 24 muussa Euroopan maassa, joissa se on edustettuna European Logistics -liiketoiminta-alueensa kautta.

Lue

DACHSER Finland

07/29/2021
Göteborgista Waddinxveeniin

Hän oli DACHSERin harjoittelija osana ainutlaatuista rajat ylittävää koulutusyhteistyötä. Nyt huolinta-assistentti Olivia Jarl ylittää työssään maiden rajoja. Olivia muutti Alankomaihin, jossa hän ottaa seuraavat askeleet DACHSER-matkallaan. Olemme seuranneet Oliviaa kuuden vuoden ajan DACHSER Swedenissä.

Lue
06/14/2021
Toimintahäiriöt Hampurin satamassa aiheuttavat viivästyksiä

Haluamme ilmoittaa tämän päivityksen avulla, että Hampurin satamatoimintaan vaikuttavat tällä hetkellä useat tekijät.

Lue
06/03/2021
Aina valppaana

DACHSERilla tietojen ja järjestelmien suojaaminen on ykkösprioriteetti. DACHSERin Department Head IT Strategy Implementation Christian von Rützen kertoo tietoturvan nykyisistä ja tulevista haasteista. Von Rützenilla ja hänen kansainvälisellä IT-tietoturvatiimillään on vastuullaan useita alueita, kuten DACHSERin tietoturvan hallinta.

Lue
3
05/28/2021
Vankka jalansija kaikkialla maailmassa

Itävaltalaisen valmistajan Kaindl/Kronospanin puutavaravapaita koteja on vain vähän, ja ne sijaitsevat kaukana toisistaan. Näin laaja jakelu aiheuttaa melkoisen logistisen haasteen.

Lue
05/12/2021
DACHSER laajentaa päästöttömät kaupunkitoimitukset 11 kaupunkiin Euroopassa

Vuoden 2022 loppuun mennessä DACHSERin toimitukset vähintään yhdentoista eurooppalaisen suurkaupungin keskustaan ovat päästöttömiä. Tähän mennessä DACHSERin päästötön toimitus on otettu käyttöön Stuttgartissa, Freiburgissa ja Oslossa. Valmistelut ovat nyt käynnissä myös Berliinissä, Münchenissä, Strasbourgissa, Pariisissa, Prahassa, Kööpenhaminassa, Madridissa ja Portossa.

Lue
04/29/2021
Intian tämänhetkisen tilanteen vaikutus DACHSERin liiketoimintaan

Haluamme antaa päivityksen DACHSERin liiketoiminnan osalta johtuen Intian tämänhetkisestä tilanteesta. Tilanne on 28.4.2021 alkaen seuraava:

DACHSERin toimipisteet Intiassa:
Useimmat sivukonttorit eri puolilla Intiaa on suljettu varotoimenpiteenä johtuen koronavirustapausten äkillisestä lisääntymisestä. Henkilöstömme työskentelee kotoa käsin ja toimistoissamme palvelee tällä hetkellä ainoastaan rajallinen määrä työntekijöitä. Meneillään olevasta kriisistä johtuen myös vastausaikoihimme saattaa muodostua viivästyksiä.  

Toimipisteiden sulkemisella on tiettyjä toiminnallisia vaikutuksia lentorahtiin, merirahtiin, tulliselvityksiin ja kansalliseen kuorma-autoliikenteeseen.

Lentorahti:
Useimmat maat ovat rajoittaneet matkustajaliikennettä Intiasta, mistä johtuen matkustajaliikenteen kansainvälisiä reittilentoja ei tällä hetkellä operoida Intiaan.
Tämä on luonut uusia rajoitteita jo ennestään supistuneelle kapasiteetille.
Hintojen nousua odotetaan kaikilla sektoreilla.
Myös kuljetusajat ovat pidentyneet kapasiteetin rajallisuuden vuoksi.

Merirahti:
Merirahtiin vaikutti jo ennestään maaliskuun lopulla tapahtunut Suezin kanavan tukos.
Satamat ja terminaalit toimivat normaalisti, mutta Suezin kanavan tukos sekä koronavirustapausten äkillinen lisääntyminen Intiassa vaikuttavat edelleen laivojen aikatauluihin.
Tästä johtuen on odotettavissa viivästyksiä. Kehotamme asiakkaita ottamaan huomioon 1-2 viikon viiveet varastoja suunniteltaessa.
Viestinnän ja toiminnan suhteen on odotettavissa lisää viiveitä johtuen satamatyöntekijöiden, tulliviranomaisten, CFSn ja varustamoiden henkilöstön keskuudessa lisääntyneistä koronavirustartunnoista.

Tulli:
Intian tavaraliikenteen osalta ei ole odotettavissa häiriöitä.
Tulliselvitystoiminta on edelleen aktiivista.
Tulliviranomaiset työskentelevät rajoitetulla työvoimalla.

Olemme toteuttaneet DACHSERilla merkittäviä toimenpiteitä työntekijöidemme terveyden ja turvallisuuden takaamiseksi minimoiden näiden toimenpiteiden vaikutukset asiakkaidemme toimitusketjuihin ja pitäen huolta siitä, että päivittäinen toimintamme jatkuu mahdollisimman normaalisti. Henkilöstömme työskentelee ahkerasti kaikin käytettävissä olevin keinoin ottaakseen huomioon nykyiset haasteet.

Tiedotamme mahdollisista muutoksista tämänhetkiseen tilanteeseen. Jos sinulla on kysyttävää, olethan yhteydessä paikalliseen DACHSER-yhteyshenkilöösi.

Lue
04/29/2021
Tieliikenneveron korotus Tšekin tasavallassa

Tšekin hallitus on tehnyt muutoksia tieliikenneveroon ja tieliikenneverokantaan 1. tammikuuta 2021 alkaen. Tämän seurauksena moottoriteiden ja valtion omistamien teiden verokantoja on mukautettu ulkoisten kustannusten, kuten kuorma-autojen aiheuttamien ilman- ja melusaasteiden huomioon ottamiseksi. Tämä johtaa tieliikenneveron merkittävään nousuun.

Tšekin tasavallan perimä tieliikennevero hyvitetään kokonaisuudessaan DACHSERin käyttämille kuljetusyrityksille ajoneuvotyypin ja etäisyyden perusteella. DACHSER auttaa tällä tavoin ylläpitämään itsenäisten kuljetusyritysten kilpailukykyä ja varmistamaan rahtikapasiteetin Tšekin tasavallassa.

Lue
2
04/29/2021
Joustava verkosto

Mitä lähempänä toisiaan yksittäiset koontikeskukset monimutkaisissa logistiikkaverkostoissa sijaitsevat, sitä kestävämpiä verkostot ovat ja sitä enemmän joustavuutta ne voivat myös eri sektoreilla toimiville asiakkailleen tarjota – jopa kriisin keskellä. Tietyt keskukset tarjoavat vielä suurempia konsolidointipalveluita ja DACHSERilla näitä kutsutaan Eurohub-keskuksiksi.

Lue
04/13/2021
Asiakkaiden luottamus vahvistui: DACHSER on tyytyväinen vuoden tulokseen

DACHSER voi katsoa taaksepäin menestyksekkääseen vuoteen 2020, jolle on ominaista logistiikkatoimittajan, sen asiakkaiden ja kumppaneiden uskollisuus ja keskinäisen luottamuksen ilmapiiri. DACHSERin konsolidoidut nettotuotot olivat 5,61 miljardia euroa, mikä on vain 0,9 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Lue
03/29/2021
Tilanne Suezin kanavalla

Kuten tiedotusvälineissä jo on kerrottu, konttilaiva "MS Ever Given" on irrotettu Suezin kanavalla.

Lue
Näytä enemmän

DACHSER Corporate

2
08/04/2021
Keeping an eye on the big picture

When Selina Hipp started planning her career path, logistics wasn’t even on the list. Neither was the chemical industry. But now she combines both in her role as Business Development Manager Switzerland DACHSER Chem Logistics.  

Lue
07/29/2021
Margret is devoted to helping San children

Since 2015, DACHSER and the children's relief organization terre des Hommes have been committed to helping the children of the San people (also known as Bushmen) lead better, more independent lives. Education is an essential component – and 24-year-old Margret Hans is doing all she can to add it to the equation.

Lue
07/28/2021
Successful implementation of the Global Air Freight Security Network of DACHSER

The issue of security is of paramount importance when it comes to the worldwide transport of your air freight. To enable DACHSER to support its customers even better in maintaining a secure supply chain, the "Global Air Freight Security Network" project was launched in 2020 by the Air Freight Security Team at DACHSER and has now been successfully implemented.

The goal of the Global Air Freight Security Network is to strengthen the global network of DACHSER. The introduction of a worldwide organization with local contacts will result in more efficient communication between the Air & Sea Logistics locations, enabling a faster reactivity to new regulations and innovations. In addition, a faster implementation of standardized processes of DACHSER worldwide will be enabled.

The implementation of the project will further reduce the risk in the area of air freight security to ensure transportation through strictest compliance with all regulations.

If you have any questions, please contact your local DACHSER representative.

Lue
07/27/2021
Heavy rainfall in China

The heavy rainfall in the Chinese province of Henan over the past few days has led to widespread flooding and the cancellation of many regional train and road connections. These restrictions are causing delays along the supply chain of DACHSER Rail Services.

Due to the flooding, around 100,000 people have been evacuated and many dams and reservoirs have risen to warning levels. With more rain expected in the coming days, it is still unclear by when the situation in the flooded areas will calm down.

If you have any questions regarding your supply chain, please contact your local contact at the respective DACHSER branch.

Lue
Mene

Luetuin

11/13/2019
Kansainvälinen logistiikkatoimija Dachser investoi Keravalle

Dachser on päivittämässä toimintamalliaan kotimaan markkinoilla. Ensi vuonna Keravalle valmistuvan logistiikkaterminaalin myötä suomalaisen teollisuuden vienti- ja tuontimahdollisuudet paranevat entisestään.

Lue
04/02/2019
DACHSER jatkaa kestävää kasvua

DACHSER kasvoi jälleen merkittävästi vuonna 2018. Logistiikkapalvelujen tarjoaja kasvatti konsernin liikevaihtoa 5,5 prosenttia 5,57 miljardiin euroon. Kuten edellisenä vuonna, kuljetusten määrä kasvoi, kasvua 2,5 prosenttia 83,7 miljoonaan; volyymi nousi 3,0 prosenttia 41,3 miljoonaan tonniin. DACHSERin henkilöstömäärä nousi ennätyksellisen korkeaksi, 30 609 työntekijää on 1 511 henkilöä enemmän kuin edellisenä vuonna.

Lue
11/12/2019
Uusi toimitusjohtaja DACHSER Finland Air & Sea Logisticsille

Petri Kallio aloitti DACHSER Finland Air & Sea Logistics Oy:n toimitusjohtajana 15.10.2019. 51-vuotias Kallio raportoi DACHSER Air & Sea Logistics EMEA:n toimitusjohtaja Thomas Krügerille. Hän seuraa tehtävässä Juha Isohannia, joka päätti jättää yrityksen seuratakseen uusia ammatillisia mahdollisuuksia.

Lue
04/16/2018
DACHSERin asiakastyytyväisyys on huipputasolla

Uuden asiakastutkimuksen mukaan 94 prosenttia vastaajista pitää DACHSER Finland Air & Sea Logistics Oy:n logistiikkapalveluja asiakaslähtöisinä ja lähes jokainen (99 prosenttia) on valmis suosittelemaan niitä myös muille. Palvelun laadun yleisarvosanaksi muodostui huimat 8,9 kouluarvosana-asteikolla 4–10.

Lue
10/03/2019
Uusi DACHSER-lehti on ilmestynyt!

DACHSERin Euroopan maakuljetusverkosto on laajentunut vuosien varrella. Salaisuus on aina ollut palapelin oikeiden palojen sijoittaminen oikeisiin paikkoihin kokonaiskuvan saamiseksi.

Lue
10/11/2019
Edoardo Podestá siirtyy DACHSER Air & Sea Logisticsin johtoon

Aasian ja Tyynenmeren alueen pitkäaikainen toimitusjohtaja johtaa nyt DACHSERin maailmanlaajuista lento- ja merikuljetusliiketoimintaa.

DACHSER nimitti Edoardo Podestán Air & Sea Logistics -liiketoiminta-alueen operatiiviseksi johtajaksi (COO). Podestá korvaa Jochen Müllerin tässä tehtävässä.

Lue
02/26/2019
Brexit: Aika on melkein lopussa

Vaikka poliitikot yrittävät edelleen löytää ulospääsyä Brexit-kriisistä, lähdön päivämäärä lähestyy väistämättä. Nyt yritysten tehtävänä on suunnitella ja valmistella järjestelmällisesti kaikkia mahdollisuuksia. Eräs tärkeä aihe: tulli.

Lue
11/28/2018
Dachser saa IATA CEIV Pharma -sertifioinnin

Dachser laajentaa Life Science & Healthcare -valmiuksiaan ja on saanut Center of Excellence for Independent Validators in Pharmaceutical Logistics (CEIV Pharma) -sertifioinnin Frankfurtin lentokentän toimipisteelleen.

Lue
10/21/2019
DACHSER voittaa vuoden 2019 IMD Global Family Business Award -palkinnon

IMD antaa tunnustusta DACHSERin vahvoille yritys- ja perhehallinnon rakenteille, erinomaiselle toiminnalle ja laatuun keskittymiselle.

IMD Business School, huippuluokan globaali liiketalouskoulu, jonka pääkonttori sijaitsee Lausannessa, Sveitsissä, palkitsi DACHSERin IMD Global Family Business Award -palkinnolla. Bernhard Simon, CEO DACHSER SE, ja Birgit Kastner-Simon, Corporate Director Corporate Marketing, vastaanottivat palkinnon yrityksen ja perustajaperheen puolesta Udaipurissa, Intiassa pidetyssä Family Business Network Internationalin (FBN-I) 30. huippukokouksessa.

Lue
12/11/2019
Uusi DACHSER-lehti on ilmestynyt!

Monilla sveitsiläisillä innovaatioistaan ja laadustaan tunnetuilla tuotteilla yhdistettynä perinteisiin ja käsityötaitoihin, on erinomainen maine maailmanlaajuisesti. Niiden joukossa on Ricola yskäntipat, klassinen makeinen, jonka erikoisresepti sisältää 13 yrttiä Sveitsin vuorilta.

Lue