Suositellut artikkelit

02/02/2022
Suomen satamia koskeva ylityökielto ja lakkovaroitus

Suomen satamissa on alkanut ylityökielto 1. helmikuuta alkaen. Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT on jättänyt ahtausalaa koskevan lakkovaroituksen. Lakko alkaa 14. helmikuuta ellei työehtosopimusneuvotteluissa päästä sitä ennen sopuun.

Lue
01/31/2022
Kauttakuljetuskielto: käsittelytilanne Frankfurtissa ja Pariisissa

DACHSERin lentoyhtiökumppanilla Lufthansa Cargolla on Frankfurtissa toimintaongelmia COVID-19-virukseen liittyvien henkilöstörajoitusten vuoksi. Sama tilanne pätee myös Air France/KLM:n toimintaan Pariisissa. Näiden vuoksi on ryhdytty seuraaviin toimenpiteisiin:

Lue
01/25/2022
Webinaari: Ympäristöratkaisujen haasteet ja mahdollisuudet modernissa toimitusketjussa

Tuomas Leimio, Managing Director DACHSER Finland European Logistics, osallistuu Gasumin järjestämään webinaariin 8. helmikuuta klo 10 alkaen. Leimion puheenvuoro käsittelee ympäristöratkaisujen haasteita ja mahdollisuuksia modernissa toimitusketjussa. Ilmoittautuminen tilaisuuteen tapahtuu alla olevan linkin kautta.

Lue
12/21/2021
DACHSER Finlandin logistiikan pyörät alkavat pyöriä kiertotalouden mukaisesti

Logistiikkayhtiö DACHSER Finland investoi vähäpäästöisiin kuljetuksiin hankkimalla pääkaupunkiseudun aluejakeluunsa kymmenen biokaasukäyttöistä kuorma-autoa. Ympäristöystävällisen ja täysin uusiutuvan biokaasun valinta auttaa pienentämään hiilidioksidipäästöjä. Paineistetulla biokaasulla (CBG) kulkeva kalusto on osa yhtiön kuljetuksista aiheutuvan hiilijalanjäljen pikaiseen pienentämiseen tähtäävää ilmastonsuojelustrategiaa ja tukee samalla myös yhtiön logistiikka-asiakkaiden ympäristötavoitteita.

Lue

DACHSER Finland

05/23/2022
EU:n tieliikenteen liikkuvuuspaketti: muutokset tänä vuonna ja niiden merkitys

Uudet edellytykset entistä tehokkaammalle ja yhdenmukaisemmalle sekä sosiaalisesti paremmin hyväksyttävälle tieliikennealalle: EU:n tieliikenteen liikkuvuuspaketin 2020/2022 tarkoitus on edistää standardointia huolinta- ja logistiikka-alalla Euroopassa.

Lue
3
05/19/2022
Tulevaisuuden ohjelmointi

Saumattomat, maailmanlaajuisesti yhteenliitetyt logistiikkapalvelut perustuvat suorituskykyiseen ja älykkääseen informaatioteknologiaan. DACHSER on informaatiologistiikkansa ansiosta yksi logistiikka-alan teknologian edelläkävijöistä ja edistäjistä. Tässä ovat Nicola Elsner ja Claudia Beck, joilla on kaksi IT-uraa mutta yksi yhteinen tavoite: asiakkaiden prosessien jatkuva parantaminen.

Lue
05/12/2022
Kiinan nykytilanteen vaikutus globaaleihin toimitusketjuihin

Pandemiatilanne Shanghaissa ja muissa Kiinan suurimmissa kaupungeissa on yhä haastava. Tämä vaikuttaa edelleen lento-, meri- ja maantiekuljetusten maailmanlaajuisiin toimitusketjuihin.

Lue
05/11/2022
Tuomas Leimio osallistuu LOGY Conference 2022 -tapahtuman päättäjäpaneeliin

Logistiikkaseminaari järjestetään Aalto-yliopistolla Helsingissä torstaina 9.6.2022. Paneelikeskustelun aihe on 'Update your business – Navigointi uudessa normaalissa'.

Lue
2
05/04/2022
Älykkäiden seurantalaitteiden uusi aikakausi

Lähetysten jäljitys ja kuljetusten hallinta esineiden internetissä: 5G/LPWAN-tekniikkaa ja telematiikkaa käyttävän GPS-seurannan avulla DACHSER Road Logistics asettaa uusia standardeja reaaliaikaiselle seurannalle, saapumisajan ennakoinnille ja pitkän matkan kappaletavaralähetysten visualisoinnille.

Lue
04/25/2022
Kiinan COVID-19-rajoitusten vaikutus toimintaamme

Kiinan pandemiatilanne pysyy ennallaan. Tämä tarkoittaa sitä, että lento-, meri-, ja tieliikenteen nykyiset olosuhteet voivat vaikuttaa toimitusketjuusi.

Lentorahti:

  • Zhengzhoun kaupunki on asettanut rajoituksia maantiekuljetuksiin 29.4. asti. Maanteiden sisäänkäyntejä on suljettu, ja tämä todennäköisesti vaikuttaa Zhengzhoun lentokentän (CGO) ja muiden kaupunkien, kuten Shanghain, väliseen kuorma-autoliikenteeseen.
  • Shanghain pandemiatoimenpiteiden vuoksi monet rahtikoneet ohjataan PVG-lentokentältä muille Kiinan lentokentille. Guangzhoun lentokentällä (CAN) ja Shenzhenin lentokentällä (SZX) on tuontirahdin ruuhkia. Jotkin näiden kahden lentokentän terminaaleista ovat ilmoittaneet lyhyen aikavälin tuontivalvontatoimenpiteistä, jotka voivat vaikuttaa lentoyhtiöihin sen mukaan, mitä terminaalia ne käyttävät.
  • Haasteista huolimatta DACHSERin verkoston toimintakyky on parantunut viime viikkoon verrattuna. Tuonti- ja vientikuljetuksia käsitellään tehokkaasti käyttämällä Shanghain ja vaihtoehtoisten lentoasemien välisiä syöttöliikennepalveluja. DACHSERin kapasiteettitilanne on helpottunut Pohjois-Kiinan ja EMEA:n yhdyskäytävien molemmin puolin.

Merirahti:

  • Shanghain, Jiangsun maakunnan ja Zhejiangin maakunnan tilanteessa on yhä havaittavissa ylikuormitusta, alhaista tehokkuutta ja tieliikenteen rajoituksia, mikä edelleen vaikeuttaa merirahtikuljetusten käsittelyä Shanghaista. Shanghain, Ningbon, Suzhoun ja Nanjingin DACHSER-tiimit tekevät tiivistä yhteistyötä ratkaisujen löytämiseksi aina mahdollisuuksien mukaan.
  • Samaan aikaan Dalianin, Tianjinin ja Qingdaon tilanne on vakaa, eivätkä COVID-19-rajoitukset vaikuta niihin.

Pidämme sinut ajan tasalla mahdollisista muutoksista. DACHSERin paikallinen edustaja vastaa mielellään kaikkiin lähetyksiin ja mahdollisiin vaihtoehtoihin liittyviin kysymyksiin.

Lue
04/19/2022
Euroopan laajuinen tutkimus LPWAN-teknologioista

Nopeasta ja turvallisesta tiedonsiirrosta on tulossa yhä tärkeämpää digitalisoidussa logistiikassa. Olemassa oleva tiedonsiirtoinfrastruktuuri on sen perusedellytys. Fraunhofer Institute for Material Flow and Logistics IML:n tutkijat ovat yhdistäneet voimansa DACHSERin ja Euroopan kuormalavaliiton (EPAL) kanssa sen selvittämiseksi, miten luotettavia eri tietoliikenneverkot ovat. He asensivat tarkoitusta varten 50 EPAL-eurolavaan jäljittimet ja lähettivät ne matkaan ympäri Eurooppaa.

Lue
04/12/2022
Lohkoketju – katsaus tulevaisuuden teknologioihin

Mikä lohkoketju tarkalleen ottaen on? Miksi se ei ole vielä tehnyt läpimurtoa logistiikka-alalla? Entä miten sen innovatiivista potentiaalia voidaan hyödyntää oikeiden ekosysteemien avulla?

Lue
04/11/2022
Häiriöitä Kiinan lentoliikenteessä

Shanghain tämänhetkinen sulkutila on johtamassa uusiin ja vakaviin häiriöihin lentorahdin toimitusketjuissa Kiinaan ja Kiinasta.

Lue
04/05/2022
DACHSERin liikevaihto ylsi ensimmäistä kertaa yli 7 miljardiin euroon

DACHSER kasvatti konsolidoitua tulostiliään 26,0 prosentilla 7,1 miljardiin euroon tilivuonna 2021. Logistiikkapalveluiden tarjoaja on viimevuotisten rajoitusten aiheuttamien suunnanmuutosten jälkeen palannut jälleen dynaamiselle kasvu-uralle. Vuoden 2021 positiiviset tulokset ovat seurausta lähetys- ja tonnimäärien orgaanisesta kasvusta, joka oli vastaavasti 6,3 prosenttia ja 7,7 prosenttia konsernitasolla. Kaikkien kuljetusliikkeiden kokeman rahtikapasiteettivajeen aiheuttamat korkeat rahtihinnat sinetöivät liikevaihdon huiman nousun.

Lue
Näytä enemmän

DACHSER Corporate

05/24/2022
With DACHSER on the southern route: full truck loads from China to Europe

The war in Ukraine has also had an impact on intercontinental land transport between Asia and Europe. Journeys through Russia and Belarus as well as through the conflict zone itself have become impossible. However, DACHSER Cargoplus can continue to offer the service reliably via an alternative southern route.

Lue
05/19/2022
EU Mobility Package: What changes this year and what it means

New conditions for a more efficient, harmonized and socially acceptable road transport sector: The EU Mobility Package 2020/2022 is intended to drive forward European standardization in the field of freight forwarding and logistics.

Lue
05/19/2022
DACHSER České Budějovice moves to new premises

The České Budějovice branch of the logistics company DACHSER Czech Republic has moved to new premises in the VGP Park České Budějovice, located in the Světlík commercial zone on the outskirts of the South Bohemian metropolis. The company provides comprehensive logistics services from a site with almost 7,000 m2 of logistics and office space. It also features a warehouse with 6,900 pallet spaces for contract logistics services.

Lue
05/10/2022
Update on the impact on global supply chains

The pandemic situation in Shanghai and other major Chinese cities remains tense. This continues to impact global supply chains in air, sea and land transport. We would therefore like to give you an overview of the current situation in China and other regions:

Lue
Mene

Luetuin

11/13/2019
Kansainvälinen logistiikkatoimija Dachser investoi Keravalle

Dachser on päivittämässä toimintamalliaan kotimaan markkinoilla. Ensi vuonna Keravalle valmistuvan logistiikkaterminaalin myötä suomalaisen teollisuuden vienti- ja tuontimahdollisuudet paranevat entisestään.

Lue
11/12/2019
Uusi toimitusjohtaja DACHSER Finland Air & Sea Logisticsille

Petri Kallio aloitti DACHSER Finland Air & Sea Logistics Oy:n toimitusjohtajana 15.10.2019. 51-vuotias Kallio raportoi DACHSER Air & Sea Logistics EMEA:n toimitusjohtaja Thomas Krügerille. Hän seuraa tehtävässä Juha Isohannia, joka päätti jättää yrityksen seuratakseen uusia ammatillisia mahdollisuuksia.

Lue
04/02/2019
DACHSER jatkaa kestävää kasvua

DACHSER kasvoi jälleen merkittävästi vuonna 2018. Logistiikkapalvelujen tarjoaja kasvatti konsernin liikevaihtoa 5,5 prosenttia 5,57 miljardiin euroon. Kuten edellisenä vuonna, kuljetusten määrä kasvoi, kasvua 2,5 prosenttia 83,7 miljoonaan; volyymi nousi 3,0 prosenttia 41,3 miljoonaan tonniin. DACHSERin henkilöstömäärä nousi ennätyksellisen korkeaksi, 30 609 työntekijää on 1 511 henkilöä enemmän kuin edellisenä vuonna.

Lue
04/16/2018
DACHSERin asiakastyytyväisyys on huipputasolla

Uuden asiakastutkimuksen mukaan 94 prosenttia vastaajista pitää DACHSER Finland Air & Sea Logistics Oy:n logistiikkapalveluja asiakaslähtöisinä ja lähes jokainen (99 prosenttia) on valmis suosittelemaan niitä myös muille. Palvelun laadun yleisarvosanaksi muodostui huimat 8,9 kouluarvosana-asteikolla 4–10.

Lue
10/03/2019
Uusi DACHSER-lehti on ilmestynyt!

DACHSERin Euroopan maakuljetusverkosto on laajentunut vuosien varrella. Salaisuus on aina ollut palapelin oikeiden palojen sijoittaminen oikeisiin paikkoihin kokonaiskuvan saamiseksi.

Lue
02/26/2019
Brexit: Aika on melkein lopussa

Vaikka poliitikot yrittävät edelleen löytää ulospääsyä Brexit-kriisistä, lähdön päivämäärä lähestyy väistämättä. Nyt yritysten tehtävänä on suunnitella ja valmistella järjestelmällisesti kaikkia mahdollisuuksia. Eräs tärkeä aihe: tulli.

Lue
10/11/2019
Edoardo Podestá siirtyy DACHSER Air & Sea Logisticsin johtoon

Aasian ja Tyynenmeren alueen pitkäaikainen toimitusjohtaja johtaa nyt DACHSERin maailmanlaajuista lento- ja merikuljetusliiketoimintaa.

DACHSER nimitti Edoardo Podestán Air & Sea Logistics -liiketoiminta-alueen operatiiviseksi johtajaksi (COO). Podestá korvaa Jochen Müllerin tässä tehtävässä.

Lue
11/28/2018
Dachser saa IATA CEIV Pharma -sertifioinnin

Dachser laajentaa Life Science & Healthcare -valmiuksiaan ja on saanut Center of Excellence for Independent Validators in Pharmaceutical Logistics (CEIV Pharma) -sertifioinnin Frankfurtin lentokentän toimipisteelleen.

Lue
10/21/2019
DACHSER voittaa vuoden 2019 IMD Global Family Business Award -palkinnon

IMD antaa tunnustusta DACHSERin vahvoille yritys- ja perhehallinnon rakenteille, erinomaiselle toiminnalle ja laatuun keskittymiselle.

IMD Business School, huippuluokan globaali liiketalouskoulu, jonka pääkonttori sijaitsee Lausannessa, Sveitsissä, palkitsi DACHSERin IMD Global Family Business Award -palkinnolla. Bernhard Simon, CEO DACHSER SE, ja Birgit Kastner-Simon, Corporate Director Corporate Marketing, vastaanottivat palkinnon yrityksen ja perustajaperheen puolesta Udaipurissa, Intiassa pidetyssä Family Business Network Internationalin (FBN-I) 30. huippukokouksessa.

Lue
12/11/2019
Uusi DACHSER-lehti on ilmestynyt!

Monilla sveitsiläisillä innovaatioistaan ja laadustaan tunnetuilla tuotteilla yhdistettynä perinteisiin ja käsityötaitoihin, on erinomainen maine maailmanlaajuisesti. Niiden joukossa on Ricola yskäntipat, klassinen makeinen, jonka erikoisresepti sisältää 13 yrttiä Sveitsin vuorilta.

Lue