Dachser Finlandin Keravan uusi logistiikkakeskus parantaa toimintaedellytyksiä

Dachser Finland otti käyttöön Keravalla sijaitsevan uuden logistiikkaterminaalin. Yhtiön ensimmäinen läpivirtausterminaali Suomessa mahdollistaa kansainväliselle logistiikkatoimijalle laajemman palvelumallin ja entistäkin paremman palvelun laajemmalle asiakaskunnalle.

Kuva Levälampi Photography, Mika Levälampi
Kuva Levälampi Photography, Mika Levälampi

Dachserin toimintaedellytyksiä Suomessa parantaa merkittävästi logistiikkaterminaali, joka sijaitsee Keravan teollisuusalueella. Uusi Suomen maantiekuljetusten toimipiste aloitti toimintansa syksyllä ja käsittää yhteensä 4000 m2 läpivirtausterminaalin ja 600 m2 toimistotilaa. Uuden logistiikkakeskuksen myötä Dachser hoitaa nyt jakelun pääkaupunkiseudulla - jonne noin 50 prosenttia suomalaisista yrityksistä on keskittynyt - omalla toiminnallaan ja kalustollaan.

Verkkokauppa kasvaa jatkuvasti, mikä näkyy merkittävästi toiminnassamme. Erityisesti DIY-sektorin toimitukset suoraan kuluttajille ovat lisääntyneet. Uuden laajennetun tuotantoalueemme avulla voimme tarjota korkealaatuisia logistiikkapalveluja entistä laajemmalle asiakaskunnalle. Samalla yhdistämme Suomen suoraan kattavaan ja luotettavaan Dachserin eurooppalaiseen maaliikenneverkkoon

Tuomas Leimio, toimitusjohtaja, European Logistics Finland, Dachser Finland Oy

”Verkkokauppa kasvaa jatkuvasti, mikä näkyy merkittävästi toiminnassamme. Erityisesti DIY-sektorin toimitukset suoraan kuluttajille ovat lisääntyneet. Uuden laajennetun tuotantoalueemme avulla voimme tarjota korkealaatuisia logistiikkapalveluja entistä laajemmalle asiakaskunnalle. Samalla yhdistämme Suomen suoraan kattavaan ja luotettavaan Dachserin eurooppalaiseen maaliikenneverkkoon ”, sanoo Tuomas Leimio, toimitusjohtaja, European Logistics Finland, Dachser Finland Oy.

Dachser tukee Suomen huoltovarmuutta

Covid-19-kriisi on korostanut logistiikkasektorin merkitystä. Covid-19:llä oli voimakas vaikutus logistiikkapalvelujen saatavuuteen Suomessa, mikä aiheutti yrityksille haasteita palvella asiakkaitaan."Kun monien logistiikkayritysten oli keskeytettävä toimintansa, tavaratoimitusten sanottiin olevan vaarassa. Mutta me Dachserilla olimme koko ajan täysin valmiita palvelemaan. Tämän vuoden kevät osoitti, että voimme tukea maan huoltovarmuutta ja toimia hyvin myös poikkeuksellisissa olosuhteissa.

Tiivis yhteistyö muiden Euroopan maiden kollegojemme kanssa antoi meille parhaat käytännöt oman toimintamme mukauttamiseksi. Siksi meillä oli myös varhainen käsitys kriisin vaikutuksista ja siitä, miten se voi vaikuttaa toimitusketjuihin. Tästä oli selvää hyötyä meille ja asiakkaillemme täällä Suomessa. Luotettavan verkostomme avulla pystyimme siirtämään tavaroita kaikkialle Eurooppaan, myös pahimpana aikana”, Leimio toteaa.

Vuonna 2014 perustettu Dachser Finland Oy on Dachserin ja ACE Logistics Groupin yhteisyritys. Tallinnassa pääkonttoria pitävä ACE Logistics Group omistaa viisikymmentä prosenttia yhteisyrityksestä ja on Dachserin pitkäaikainen maantieliikenteen verkostokumppani Baltiassa.

DACHSER maailmanlaajuisesti
Ota meihin yhteyttä