DACHSER avaa uuden huippumodernin varaston Saksaan

Baijerin Memmingenissä sijaitseva korkeavarasto on täysin automatisoitu ja ilmastoystävällinen. Logistiikkapalveluiden toimittaja on investoinut uuteen varastoon noin 30 miljoonaa euroa.

DACHSERin uusi automatisoitu ja ilmastoystävällinen korkeavarasto on osa Allgäun logistiikkakeskusta, joka on yhtiön suurin toimipiste maailmassa.

Uuden logistiikkakeskuksen rakentaminen Gewerbegebiet Nordin teollisuuspuistoon lähelle A7-moottoritietä Etelä-Saksan Memmingenissä aloitettiin keväällä 2021. Logistiikkakeskus on otettu käyttöön vähitellen viime kuukausina. Se koostuu eturakennuksesta, jossa on 2 700 neliömetriä lattiapinta-alaa, ja viereisestä korkeavarastosta, joka tarjoaa 7 500 neliömetriä logistiikkatilaa. 32 metriä korkea varasto kattaa vain pienen alueen, mutta se tarjoaa tilaa 52 000 lavalle jäähdyttämättömiä elintarvikkeita ja elintarvikepakkauksia varten. Varastossa on myös mezzanine-taso, jossa on 2 300 neliömetriä lattiatilaa manuaalista keräilyä ja viimeistelyä varten.

DACHSERin Allgäun logistiikkakeskus on yhtiön suurin toimipiste maailmassa. Nyt kun uusi logistiikkalaitos on toiminnassa, perheyritys tarjoaa Memmingenissä yhteensä yli 200 000 lavapaikkaa.

”Uusi varasto on suunniteltu tarjoamaan huippusuorituskykyä, jotta se pysyy alueen kasvavan asiakaskysynnän tahdissa”, kertoo Thomas Henkel, DACHSERin Allgäun logistiikkakeskuksen toimitusjohtaja Memmingenissä. ”Rakentamisessa panostettiin erityisesti automaatioon ja kestävään kehitykseen.” Esimerkiksi kuormalavojen varastointi ja nouto on täysin automatisoitua. Saapuvaa ja lähtevää tavaraa voidaan käsitellä jopa 400 lavaa tunnissa – tai 5 000 lavaa päivässä – 22 lastaus- ja purkuportin kautta. Tämä on mahdollistettu korkeavaraston ominaisuuksilla, kuten automaattisilla purkujärjestelmillä, automaattisella lavojen kuormausasemalla ja kahdeksalla kisko-ohjatulla telineiden käyttölaitteella.

”DACHSERille Memmingenin korkeavarasto on yksi viime vuosien tärkeimmistä uusista hankkeista. Se yhdistää huippuluokan automaatioteknologian ja uusimmat kestävän kehityksen konseptit, jotka perustuvat verkostomme ja työntekijöidemme yhteiseen asiantuntemukseen”, sanoo DACHSERin toimitusjohtaja Burkhard Eling. ”Tämä investointi hyödyttää Memmingenin toimipaikan lisäksi koko DACHSER-yhtiötä.”

Energiaa puhtaista lähteistä

Kestävän toiminnan konsepti tuottaa parhaat mahdolliset hiilidioksidisäästöt. Suurin osa korkeavaraston toimintaan tarvittavasta energiasta tuotetaan katolla sijaitsevalla aurinkosähköjärjestelmällä, jonka teho on noin yksi megawatti. Aina tarvittaessa lisäsähköä DACHSER ostaa 100-prosenttisesti uusiutuvaa vesi- ja tuulivoimaa julkisesta sähköverkosta. Lisäksi varasto saa lämpöä alueellisen lämpövoimalaitoksen energiatehokkaasta kaukolämpöjärjestelmästä.

DACHSER maailmanlaajuisesti
Ota meihin yhteyttä
Kontakti Jonne Kuusisto Communications Consultant Nordic