AKT:n lakko jatkuu 1.4.2024 asti – lakosta huolimatta lähetykset liikkuvat

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT on ilmoittanut poliittisten lakkojen jatkuvan 25.3.–1.4.2024 klo 06:00 asti. Lakkoon osallistuvat AKT:n ahtaajat ja osa muita satamien työntekijäryhmiä.

Millä tavalla kyseinen poliittinen lakko vaikuttaa toimintaamme?

  • Meri- ja lentorahti:

Tarvittaessa kartoitamme vaihtoehtoisia reitityksiä merivienti- ja merituontilähetyksillenne täysien konttirahtien sekä kappaletavaralähetysten osalta. Huomioittehan, että vaihtoehtoiset reititykset eivät välttämättä ole kuitenkaan mahdollisia kaikille lähetyksille. Kustannusarvion saatte olemalla yhteydessä DACHSERin yhteyshenkilöönne.

Lakon aikana me pystymme erikoisjärjestelyin hyödyntämään kuljetuksissamme Baltian ja Euroopan satamia. Kappaletavaralähetyksissä noudatamme maksimilähetyskokoa 15 m3 ja 10 tonnia, mutta kohdekohtaisia variaatioita saattaa esiintyä. Isommat kappaletavaraerät jaetaan kahteen tai useampaan lähetyserään.

Mikäli olette kiinnostuneita vaihtoehtoisista reitityksistä lakon aikana tai tarvitsette tarkempaa tietoa reitityksien rahtikustannuksista ja lakkolisistä, olettehan yhteydessä DACHSER-yhteyshenkilöönne. Kerromme mielellämme lisää ja etsimme teille lakkotilanteen salliman parhaan mahdollisen ratkaisun.

Lentorahti toimii hyvänä vaihtoehtona kiireisimmille toimituksille. Lentorahtiosastomme kartoittaa mielellään parhaimman ja kustannustehokkaimman rahdin juuri teidän lähetyksellenne.

  • Maantiekuljetukset:

Baltian maiden ja Skandinavian reitit tulevat toimimaan normaalisti. Manner-Euroopan suuntaan pystymme lakosta huolimatta hoitamaan kappaletavarakuljetukset erikoisjärjestelyillä vetoauto + perävaunu(traileri) -yhdistelmin sekä vaihtoehtoisilla reitityksillä. Erikoisjärjestelyistä ja poikkeavista reitityksistä aiheutuu lisäkustannuksia, jotka joudumme veloittamaan asiakkailta. Viiveitä kuljetusajoissa voi lakon takia esiintyä.

Saat tarkempia tietoja tarvittaessa omalta yhteyshenkilöltäsi. Jos asiakkaillamme on tarve käyttää edellä mainittuja Baltian maiden tai Skandinavian reittejä Keski-Euroopan suuntaan isommille osakuorma- tai täyskuormalähetyserille, kehotamme sopimaan erikoiskuljetuksista lisämaksua vastaan suoraan myyntimme kanssa.

Keravan logistiikkakeskuksen terminaalimme tulee operoimaan normaalisti eikä myöskään jakelujen ja noutojen osalta ole vielä tiedossa viiveitä.

Seuraamme tilanteen kehittymistä tarkasti ja tiedotamme tästä asiakkaillemme sekä kotisivuillamme että sosiaalisessa mediassa. Jos sinulla on lisäkysymyksiä lakon mahdollisista vaikutuksista toimituksiisi, kehotamme sinua olemaan suoraan yhteydessä paikalliseen yhteyshenkilöösi.

DACHSER maailmanlaajuisesti
Ota meihin yhteyttä
Kontakti Jonne Kuusisto Communications Consultant Nordic