AKT:n lakko: rahtiliikenne satamissa seisahtuu taas kahdeksi viikoksi

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT on ilmoittanut ahtaajia ja muita satamien työryhmiä koskevasta uudesta poliittisesta lakosta. AKT:n ahtaajat osallistuvat työtaisteluun alkaen 11.3. klo 06:00 ja päättyen 25.3. klo 06:00. Lakko tulee toteutuessaan käytännössä pysäyttämään kokonaan Suomen satamien tavaraliikenteen.

Millä tavalla maaliskuun poliittinen lakko vaikuttaa toimintaamme?

  • Meri- ja lentorahti:

Konttiliikenne satamissa pysähtyy 11.3. klo 06:00–25.03. klo 06:00 välisenä aikana, mikäli AKT:n poliittinen lakko toteutuu ilmoitetun mukaisesti.

DACHSERin vientiasiakkaille on tarvittaessa kuitenkin vaihtoehtoisia reitityksiä myös lakon aikana niin täysien konttirahtien kuin kappaletavaralähetysten osalta. Lakon aikana me pystymme erikoisjärjestelyin hyödyntämään kuljetuksissamme Baltian ja Euroopan satamia.

Kappaletavaralähetyksissä noudatamme maksimilähetyskokoa 15 m3 ja 10 tonnia, mutta kohdekohtaisia variaatioita saattaa esiintyä. Isommat kappaletavaraerät jaetaan kahteen tai useampaan lähetyserään.

Mikäli olette kiinnostuneita vaihtoehtoisista reitityksistä lakon aikana tai tarvitsette tarkempaa tietoa reitityksien rahtikustannuksista ja lakkolisistä, olettehan yhteydessä DACHSER-yhteyshenkilöönne. Kerromme mielellämme lisää ja etsimme teille lakkotilanteen salliman parhaan mahdollisen ratkaisun.

Vientitiimimme on erikseen lähetyskohtaisesti teihin yhteydessä jo varatuista lähetyksistä.

Tämän hetken tiedon mukaan lentorahtiliikenne toimii lähes normaalisti tarjoten hyvän vaihtoehtoisen kuljetusmuodon kiireellisimpiin toimituksiin.

  • Maantiekuljetukset:

Tämänhetkisen tiedon mukaan Baltian maiden ja Skandinavian reitit tulevat toimimaan normaalisti. Manner-Euroopan suuntaan pyrimme lakosta huolimatta hoitamaan kappaletavarakuljetukset erikoisjärjestelyillä vetoauto + perävaunu(traileri) -yhdistelmin sekä vaihtoehtoisilla reitityksillä. Erikoisjärjestelyistä ja poikkeavista reitityksistä aiheutuu lisäkustannuksia, jotka joudumme veloittamaan asiakkailta. Viiveitä kuljetusajoissa voi lakon takia esiintyä.

Saat tarkempia tietoja tarvittaessa omalta yhteyshenkilöltäsi. Jos asiakkaillamme on tarve käyttää edellä mainittuja Baltian maiden tai Skandinavian reittejä Keski-Euroopan suuntaan isommille osakuorma- tai täyskuormalähetyserille, kehotamme sopimaan erikoiskuljetuksista lisämaksua vastaan suoraan myyntimme kanssa. Keravan logistiikkakeskuksen terminaalimme tulee operoimaan normaalisti eikä myöskään jakelujen ja noutojen osalta ole vielä tiedossa viiveitä.

Seuraamme kyseisen työtaistelutilanteen kehittymistä tarkasti ja tiedotamme tästä asiakkaillemme sekä kotisivuillamme että sosiaalisessa mediassa. Jos sinulla on lisäkysymyksiä lakon mahdollisista vaikutuksista toimituksiisi, kehotamme sinua olemaan suoraan yhteydessä paikalliseen yhteyshenkilöösi.

DACHSER maailmanlaajuisesti
Ota meihin yhteyttä
Kontakti Jonne Kuusisto Communications Consultant Nordic