Poliittiset lakot jatkuvat: satamien toiminta käytännössä pysähtyy 

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT on ilmoittanut ahtaajia koskevista työtaistelutoimista. AKT:n ahtaajat osallistuvat poliittiseen lakkoon 14.–16.2. Tämä tarkoittaa, että Suomen satamat sulkeutuvat käytännössä kokonaan.

Miten varautua lakkojen vaikutuksiin?

Merirahti:

Kyseiset lakot pysäyttävät kaikkien Suomen satamien laivojen lastaukset ja purut sekä terminaalitoiminnot. Kontteja ei saa satamista lakon aikana ulos, eikä sinne sisään. Satamat ja varustamot veloittavat normaalit maksunsa myös lakon aikana. Tämänhetkisen tiedon mukaan, me palvelemme kuitenkin normaalisti.

Maantiekuljetukset:

Lakkojen vaikutukset ovat ilmeisen pieniä maantiekuljetusten osalta. Tämänhetkisen tiedon mukaan Baltian maiden ja Skandinavian reitit tulevat toimimaan normaalisti. Manner-Euroopan kappaletavaralähetysten oletettu viive tulee olemaan tähän tietoon yksi päivä johtuen ahtaajien kolmepäiväisestä työseisauksesta ja LTL/FTL-lähetysten osalta arviolta 1–3 päivää. Saat tarkempia tietoja tarvittaessa omalta yhteyshenkilöltäsi. Jos asiakkaillamme on tarve käyttää edellä mainittuja Baltian maiden tai Skandinavian reittejä Keski-Euroopan suuntaan, kehotamme sopimaan erikoiskuljetuksista lisämaksua vastaan suoraan myyntimme kanssa. Keravan logistiikkakeskuksen terminaalimme tulee operoimaan normaalisti eikä myöskään jakelujen ja noutojen osalta ole vielä tiedossa viiveitä.

Seuraamme työtaistelutilanteen kehittymistä tarkasti ja tiedotamme tästä asiakkaillemme sekä kotisivuillamme että sosiaalisessa mediassa. Jos sinulla on lisäkysymyksiä koskien lakkojen mahdollisia vaikutuksia, kehotamme sinua olemaan suoraan yhteydessä paikalliseen yhteyshenkilöösi.

DACHSER maailmanlaajuisesti
Ota meihin yhteyttä
Kontakti Jonne Kuusisto Communications Consultant Nordic