Työpaikat Mediaroom

Tulliturvallisuus – tiukka ote tullisäädöksistä

Tulliviranomaiset ovat kiristäneet säädöksiään taistelussa kansainvälistä terrorismia vastaan. He muun muassa edellyttävät, että yhtiöiden tulee tehdä etukäteen tulli-ilmoitus kumppanuusohjelmien, kuten C-TPAT, kautta, jotka määrittävät yhtiöt luotettaviksi kumppaneiksi. Autamme teitä tuomaan kuljetuksenne kohdemaahan nopeammin, sillä sertifikaatin haltijana meillä on omat tulliviranomaisyhteyshenkilömme.

Tiukat turvallisuusmenettelyt koskevat vientiä Yhdysvaltoihin

Koska Yhdysvalloilla on useita kauppasaartoja kansainvälistä terrorismia vastaan, on se ottanut käyttöön mittavia tulliesteitä tuonnille. Ne estävät tietyt henkilöt ja organisaatiot tai tähtäävät terroristiryhmien rahoituksen kuihduttamiseen. Tämä tarkoittaa, että kielletyt valtiot, yhtiöt ja henkilöt ovat Yhdysvaltain ”mustalla listalla”. Terroristijärjestöjen lista löytyy EU:n asetuksesta 881/2002, niin sanottu ”Taliban-asetus” on EU:n asetus 2580/2001.

DACHSERin tulliturvallisuuden katsaus:

  • Kokeneet työntekijät, joita tehokoulutetaan säännöllisesti   
  • Useiden vuosien kokemus Yhdysvaltain Importer Security Filing (ISF) -menettelystä
  • AEO-valtuutettu taloudellinen toimija heinäkuusta 2008 alkaen
  • Hoitaa vientikäsittelyn Yhdysvaltoihin sujuvasti
  • Suora yhteys paikallisiin yhteyshenkilöihin

Tuotteet eivät pääse Yhdysvaltoihin noudattamatta 10+2-sääntöä

Läpikotainen vientituotteidenne tutkiminen on Yhdysvaltain tiukempien turvallisuusvaatimusten väistämätön seuraus. Tuotteidenne tarkistus perustuu Importer Security Filing (ISF) -kirjaukseen. Niin sanotun 10+2-säännön mukaisesti 10 määrättyä kirjausta tulee lähettää sähköisesti Yhdysvaltain tullille – vähintään 24 tuntia ennen laivan lähtöä lähtöpaikastaan. Virheellisistä, myöhästyneistä tai puuttuvista kirjauksista on seurauksena 2 500-5 000 dollarin sakko. Erityisesti kirjauksen puuttuessa saattaa lähetyksenne joutua aikaa vievään ja maksulliseen tullitarkastukseen yhdysvaltalaisessa satamassa.

AEO-valtuutettuna toimijana me helpotamme tuontejanne

Jotta voisimme dokumentoida tuomienne tuotteiden turvallisuuden Yhdysvaltain tullille, tarjoamme tukea useilla tasoilla. Ensiksikin saatte hyötyä hyvästä maineestamme: AEO-valtuutetun taloudellisen toimijan status helpottaa turvallisuuteen liittyviä tullimenettelyjä. Näin varmistamme tavaroidenne kansainvälisen toimitusketjun johdonmukaisuuden.

Sujuva tavarakuljetus Yhdysvaltoihin

Olemme myös oikea kumppaninne muodollisuuksien hoitamisessa. DACHSER on toiminut useiden asiakkaiden puolesta rekisteröityneenä ”asiakirjan toimittajana” vuodesta 2009 alkaen. Työntekijämme tuntevat Yhdysvaltain tulliviranomaisten säädökset ja menettelyt yksityiskohtaisesti. Tietoja siirrettäessä käytämme Yhdysvaltain tullin testaamaa verkkopohjaista alustaa toimittaaksemme lähetyksenne tiedot turvallisesti.

Palvelumme avulla tuotteenne pääsevät Yhdysvaltoihin turvallisesti. Ammattimaiset, rutiininomaiset asiakirjatoimituksemme takaavat teille sujuvat Yhdysvaltain liiketoimet ja estävät ikävät yllätykset alusta asti. Huolehdimme asiakirjojen toimittamisesta myös siinä tapauksessa, että käytätte muita palveluntarjoajia lähetyksenne kuljettamiseen. Paikallisen DACHSER-toimipisteenne yhteyshenkilö antaa teille mielellään tarkempia ohjeita.