Takaisin
climate

DACHSER Norway aloittaa kuljetukset uudella akkukäyttöisellä sähkökuorma-autolla

Logistiikkapalvelujen toimittaja otti marraskuussa käyttöön ensimmäisen akkukäyttöisen sähkökuorma-autonsa Norjassa ja laajensi siten DACHSER Emission-Free Delivery -konseptin mukaiset päästöttömät toimitukset Oslon keskustaan.

Volvo FL Electric -sähkökuorma-auto
Volvo FL Electric -sähkökuorma-auto

Hiilidioksidipäästöjensä vähentämiseksi Oslon keskustassa DACHSER Norway on solminut kumppanuuden rahdinkuljettaja Cargotronin kanssa. Yritykset ovat yhdessä investoineet Volvo FL Electric -kuorma-autoon DACHSERin päästöttömällä toimitusalueella Oslossa. Tällä alueella koko viimeinen kilometri ajetaan päästöttömästi.

Saatuaan ensimmäisen sähkökuorma-auton European Logistics -yksikön Vinterbron osastolle Oslon liepeille DACHSER Norway voi kasvattaa päästöttömien toimitusten määrää Oslon keskustassa. Vinterbron tiloihin on hankittu tehokas 22 kW:n latausasema, joka voi ladata kuorma-auton akun täyteen jopa 8–9 tunnissa. Sen ansiosta Volvo FL Electric -kuorma-autolla voidaan aloittaa toimitukset asiakkaille Oslon keskustassa.

Haluamme osallistua päästöjen vähentämiseen, joten tämä on tärkeä askel oikeaan suuntaan.

Armend Krasniqi, General Manager, DACHSER Norway

”Meistä on hienoa, että saimme vihdoin ensimmäisen sähkökuorma-auton käyttöön täällä Vinterbrossa”, kertoo Armend Krasniqi, General Manager, DACHSER Norway. ”Haluamme osallistua päästöjen vähentämiseen, joten tämä on tärkeä askel oikeaan suuntaan. Näin laajennamme DACHSER Emission-Free Delivery -konseptia, jonka avulla voimme toimittaa lähetyksiä ilman päästöjä entistä useammalle alueelle Oslossa. Seuraamme innokkaina konseptin kehitystä.”

Lisäys sähkökäyttöiseen kalustoon

Uusi sähkökuorma-auto täydentää kahta eCrafteria, joita logistiikkapalveluiden toimittaja on käyttänyt toimituksiin Oslossa syksystä 2020 lähtien. Uuteen Volvoon mahtuu 18 lavaa, ja sen hyötykuorma on viisi tonnia. Täysin kuormattuna autolla voi teoriassa ajaa jopa 170 kilometriä yhdellä latauksella. Käytännössä luku on paremminkin 120 kilometriä, sillä se määräytyy yksittäisen kuljettajan ajotaitojen ja sääolosuhteiden mukaan.

Sähkökäyttöinen kuorma-auto ja kaksi eCrafteria asettavat suuria vaatimuksia kuljettajille. Sen vuoksi DACHSER Norway edellyttää, että valitut kuljettajat ovat suorittaneet erilaisia teknisen ajon kursseja. Tämän ansiosta kuljettajat osaavat ajaa ympäristön kannalta järkevästi ja maksimoida ajoneuvojen kantamat.

”Käyttäessämme resursseja tällaiseen projektiin on tärkeää varmistaa, että kaikki toiminta optimoidaan jokaisella tasolla. Sen vuoksi on tärkeää, että meillä on esimerkiksi oikea huoltokumppani, osaavat kuljettajat ja hyvin suunniteltu toimitusreitti”, Armend selvittää. ”Koska päästöjen vähentäminen ja asiakkaiden palveleminen Oslon keskustassa on meille tärkeää, olemme käyttäneet viime vuosina paljon aikaa ja energiaa ympäristöä säästävien ratkaisujen löytämiseen. Suunnitelmana on saada kaksi sähkökuorma-autoa lisää kahden vuoden sisällä. Tarkoituksemme on toimia päästöttömästi Oslon kaikilla postinumeroalueilla vuoteen 2025 mennessä”, Armend toteaa puheenvuoronsa päätteeksi.

DACHSER Emission-Free Delivery

Vuoden 2022 loppuun mennessä DACHSER Emission-Free Delivery -konsepti on otettu käyttöön vähintään yhdessätoista Euroopan kaupungissa. Tähän mennessä vaatimukset on toteutettu Oslon lisäksi Stuttgartissa ja Freiburgissa (Saksa) sekä Prahassa (Tšekki). ”Strateginen tavoitteemme on ilmastonsuojelun edistäminen. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi kaikkialla maailmassa luotamme ensisijaisesti tehokkaaseen logistiikkaan ja innovaatioihin sekä yhteistyöhön sellaisten asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa, jotka haluavat meidän tavoin aktiivisesti kehittää logistiikkaa kohti vähäpäästöistä tai päästötöntä teknologiaa”, kertoo Stefan Hohm, Chief Development Officer, DACHSER. Stefan toteaa lopuksi näin: ”Olemme erittäin iloisia siitä, että hankkeemme saa näin myönteistä palautetta norjalaisilta asiakkailtamme.”

Pitkän aikavälin ilmastostrategia

Akkusähkömoottoreiden käytön ja kehityksen sekä kestävän kaupunkilogistiikan lisäksi DACHSERin pitkän aikavälin ilmastostrategiaan kuuluu muun muassa uusiutuvien energialähteiden ja vihreän sähkön käytön lisääminen. Vuodesta 2022 alkaen logistiikkapalveluiden toimittaja saa 100 prosenttia sähköstään kaikkialla maailmassa uusiutuvista lähteistä. Lisäksi DACHSER nelinkertaistaa aurinkosähköjärjestelmillä itse tuottamansa vihreän sähkön määrän.

DACHSER maailmanlaajuisesti
Ota meihin yhteyttä
Kontakti Jonne Kuusisto Communications Consultant Nordic