DACHSER Norway tarjoaa päästöttömiä toimituksia Oslossa

DACHSER Norway käynnistää oman päästöttömän toimitushankkeensa. Logistiikkayrityksellä on käytössään kaksi VW eCrafteria, joilla toimitetaan lähetyksiä suoraan vastaanottajille Oslon keskustassa.

Kaksi VW eCrafteria toimittaa lähetykset suoraan tavaroiden vastaanottajille Oslon keskustassa.
Kaksi VW eCrafteria toimittaa lähetykset suoraan tavaroiden vastaanottajille Oslon keskustassa.

Oslo on monien muiden kaupunkien tavoin kehittänyt kunnianhimoisen ilmastostrategian. Tavoitteena on, että vuoteen 2030 mennessä 95 prosenttia kaikesta kaupungin keskustan sisällä tapahtuvasta jakelusta on päästötöntä. Oslon kaupungin vaatimusten täyttämiseksi ja kestävän jakelun varmistamiseksi kaupungin keskustassa, DACHSER Norway on aloittanut yhteistyössä alihankkijan kanssa lähetysten toimittamisen kahdella VW eCrafterilla. Autoilla toimitetaan enintään 200 kg:n painoisia ja 1,5 kuutiometrin kokoisia lähetyksiä. Nämä kaksi sähköpakettiautoa kuormataan ja ladataan DACHSER Norwayn Vinterbrossa sijaitsevan toimipaikan ulkopuolella. Autoilla ajetaan joka päivä kaksi edestakaista matkaa kaupunkiin. Pakettiautot toimittavat lähetykset suoraan vastaanottajille kulkematta yhdenkään solmukohdan kautta Vinterbron ja Oslon keskustan välillä. Näin päästöt ovat nolla koko matkalla Vinterbrosta toimituspisteeseen.

Olen todella ylpeä siitä, että olemme päässeet näin pitkälle näin lyhyessä ajassa. Olemme saaneet paljon tukea DACHSERin päätoimipaikasta Saksasta. Olen myös kiitollinen suuresta työstä, jonka kollegani Norjan osastollamme ovat tehneet. Odotamme innolla työskentelyä projektin parissa.

Armend Krasniqi, General Manager European Logistics Vinterbro

Hankkeen käyttöönottosuunnitelman toisessa vaiheessa yhdellä 16 tonnin sähkökuorma-autolla kuljetetaan jopa 18 kuormalavaa. Toisen vaiheen odotetaan alkavan heti, kun kyseinen ajoneuvo on saatavilla.

Innovatiivinen ja kestävä hanke

”Tällainen tavaroiden kuljetus on innovatiivinen ja ennen kaikkea ympäristöä säästävä tapa tehdä toimituksia”, kertoo Armend Krasniqi, General Manager European Logistics Vinterbro. ”Työskentelemme asiakaskeskeisellä tavalla, joten meidän on pysyttävä ympäristöystävällisen logistiikan nykyisen kehityksen mukana. Olemme tutkineet erilaisia ajoneuvovaihtoehtoja jo pitkään, ja jatkamme konseptin kehittämistä. Tämä on vasta alkua toivomallemme pitkälle ja menestyksekkäälle matkalle kohti ympäristöystävällisempää tapaa toimittaa logistiikkapalveluja”, Krasniqi selvittää.

DACHSER Norway osallistui kaupunkijakelun innovaatiohankkeeseen vuonna 2019. Hankkeeseen kuuluu kestävään ja innovatiiviseen toimitusketjun hallintaan kuuluvien palvelujen, teknologian ja ratkaisujen jatkuva kehittäminen liikenteen ja lainsäädännön alati kasvavien vaatimusten mukaisesti.

”Olen todella ylpeä siitä, että olemme päässeet näin pitkälle näin lyhyessä ajassa. Olemme saaneet paljon tukea DACHSERin päätoimipaikasta Saksasta. Olen myös kiitollinen suuresta työstä, jonka kollegani Norjan osastollamme ovat tehneet. Odotamme innolla työskentelyä projektin parissa”, Krasniqi toteaa lopuksi.

DACHSER maailmanlaajuisesti
Ota meihin yhteyttä
Kontakti Jonne Kuusisto Communications Consultant Nordic