Takaisin
climate

DACHSER laajentaa päästöttömät kaupunkitoimitukset 11 kaupunkiin Euroopassa

DACHSER Emission-Free Delivery on osa logistiikkapalvelujen tarjoajan pitkän aikavälin ilmastonsuojelustrategiaa

Vuoden 2022 loppuun mennessä DACHSERin toimitukset vähintään yhdentoista eurooppalaisen suurkaupungin keskustaan ovat päästöttömiä. Tähän mennessä DACHSERin päästötön toimitus on otettu käyttöön Stuttgartissa, Freiburgissa ja Oslossa. Valmistelut ovat nyt käynnissä myös Berliinissä, Münchenissä, Strasbourgissa, Pariisissa, Prahassa, Kööpenhaminassa, Madridissa ja Portossa.

DACHSER Emission-Free Delivery
DACHSER Emission-Free Delivery

DACHSER Emission-Free Delivery tarkoittaa, että DACHSER toimittaa kaikki lähetykset säännönmukaisesti ilman päästöjä määritellyllä kaupunkialueella, joka on tavallisesti jalankulkualueella varustettu kaupunkikeskus. Paikallisia ilman epäpuhtauksia tai kasvihuonekaasuja ei vapaudu. Lisäksi melupäästöt vähenevät. Stuttgartissa järjestetty pilottihanke palkittiin joulukuussa 2018 Saksan ympäristöministeriön pitämässä kestävän kaupunkilogistiikan kilpailussa.

DACHSER Emission-Free Deliveryn laajentaminen vähintään yhteentoista kaupunkiin Euroopassa vuoden 2022 loppuun mennessä on vasta alkua joukolle toimenpiteitä, jotka toteutamme tulevina vuosina osana pitkän aikavälin ilmastonsuojelustrategiaamme

Stefan Hohm, Chief Development Officer DACHSER

DACHSER Emission-Free Deliveryn myötä DACHSER määritti logistiikkaprosessinsa uudelleen kaupunkikeskustan yhteistoimituksia varten. Yhtiö käyttää modulaarisessa järjestelmässään akkusähköisiä pakettiautoja ja kuorma-autoja sekä sähköavusteisia rahtipolkupyöriä, jotka on räätälöity paikallisten vaatimusten mukaan. Pyörät on suunniteltu erityisesti enintään 250 kiloa painavia yhteistoimituksia ja kuormalavatuotteita varten. Sähkökuorma-autot kuljettavat tavaraa mikrohubeihin, jotka ovat kaupungin keskustan läheisyydessä olevia pieniä varastoja. Ne voivat tehdä toimituksia myös suoraan asiakkaille, jos tavarat ovat liian painavia tai suuria polkupyörille. Rahtipyöräreitit alkavat mikrohubista ja suuntautuvat ensisijaisesti jalankulkualueille.

Pitkän aikavälin ilmastonsuojelustrategia

DACHSER Emission-Free Deliveryn laajentaminen vähintään yhteentoista kaupunkiin Euroopassa vuoden 2022 loppuun mennessä on vasta alkua joukolle toimenpiteitä, jotka toteutamme tulevina vuosina osana pitkän aikavälin ilmastonsuojelustrategiaamme”, kertoo Chief Development Officer Stefan Hohm, joka vastaa DACHSERin ilmastonsuojelusta yhdessä CEO Burkhard Elingin kanssa. ”Tässä luotamme ennen kaikkea tehokkaaseen logistiikkaan ja teknisiin innovaatioihin. Emme kulje tiellä yksin, vaan haluamme tehdä yhteistyötä sellaisten asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa, jotka myös haluavat aktiivisesti vaikuttaa siihen, miten logistiikka siirtyy ottamaan käyttöön vähäpäästöisiä ja päästöttömiä teknologioita. Olemme varmoja siitä, että tämä on ainoa tapa saavuttaa Pariisin sopimuksessa asetettu kahden asteen tavoite sekä Euroopan unionin ja monien muiden maiden ilmastonsuojelutavoitteet keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä.”

Aktiivinen ilmastonsuojelu on osa DACHSERin osallistavaa vastuuta. Sitoumuksemme täyttää samalla asiakkaiden ja sidosryhmien odotukset ja varmistaa siten yhtiön pitkän aikavälin vastuullisuuden”, lisää DACHSERin CEO Burkhard Eling. ”Tätä varten olemme määritelleet neljä keskeistä toiminta-aluetta, joita käsittelemme osana ilmastonsuojelustrategiaamme: prosessitehokkuus, energiatehokkuus, tutkimus ja kehitys sekä yrityskansalaisuus. Viimeinen alue tarkoittaa sitoutumista yhteiskuntaan ja yhteiskunnallisiin asioihin, jotka ovat liiketoiminnan etujen ulkopuolella. Sellainen on esimerkiksi työ, jota olemme tehneet vuodesta 2005 lähtien lasten Terre des hommes -avustusjärjestön parissa kolmella mantereella.”

DACHSER maailmanlaajuisesti
Ota meihin yhteyttä
Kontakti Jonne Kuusisto Communications Consultant Nordic