DACHSER ostaa logistiikkaohjelmistoja toimittavan kasasin

Yritysosto vahvistaa logistiikkapalvelujen toimittajan digitaalista osaamista telematiikan, yhdistettävyyden, tekoälyn (AI) ja esineiden internetin (IoT) osalta.

Burkhard Eling (CEO, DACHSER), Markus Lechner (General Manager, kasasi), Stefan Hohm (CDO, DACHSER)
Burkhard Eling (CEO, DACHSER), Markus Lechner (General Manager, kasasi), Stefan Hohm (CDO, DACHSER)

DACHSER osti 25. lokakuuta 2022 enemmistöosuuden ohjelmistotoimittaja kasasi GmbH:sta. Yritys sijaitsee DACHSERin tavoin Etelä-Saksan Kemptenissä, ja se työllistää 50 henkilöä. Yhtiöt ovat sopineet olla julkistamatta kauppahintaa.

Vuonna 2009 perustettu kasasi kehittää innovatiivisia ohjelmistotuotteita, jotka optimoivat maanteiden, rautateiden ja vesiväylien kuljetusprosesseja ja tuovat niihin läpinäkyvyyttä. ”kasasi on erittäin innovatiivinen yhteys- ja IoT-sovellusten tarjoaja, joka täydentää loistavasti omaa digitaalista osaamistamme”, hehkuttaa Stefan Hohm, Chief Development Officer (CDO) ja DACHSERin johtokunnan jäsen. ”kasasin alusta yhdistää yli 8 500 vaihtokorin ja 5 000 perävaunun telematiikkatiedot kuljetustenhallintajärjestelmämme Dominon lähetys- ja suunnittelutietoihin. Näiden tietojen älykäs yhdistäminen ja analysointi avaa aivan uusia mahdollisuuksia kuljetusten suunnitteluun, saapumisaikojen laskentaan ja jopa lähetysten jäljitykseen ja hallintaan.”  

DACHSER osti ensin enemmistöosuuden kasasista 25. lokakuuta 2022. Yhtiö ostaa vähitellen loputkin osakkeet ja vie hankinnan päätökseen vuoteen 2026 mennessä. kasasia johtaa jatkossakin sen toimitusjohtaja Markus Lechner kokeneen tiiminsä kanssa. Yhtiö jatkaa nykyisten rautatie-, vähittäiskauppa-, elintarvike- ja lääkealan asiakkaiden palvelemista entiseen tapaan. Tuleva laajennus keskittyy rautatiekuljetusten seuranta- ja analyysiratkaisuilla käytävään liiketoimintaan.

Näiden tietojen älykäs yhdistäminen ja analysointi avaa aivan uusia mahdollisuuksia kuljetusten suunnitteluun, saapumisaikojen laskentaan ja jopa lähetysten jäljitykseen ja hallintaan.

Stefan Hohm, Chief Development Officer (CDO)

”DACHSERin ollessa enemmistöosakas voimme jatkaa menestystarinaamme ja keskittyä täysipainoisesti uraauurtavien kuljetus- ja logistiikkaohjelmistojen kehittämiseen”, kertoo Lechner, joka työskenteli DACHSERilla monta vuotta ennen startup-yrityksen perustamista. ”Jatkossa tämä vakaus ja turvallisuus hyödyttävät henkilöstöämme ja erityisesti asiakkaitamme.”

Dynaamisuus ja innovatiivisuus vahvuutena

Järjestelmällisellä digitalisaatiolla on tärkeä tehtävä DACHSERin pyrkiessä optimoimaan ja vahvistamaan asiakkaidensa toimitusketjuja. ”Oikeilla digitaaliteknologioilla voimme parantaa tehokkuutta entisestään, integroida asiakkaat tiiviisti prosesseihimme ja kuljettaa enemmän tavaroita nykyisellä kuormituskapasiteetilla. Läpinäkyvyyden lisääminen tehostaa suunnittelua ja lyhentää toimitusketjujen häiriöihin vastaamiseen kuluvaa aikaa”, korostaa Burkhard Eling, CEO, DACHSER. ”Sen vuoksi olemme ostaneet kasasin – dynaamisen yrityksen, jolla on paljon innovatiivista voimaa toimitusketjun näkyvyyden ja yhdistettävyyden osalta. Lisäksi panostamme yhä omaan IT- ja ohjelmistokehitykseemme noin 560 työntekijän voimin, tutkimus- ja kehitystyöhömme DACHSER Enterprise Labissa yhteistyössä Fraunhofer IML:n kanssa sekä erityisesti globaaliin ideoiden ja innovaatioiden hallintaamme.”

DACHSER maailmanlaajuisesti
Ota meihin yhteyttä
Kontakti Jonne Kuusisto Communications Consultant Nordic