Takaisin
Uutiset Lehdistötiedotteet
Uutiset

Kiinan Golden Week: vaikutuksia toimintoihin

Kiinassa alkaa 1.10. Golden Week -loma. Monet liiketoiminnot pysähtyvät tänä aikana.

Kiinassa alkaa 1.10. Golden Week -loma.

Kiina juhlii kansallispäiväänsä 1.10., jota seuraa virallisia vapaapäiviä 1. - 3.10. Kuitenkin yleisen paikallisen käytännön mukaan moni viettää viikon pituisen loman.

Kiinassa sijaitsevat tuotantolaitokset saattavat lopettaa toimintansa aikaisemmin tai aloittaa työt myöhemmin kuin viralliset juhlapäivät, etenkin kun tänä vuonna 24.9. vietettävä keskisyksyn festivaali osuu lähelle kansallispäivää.

Vaikutukset merirahtiin

Suurin osa varustamoista on ilmoittanut peruuttavansa vuoroja paitsi Golden Week -päivien aikana myös ennen ja jälkeen sopeuttaakseen palvelunsa heikon markkinakysynnän mukaisesti.

Tämän vuoksi Kaukoidän ja Euroopan sekä Kaukoidän ja Amerikoiden välisten reittien tämän hetkinen markkinatilanne on haastava, ja käytettävissä on rajallisesti tilaa. Syy ei ole pelkästään tulevaa lomaa edeltävä kiire, vaan viivästyksiä aiheuttaa myös viimeaikaisten myrskyjen osuminen Kiinan rannikolle. Jotkut varustamot ovat peruneet lähtöjä jo viikolta 38 lähtien. Normaalin aikataulun odotetaan alkavan viikolla 42.
Lisätietoja peruutuksista tietyillä reiteillä saat DACHSER-yhteyshenkilöltäsi.

Vaikutukset lentorahtiin

Kiinan tulliviranomaiset eivät hyväksy tuontiselvityksiä lomien aikana. Tämän vuoksi tuontilähetyksiä ei voida käsitellä ajalla 29.9. - 7.10.

Vientilähetyksissä on suositeltavaa lähettää varauksia tai ohjeita mahdollisimman aikaisin ennen Golden Week -lomaa. Lentorahtitilaa on erittäin niukasti ennen loma-aikaa.

 

DACHSERin toiminta Golden Weekin aikana

DACHSER-toimipisteet Kiinassa ovat pääasiallisesti suljettuina 1. - 7.10.

DACHSERin Shenzhenin merirahtiosasto toimii rajoitetusti 4. ja 5.10; muissa Kiinan DACHSER-toimipisteissä ei ole toimintaa ennen 8.10.

Lentorahtiosastot useimmissa Kiinassa toimipisteissä toimivat rajallisen henkilöstön voimin. Vain sellaisia lähetyksiä, joista on ennakkoilmoitus, käsitellään.