Maantiekuljetukset: rahtikapasiteetti Saksassa

Globaalit logistiikkamarkkinat ovat luoneet suuria haasteita koko toimialalle vuosien 2020 ja 2021 aikana. Vaikka talous on toipumassa kaikilla toimialoilla pitkittyneiden rajoitusten, poikkeustoimien ja rajojen sulkemisen jälkeen, logistiikkaverkosto on edelleen hyvin kuormittunut. Tämä on johtanut kapasiteetin puutteeseen, josta annamme seuraavassa yleiskuvauksen.

Toimitusten määrä, joka on kasvanut jopa 20% kahden viime vuoden aikana, vaikuttaa suuresti nykyiseen markkinatilanteeseen. Toisin kuin edellisinä vuosina, toimitusmäärät eivät tavalliseen tapaan laskeneet tänä kesänä, vaan ovat pysyneet vakaana ja erittäin korkealla tasolla. Odotamme syyskuussa ainoastaan pientä hidastumista tämän suhteen. Syyt tähän ovat tilauskannassa, verkkokaupan aiheuttamissa kulutusmuutoksissa sekä teollisuuden ja vähittäiskaupan varastojen muutoksissa.

Toisaalta ajoneuvojen, kuljettajien ja varastohenkilöstön kapasiteetista on pulaa ja infrastruktuuri on erittäin kuormittunut. Samaan aikaan sovelletaan edelleen korkeita työhygienia- ja etäisyyssääntöjä sekä ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä, jotta kykenemme säilyttämään DACHSER-verkoston toimivuuden. Tämä taas nostaa henkilöstö- ja prosessikustannuksia.

Rahtimäärien kasvu ja rajallinen kapasiteetti näkyvät tällä hetkellä koko logistiikka-alalla. DACHSER-tiimit tekevät kuitenkin parhaansa älykkäiden ratkaisujen kehittämiseksi ja tarjotakseen samaa korkeaa kansainvälistä laatua ja verkon vakautta, mihin olet jo tottunut – ja siten turvallisuutta asiakkaidemme toimitusketjuille myös epävarmoina aikoina.

Jos sinulla on kysyttävää, olet aina tervetullut ottamaan yhteyttä paikalliseen DACHSER-yhteyshenkilöösi.

DACHSER maailmanlaajuisesti
Ota meihin yhteyttä
Kontakti Jonne Kuusisto Communications Consultant Nordic