Muistutus: Iso-Britannia ottaa käyttöön uuden tullijärjestelmän

Uuden tulli-ilmoitusjärjestelmän (CDS) käyttöönotto tapahtuu tuontilähetysten osalta Isossa-Britanniassa 30. syyskuuta 2022. Maassa toimivien maahantuojien on siksi varauduttava muutoksiin.

Nykyinen Customs Handling of Import and Export Freight (CHIEF) -järjestelmä korvataan Isossa-Britanniassa uudella Customs Declaration Service (CDS) -palvelulla. Uuden tulli-ilmoitusjärjestelmän (CDS) käyttöönotto tapahtuu tuontilähetysten osalta Isossa-Britanniassa 30. syyskuuta 2022. Vientilähetysten osalta uuteen järjestelmään siirtymisen on määrä tapahtua 31. maaliskuuta 2023. Tästä johtuen Isossa-Britanniassa toimivien tuonti- ja vientiyritysten on varauduttava muutoksiin. Tätä varten tarjoamme liitteenä tarkistuslistan, joka auttaa asiakkaitamme uusien vaatimusten täyttämisessä.

Uuteen järjestelmään siirtyminen tarkoittaa lähinnä:

  • Customs Deferment Account: jos asiakkaasi käyttää omaa Customs Deferment Account -tiliään, hänen on haettava uutta suoraveloitusta CDS:lle. Jos he taas käyttävät DACHSERin omaa Customs Deferment Account -tiliä, heidän ei tarvitse hakea uutta suoraveloitusta CDS:lle.  
  • CDS:stä löytyvään ”finance dashboard” -toimintoon pääsee Government Gateway -tilin kautta. Jos DACHSERin on määrä toimittaa tuonti-ilmoitukset maahantuojallesi, heidän valtuutuksensa siihen, että DACHSER voi käyttää heidän Customs Deferment Account -tiliä, on tallennettava kyseiseen "finance dashboard" -toimintoon.

On suositeltavaa valmistautua muutoksiin, jotka ovat välttämättömiä siirryttäessä CHIEF:stä CDS:ään. Muussa tapauksessa on olemassa vaara, että tuontiselvitykset viivästyvät Isossa-Britanniassa 1. lokakuuta 2022 alkaen, koska tulli-ilmoituksia ei voida enää antaa yrityksille, joita ei ole rekisteröity CDS:ään edellä mainitusta päivämäärästä alkaen.

DACHSERin CDS-tiimi vastaa mielellään kaikkiin kyselyihin ja heidät tavoittaa seuraavasta sähköpostiosoitteesta: CDS.Northampton@dachser.com

CDS Migration Checklist PDF (0,07 MB)
DACHSER maailmanlaajuisesti
Ota meihin yhteyttä
Kontakti Jonne Kuusisto Communications Consultant Nordic