Työpaikat Mediaroom

DACHSER Finlandin maaprofiili

DACHSERin tarina kuvaa täydellisesti sitä, kuinka dynaaminen yhtiö voi kehittyä ja sopeutua sen mukaan, kuinka tekninen edistys ja globalisaatio vaikuttavat logistiikka-alaan. DACHSER tunnisti syntyvät mahdollisuudet varhain ja tarttui niihin molemmin käsin. Näin se kasvoi paikallisesta huolintaliikkeestä johtavaksi logistiikkayhtiöksi.

Tänään yhtiömme kuvastaa huipputasoisia, tehokkaita ja teknologiavetoisia logistiikkaratkaisuja. Ne luottavat globaalien kuljetus- ja varastointiverkostojemme läheiseen integraatioon, pitkäaikaisiin kumppanuuksiin ja johdonmukaiseen sähköiseen verkostoitumiseen maailmanlaajuisesti. Ottamalla monikanavaisen lähestymistavan kaikilla jakelukanavilla, jotka olemme onnistuneesti liittäneet toisiinsa, voimme tarjota asiakkaillemme turvallisen ja luotettavan järjestelmän, joka vastaa heidän kaikkein vaativimpia logistisia tarpeitaan.

Alusta saakka DACHSERin strategiana on ollut sen verkostojen kestävä kasvu. Uusia alueita ja markkinoita on kehitetty aina toimipisteitä ja maaorganisaatioita perustamalla tai ostamalla yrityksiä, jotka voi integroida täysin olemassa olevaan verkostoon. Etusijalla on konsernin strategian ja arvojen ylläpitäminen johdonmukaisesti.

Yhtiömme historian tärkeitä virstanpylväitä

2023 - DACHSER ostaa elintarvikelogistiikkaan erikoistuneen Müllerin ja varmistaa siten Alankomaiden johtavan elintarvikkeiden jakeluverkoston.

DACHSER suunnittelee päästöttömiä toimitusalueita kymmeneen muuhun kaupunkiin. Painopiste on ensisijaisesti Euroopan suurkaupunkialueilla, joissa DACHSERilla on omat European Logistics -liiketoimintayksikön toimipisteensä.

Ostamalla lento- ja merirahtihuolitsija ACA Internationalin DACHSER laajentaa omaa verkostoaan kuuteen toimipisteeseen Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.

DACHSER laajentaa toimintaansa kahdella myyntikonttorilla Kaakkois-Aasiassa (Chiang Mai Thaimaassa ja Da Nang Vietnamissa).

2022 - DACHSER ostaa logistiikkaohjelmistoja toimittavan kasasin ja vahvistaa hankinnalla osaamistaan telematiikan, liitettävyyden, tekoälyn (AI) ja esineiden internetin (IoT) osalta.

DACHSER ostaa loput 50 prosenttia unkarilaisten yhteisyritystensä Liegl & DACHSER Szállítmányozási és Logisztikai Kft. ja Liegl & DACHSER ASL Hungary Kft osakkeista.

2021 - Burkhard Eling astuu DACHSERin toimitusjohtajan saappaisiin. Sukupolvenvaihdos on toteutettu, ja uuteen vuoteen siirrytään tuoreella hallituksella.

DACHSER laajentaa päästöttömät kaupunkitoimitukset 11 kaupunkiin Euroopassa. DACHSER Emission-Free Delivery on osa pitkän aikavälin ilmastonsuojelustrategiaa.

DACHSER on ollut 1.1.2021 lähtien Saksan vety- ja polttokennojärjestön (DWV) jäsen. DWV on eturyhmä, joka on edistänyt vetyä hyödyntävän energiankantaja- ja polttokennoteknologian nopeaa markkinoille saattamista vuodesta 1996 lähtien.

2020 - DACHSER perustaa hallituksen tulevaisuutta varten. Burkhard Elingin vetämä tulevaisuushallitus aloittaa 1.1.2021. Bernhard Simon ja Michael Schilling siirtyvät hallintoneuvostoon vuonna 2021.

2018 - DACHSER osti italialaisen elintarvikelogistiikkaan erikoistuneen Papp Italian vuonna 2017. Yritysosto näkyy myös nimessä, sillä Pohjois-Italian Veronassa sijaitseva sivuliike otti käyttöön nimen DACHSER Italy Food Logistics S.R.L.

Hyviä uutisia pakokaasujen ja liikenneruuhkien vaivaamille kaupunkien keskustoille: DACHSER on ensimmäistä kertaa perustanut päästöttömän jakelualueen kappaletavarakuljetuksille Stuttgartissa.

2017 - DACHSER perustaa Enterprise Labin Fraunhofer IML:ään. DACHSER Enterprise Lab täydentää DACHSERin omaa tutkimus- ja kehityskapasiteettia tärkeällä osaamisella ja asiantuntijoiden joustavalla saatavuudella. 

2015 - DACHSER tehostaa ammattikuljettajia koskevaa aloitettaan ja toteuttaa DACHSER Service und Ausbildungs GmbH:n kanssa kokonaisvaltaisen konseptin ammattikuljettajien tukemiseksi.

DACHSER muuttaa yhtiömuotonsa Societas Europaeaksi (SE) ja luo näin pohjaa tulevaisuudelle. Perheyrityksen muuttamista julkiseksi ei harkita. Maailmanlaajuiset johtamisrakenteet muokataan yhtiön kokoa vastaaviksi.

2014 - DACHSER perustaa elintarvikelogistiikan Eurohubin Erlenseehen, Hesseen.

2013 - Kaksitoista eurooppalaista elintarvikelogistiikkapalvelun tarjoajaa perustaa European Food Networkin: siitä saakka kiinteiden kumppanien liittouma on näyttänyt esimerkkiä verkostosta, jonka toiminnat ovat saumattomia ja yhtenäisten standardien mukaisia.

2011 - DACHSER perustaa lisää Eurohubeja ranskalaiseen Clermont-Ferrandin kaupunkiin sekä Slovakian pääkaupunkiin Bratislavaan.

2002 - DACHSER perustaa Eurohubin Saarlandin kuntaan Überherrniin.

1990 - DACHSER aloittaa viivakoodien standardoinnin logistiikka-alalla ottamalla käyttöön globaalin EAN/NVE-tunnistejärjestelmän ja osoittaa jälleen olevansa toimialan innovatiivinen edelläkävijä.

1982 - DACHSER Food Logistics perustetaan tuoreiden elintarvikkeiden palveluksi, joka kuljettaa lämpöherkkiä, korkealaatuisia elintarvikkeita.

1980 - DACHSER aloittaa omien IT-sovellusten kehittämisen käyttämällä moderneja viestintäteknologioita.

1971 - Muuttamalla koko kalustonsa vaihtolavoihin ja ottamalla käyttöön operatiiviset menettelyt, DACHSER todistaa olevansa alan innovaatiojohtaja.

1951 - Thomas Dachser avaa ensimmäisenä huolitsijana lentorahtitoimiston Münchenin lentokentälle.

1934 - Uusia toimipisteitä avataan Saksassa, perheyritys kasvaa.

1930 - Thomas Dachser työllistää itsensä perustamalla kuljetusliikkeen Kempteniin.

Tämä on vain lyhyt ote DACHSERin historiasta. Kaikki virstanpylväät löytyvät yhtiön verkkosivuilta.

Compliance

Lue yrityksemme kansainvälisiltä verkkosivuilta, kuinka toimimme sääntöjen noudattamisen suhteen.

Liiketapaperiaatteet

Liiketapaperiaatteemme koskevat kaikkia DACHSER in työntekijöitä ja liiketoimintayksiköitä maailmanlaajuisesti.

Lataa

Lue lisää yrityksestämme

Maakohtaiset tiedot
Lisää
Maajohto
Lisää