Avustuskuljetus perillä Ukrainan Butšassa

Keravan kaupungin lahjoittamat koulutarvikkeet ja muu kalusto on toimitettu DACHSERin ja ACE Logistics Ukrainan toimesta Kiovan lähistöllä sijaitsevaan Butšan kaupunkiin.

DACHSER ja ACE Logistics Ukraina toimittivat Butšaan koulutarvikkeita, kuten pulpetteja, tuoleja, piirtoheittimiä ja liitutauluja.

Keravan kaupunki lähestyi viime kuussa logistiikkayritys DACHSER Finlandia kuljetusapupyynnöllä koulutarvikkeiden ja kalusteiden toimittamiseksi ukrainalaisen Butšan kaupungin kouluihin, jotka ovat vaurioituneet pahasti sodan aikaisten pommitusten yhteydessä. Tarvikkeet ja kalusto on nyt toimitettu perille Ukrainaan.

DACHSER lähti mielellään projektiin mukaan ja järjesti kuljetuksen lahjoituksena yhdessä DACHSER Finlandin kanssa samaan konserniin kuuluvan ACE Logistics Ukrainan kanssa.

Keravan kaupunki lahjoitti Ukrainaan muun muassa pulpetteja, tuoleja, piirtoheittimiä, liitutauluja ja muuta koulussa käytettävää tarvikkeistoa. Kalusteet ja tarvikkeet luovutettiin Keravan Keskuskoulusta, joka tyhjennetään peruskorjauksen takia. Muualta Suomesta lähetettiin Ukrainaan kuljetusavun kyydissä myös muita lahjoitustarvikkeita ja -vaatteita.

”Sota on ilmeisistä syistä vaikuttanut kielteisesti ukrainalaisten lasten ja nuorten koulunkäyntiin ja oppimiseen. Tästä syystä uudet koulutarvikkeet ja kalusteisto tulevatkin valtavaan tarpeeseen, kun koulutiloja rakennetaan maassamme uudelleen”, toteaa Olena Dashko, Managing Director, ACE Logistics Ukraina.

Luotettavaa logistiikkaa

Autot ylittivät Ukrainan rajan suunnitellusti perjantaina 21.4. Ensimmäinen auto päästiin purkamaan Butšassa viime viikon maanantaina ja toinen auto tiistaina.

”Ilolla voimme vahvistaa, että avustuskuljetus saatiin toimitettua Ukrainaan asiakkaan toiveiden mukaisesti. Rahdin täytyy liikkua kriisin ja sodankin aikana. Yhteistyöllä ja ammattilaisten toimesta tämä onnistuu. Tärkein tavoite oli, että koulutarvikkeet saataisiin mitä pikimmiten Butšan koulujen hyödynnettäviksi. Tällä tavoin me kykenemme omalta osaltamme edistämään ukrainalaisten lasten hyvinvointia”, sanoo Tuomas Leimio, Managing Director, DACHSER Finland European Logistics.

DACHSER maailmanlaajuisesti
Ota meihin yhteyttä
Kontakti Jonne Kuusisto Communications Consultant Nordic