Koulutarvikkeita talkootyönä Keravalta Ukrainaan

Keravan kaupunki on päättänyt lahjoittaa koulutarvikkeita ja kalustoa ukrainalaiselle Butšan kaupungille kahden sodassa tuhoutuneen koulun korvaaviin tiloihin. Logistiikkayritys DACHSER Finland toimittaa tarvikkeet Suomesta Ukrainaan kuljetusapuna yhdessä ACE Logistics Ukrainan kanssa.

Ukrainalaiseen Butšan kaupunkiin toimitettavia koulutarvikkeita ja kalustoa lastataan DACHSERin autoihin Keravan Keskuskoululla.

Ukrainalaisen Butšan kaupungin edustajat ovat olleet yhteydessä Keravan kaupunkiin ja pyytäneet apua tarvikkeiden muodossa muun muassa alueen kouluihin, jotka ovat vaurioituneet pahasti pommitusten yhteydessä.

Kaupunki lahjoittaa muun muassa pulpetteja ja muuta koulussa käytettävää tarvikkeistoa ja kalustoa. Kalusteet ja tarvikkeet luovutetaan Keravan Keskuskoulusta, joka tyhjennetään peruskorjauksen takia.

”Tilanne Ukrainassa ja Butšan alueella on äärimmäisen vaikea. Olen iloinen ja ylpeä, että keravalaiset haluavat olla mukana auttamassa hätää kärsiviä tällä tavoin - auttamisen halu on suurta. Haluan myös kiittää DACHSERia merkittävästä avusta tämän hankkeen osalta”, toteaa Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Rontu.

Keravan kaupunki lähestyi logistiikkayhtiö DACHSER Finlandia, jonka maantiekuljetusten pääkonttori Suomessa sijaitsee Keravalla, kuljetusapupyynnöllä kalusteiden toimittamiseksi nopealla aikataululla Butšan kaupunkiin. DACHSER lähti projektiin välittömästi mukaan ja järjestää kuljetuksen lahjoituksena yhdessä DACHSER Finlandin kanssa samaan konserniin kuuluvan ACE Logistics Ukrainan kanssa.

”Tähän projektiin ja talkootyöhön lähtemistä ei tarvinnut miettiä kahdesti. Logistiikka on yhteistyötä ja tavaran täytyy liikkua sotatilanteissakin. Meidän henkilöstömme, automme ja kuljetusverkostomme ovat Keravan ja Butšan kaupungin käytettävissä, jotta koulutarvikkeet saadaan ripeästi kaivattuun käyttöön paikallisissa kouluissa. Projektin tärkein tavoite on ukrainalaisten lasten hyvinvoinnin edistäminen”, toteaa Tuomas Leimio, Managing Director, DACHSER Finland European Logistics.

Talkootyöhön osallistuu myös ACE Logistics Ukrainan maaorganisaationsa johdolla, jotta koulutarvikkeet saadaan toimitettua perille Butšaan haastavista olosuhteista huolimatta. Heidän paikallisella osaamisellansa ja ammattitaidolla varmistetaan, että tarvikkeisto ja kalusteet saadaan suunnitellun aikataulun mukaisesti Butšan kaupungin koululaisten käyttöön.

”Sota on ilmeisistä syistä vaikuttanut kielteisesti ukrainalaisten lasten ja nuorten koulunkäyntiin ja oppimiseen. Tästä syystä uudet koulutarvikkeet ja kalusteisto tulevatkin valtavaan tarpeeseen, kun koulutiloja rakennetaan maassamme uudelleen. Meille on valtava ilo osallistua kyseiseen projektiin ja pitää huolta siitä, että kuljetusapu löytää suunnitellusti perille Keravalta Butšaan”, kertoo Olena Dashko, Managing Director, ACE Logistics Ukraina.

Vapaaehtoistyön voimin

Koulutarvikkeita puhdistetiin ja pakattiin vapaaehtoisvoimin lauantaina Keravan Keskuskoululla. Paikalle oli saapunut suuri määrä vapaaehtoisia, kuten Suomeen muuttaneita ukrainalaisia ja Keravan kaupunginvaltuutettuja. DACHSERin työntekijät olivat paikalla vastaamassa kalusteiden ja muun tarvikkeiston lastaamisesta autoihin.

Mukaan mahtuu muun muassa pulpetteja, tuoleja, piirtoheittimiä ja liitutauluja. Muualta Suomesta lähetetään kuljetusavun kyydissä Ukrainaan myös muita lahjoitustarvikkeita ja -vaatteita. Tavarat kuljetetaan seuraavaksi DACHSERin Keravan toimipisteelle, josta matka jatkuu tällä viikolla kohti Ukrainaa ja Butšan kaupunkia, kunhan siirtomuodollisuudet on vain saatu järjestettyä Ukrainan viranomaisten kanssa.

Voit lukea lisää lauantain talkootyöstä ja projektistamme Yle:n kotisivuilta.

DACHSER maailmanlaajuisesti
Ota meihin yhteyttä
Kontakti Jonne Kuusisto Communications Consultant Nordic