Brexit-päivitys: Mitä sinun tulee tietää

Dachser haluaa pitää sinut ajan tasalla Britannian EU-eroon liittyvästä kehityksestä sillä uskomme sen olevan tärkeää yrityksesi kannalta.

Kauppaneuvotteluiden edistyessä hiljalleen Britannian ja EU:n välillä, kesäkuussa oli brittihallituksella viimeinen hetki hakea lisäaikaa siirtymävaiheelle, joka on tällä hetkellä rajattu  päättymään 31.12.2020. Lisäaikaa ei haettu ja näin ollen tullimuodollisuuksien vaiheittainen käyttöönotto alkaa 1.1.2021. Siirtymävaiheen tarkoituksena on antaa yrityksille aikaa toipua Covid-19 pandemian vaikutuksista sekä valmistautua uusiin vaatimuksiin. Yhdistyneiden Kuningaskuntien (UK) rajat ovat täyden tullikäsittelyn alaisia 1.7.2021 lähtien.

Britannian hallitus määräsi tiettyjä tullihelpotuksia lopetettavaksi aikaisemmin tänä vuonna, kuten esimerkiksi Transitional Simplified Procedures (TSP), joka tarkoittaa osittain helpotettua tullikäsittelyä tietyille tuotteille, sekä tuontilähetysten arvonlisäveron maksamisen helpotuksia. Hallitus on kuitenkin todennut, että 1.1.2021 lähtien tarvitaan joitain helpotuksia, ainakin väliaikaisesti, tullausmenettelyyn. 

Nyt mahdollisuus tuonnin arvonlisäveron maksun siirtämiseen tullaan esittelemään uudelleen. Väliaikaisesti käyttöön tulee myös tullauskäytäntö, jossa tuodut tavarat voidaan selvittää kuuden kuukauden sisään maahantuonnista eikä niitä tarvitse tuontiselvittää välittömästi maahantuonnin yhteydessä. Tämä prosessi on nimeltään "Deferred Declaration". 

17.-18. lokakuuta pidetään EU:n huippukokous, jossa käydään viimeiset neuvottelut Iso-Britannian ja EU:n välillä. Vihdoinkin 19. lokakuuta on näin ollen selvillä, eroaako Britannia sopimuksen kanssa vai ilman sopimusta.

Huolimatta neuvotteluiden lopputuloksesta, on odotettavissa, että tammikuun 1. päivästä 2021 lähtien kaikki Britanniaan vietävät tavarat tai sieltä lähtevät tavarat vaativat jonkinlaista tullikohtelua, vaikkakin siirtymävaiheen aikana kohtelu vaihtelee tuoteryhmittäin.

Tästä linkistä pääset tutustumaan työkaluun, joka kertoo tarvittavista toimenpiteistä.

https://www.gov.uk/transition

Britannian hallitus on myös julkaissut vientiin ja tuontiin liittyviä yksityiskohtaisia tietoja, joita pääset katsomaan alla olevien linkkien kautta.

https://www.gov.uk/prepare-to-import-to-great-britain-from-january-2021

https://www.gov.uk/prepare-to-export-from-great-britain-from-january-2021

Lisätietoja löytyy alla ladattavasta dokumentista.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä omaan DACHSER-yhteyshenkilöösi.

Lisätietoa tärkeistä toimenpiteistä PDF (0,02 MB)