DACHSER ostaa elintarvikelogistiikkaa tarjoavan Brummerin

DACHSER vahvistaa elintarvikkeiden kuljetus- ja -varastointiverkostoaan Euroopassa ostamalla Brummerin, joka on European Food Network -kumppani lämpötilasäädeltyjen elintarvikkeiden kuljetuksessa Saksan, Itävallan ja naapurimaiden välillä.

DACHSERille Brummerin yritysosto on tärkeä askel sen korkealaatuisten palvelujen jakelukapasiteetin laajentamisessa keskeisillä Saksan ja Itävallan elintarvikemarkkinoilla.
DACHSERille Brummerin yritysosto on tärkeä askel sen korkealaatuisten palvelujen jakelukapasiteetin laajentamisessa keskeisillä Saksan ja Itävallan elintarvikemarkkinoilla.

DACHSER ostaa Brummer Logistik GmbH:n Saksassa ja Brummer Logistic Solutions GmbH & Co KG:n Itävallassa. Hankinta kattaa Brummer Groupin koko operatiivisen liiketoiminnan. Kaupan ehtojen mukaan yritykset eivät paljasta ostohintaa. Yrityskauppa edellyttää vielä Saksan ja Itävallan kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Vuonna 2023 nämä perheyritykset kuuluivat noin 128 miljoonan euron liikevaihdollaan Keski-Euroopan johtavien elintarvikelogistiikan toimittajien joukkoon. Brummer Groupin omistajat ja toimitusjohtajat, Hans Brummer ja Simone Brummer-Leebmann, ovat päättäneet keskittää liiketoimintansa erityisesti logistiikka-alan kiinteistöjen hallintaan ja kehitykseen.

Brummer Logistik GmbH perustettiin vuonna 1977 Baijerin Neuburg am Innissä, jossa se omistaa 40 000 neliömetrin tilat jäähdytetyille ja pakastetuille elintarvikkeille. Vuonna 2021 perustetulla Brummer Logistic Solutions GmbH & Co KG:llä on 45 000 neliömetrin varastotilat Itävallan St. Marienkirchenissä. Tavaravirrat kaikkialta Euroopasta on näin ollen keskitetty strategisesti aivan rajan tuntumaan, mikä optimoi kuljetuskapasiteetin hyödyntämisen ja lyhentää kuljetusaikoja. Brummerilla on tällä hetkellä noin 950 työntekijää Etelä-Saksan ja Itävallan ydinmarkkinoilla.

Brummerin ostolla saamme yrityksen, jolla on erinomainen maine laatujohtajana.

Burkhard Eling, CEO, DACHSER

Brummer on erittäin suorituskykyinen kokonaisvaltaisten logistiikkapalveluiden toimittaja, joka panostaa elintarvikkeiden kansainvälisiin kuljetuksiin, varastointiin ja sopimuslogistiikkapalveluihin Saksan, Itävallan ja naapurimaiden välillä. Palveluiden toimitukset kattavat kaikki lämpötilat, mukaan lukien pakasteet alle −18 celsiusasteessa. Lisäksi Brummer tarjoaa kattavia logistisia ratkaisuja vähittäismyynti- ja teollisuusasiakkaille.

Erinomainen maine laatujohtajana

Brummer oli yksi European Food Network -verkoston perustajista vuonna 2013. Verkosto kattaa 34 Euroopan maata DACHSERin järjestelmäjohdolla. Tämä osaltaan alleviivaa korkeaa laatua, jota Brummer voi tarjota asiakkailleen Etelä-Saksan ja Itävallan avainmarkkinoilla. Elintarvikemarkkinoiden valmistajat, toimittajat ja jälleenmyyjät voivat käyttää tätä ainutlaatuisen kattavaa verkostoa kappaletavaralähetysten kuljetuksissa Euroopassa.

Yritysosto tarjoaa Brummerille merkittävän kasvupotentiaalin. ”Brummer on ollut elintarvikelogistiikan markkinajohtaja Itävallassa ja Etelä-Saksassa jo vuosien ajan”, sanovat Hans Brummer ja Simone Brummer-Leebmann, jotka olivat Brummerin yhteistoimitusjohtajat ja -omistajat ennen yrityskauppaa. ”DACHSERin eurooppalaiseen verkostoon kuuluminen avaa uusia kasvumahdollisuuksia. Tämän vuoksi viemme vuosien varrella kehitetyn kumppanuutemme uudelle tasolle. Vahvistamme pitkäaikaista asemaamme markkinoilla ja tarjoamme asiakkaillemme uusia mahdollisuuksia elintarvikkeiden kansainvälisiin kappaletavaralähetyksiin ja sopimuslogistiikkapalveluihin. Tämä luo myös turvallisuutta ja vakautta henkilöstöllemme.”

Samalla DACHSERin asiakkaat voivat käyttää Brummerin jakeluverkostoa Etelä-Saksassa, Itävallassa ja Sloveniassa. Yhtiö palvelee tätä verkostoa ensisijaisesti yli 350 kuljettajallaan ja omalla yli 300 kylmäauton kalustollaan.

”Brummerin ostolla saamme yrityksen, jolla on erinomainen maine laatujohtajana. Lisäksi olemme tyytyväisiä voidessamme laajentaa omaa elintarvikelogistiikkaverkostoamme Keski-Euroopassa. Ostettuamme hiljattain myös Müller Fresh Food Logisticsin Alankomaissa ja Frigoscandian Pohjois-Euroopassa vahvistamme asemaamme yhtenä Euroopan johtavista elintarvikelogistiikkayrityksistä”, sanoo DACHSERin toimitusjohtaja Burkhard Eling.

DACHSERille Brummerin yritysosto on myös tärkeä askel sen korkealaatuisten palvelujen jakelukapasiteetin laajentamisessa keskeisillä Saksan ja Itävallan elintarvikemarkkinoilla. ”Brummerin toimipisteiden sijainti Neuburg am Innissä ja St. Marienkirchenissa on ihanteellinen kuormien keskittämistä ja ajoaikojen optimointia ajatellen. Lisäksi molemmissa toimipaikoissa on maata, joka soveltuu rahdin käsittelyn ja varastoinnin lisäalueiden rakentamiseen”, selittää Alexander Tonn, DACHSERin Road Logisticsin operatiivinen johtaja ja Food Logisticsin toimitusjohtaja. Brummer käsittelee vuosittain yli 715 000 kansainvälistä lähetystä, jotka kattavat kaikki lämpötila-alueet.

Oston jälkeen Brummer integroidaan täysin DACHSER Food Logistics -verkostoon. ”Kumppanuutemme aikana DACHSER ja Brummer ovat luoneet yhteisymmärryksen, jolle on tunnusomaista keskinäinen luottamus. Luotettavuus ja laatu ovat Brummerilla etusijalla. Perheyrityksen arvojen lisäksi tämäkin on merkittävä samankaltaisuus välillämme”, Tonn jatkaa. Tonn kertoo, että Brummerin suurin voimavara on kuitenkin sen henkilöstö: ”Brummerin työntekijät toimistoissa, logistiikkatiloissa ja ohjauspyörän takana ovat erittäin ammattitaitoisia ja motivoituneita. Osaamisellaan erityisesti Saksan ja Itävallan välisissä rajat ylittävissä kuljetuksissa he takaavat toiminnan jatkuvuuden ja tulevan kasvun alueella. Toivotamme mielellämme heidät tervetulleeksi DACHSER-perheeseen.”

DACHSER maailmanlaajuisesti
Ota meihin yhteyttä
Kontakti Jonne Kuusisto Communications Consultant Nordic