Frigoscandian osto on nyt valmis

Frigoscandia AB on tästä viikosta alkaen kokonaan DACHSERin omistama tytäryhtiö ja osa logistiikkayrityksen Food Logistics -verkostoa. Tämän myötä alkaa myös tämän pohjoismaisen yrityksen kokonaisvaltainen integrointi DACHSER-verkostoon. Pohjoismaiset asiakkaat hyötyvät jatkossa yhtenäisistä laatustandardeista.

Kuvan henkilöt vasemmalta oikealle: Burkhard Eling, DACHSERin toimitusjohtaja, Peter Haveneth, Frigoscandian toimitusjohtaja ja Alexander Tonn, DACHSER Road Logisticsin operatiivinen johtaja sekä DACHSER Food Logisticsin toimitusjohtaja.
Kuvan henkilöt vasemmalta oikealle: Burkhard Eling, DACHSERin toimitusjohtaja, Peter Haveneth, Frigoscandian toimitusjohtaja ja Alexander Tonn, DACHSER Road Logisticsin operatiivinen johtaja sekä DACHSER Food Logisticsin toimitusjohtaja.

Joulukuun lopussa DACHSER allekirjoitti sopimuksen Frigoscandian ostamisesta pääomasijoittaja Mutares SE & Co KGaA:lta. Frigoscandia on Pohjoismaiden markkinoiden johtava lämpötilasäädeltyjen ja pakastettujen elintarvikkeiden logistiikkatoimittaja. Kaupan myötä DACHSER laajentaa Food Logistics -verkostonsa Pohjoismaihin. Euroopan komissio hyväksyi yrityskaupan helmikuussa. Yritysostoprosessi on nyt valmis, joten integrointi DACHSER-verkostoon voidaan aloittaa.

Olemme tehneet luottamuksellista ja menestyksekästä yhteistyötä DACHSERin kanssa European Food Network -verkostossa vuodesta 2019 lähtien. Yrityskauppa on meille looginen askel tulevaisuuteen, joten odotamme innolla kasvua DACHSER-perheessä.

Peter Haveneth, toimitusjohtaja, Frigoscandia

”Yritysosto vahvistaa merkittävästi jalansijaamme Pohjoismaiden elintarvikelogistiikassa”, DACHSERin toimitusjohtaja Burkhard Eling sanoo. ”Frigoscandialle yhdistyminen DACHSERiin on tärkeä askel kohti pitkän aikavälin turvallista kehitystä dynaamisesti kasvavassa yrityksessä. Frigoscandia sopii erinomaisesti liiketoimintaamme ja kasvustrategiaamme Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa. Molemmilla yrityksillä on yhteinen näkemys arvoista ja laadusta.”

DACHSERilla on nykyään Pohjoismaissa teollisuus- ja kulutustavaroiden kuljetukseen ja varastointiin keskittyvä European Logistics -liiketoimintalinja sekä lento- ja merirahtiorganisaatio. Ruotsin Helsingborgissa päätoimipaikkaansa pitävällä Frigoscandialla on tiheä ja tehokas lämpötilasäädeltyjen ja pakastettujen elintarvikkeiden jakeluverkosto. Yritys tarjoaa kuljetuspalveluja kaikkialla Ruotsissa koko maan kattavan verkostonsa kautta. Näiden palveluiden toimittamiseksi yritys tekee yhteistyötä palvelukumppaneiden kanssa, mutta sillä on myös oma kuorma-autokalusto. Frigoscandia hoitaa kansainvälisiä elintarvikekuljetuksiaan maalla, ilmassa ja merellä 51 markkina-alueella.

Lisäksi yhtiön varastotoimintaan kuuluu kaksitoista elintarvikkeiden säilyttämiseen tarkoitettua logistiikkalaitosta Ruotsissa ja kolme Norjassa. Vuonna 2022 Frigoscandian liikevaihto oli noin 300 miljoonaa euroa.

Luottamuspohjainen kumppanuus

Vuodesta 2019 lähtien Frigoscandia on ollut European Food Network -kumppani Ruotsissa, Suomessa ja Norjassa. European Food Network on 34 maassa toimiva johtavien eurooppalaisten elintarvikelogistiikan palveluntoimittajien järjestö, jonka DACHSER on perustanut ja jota se hallinnoi järjestelmäjohtajana. ”Frigoscandian osto ja sen integrointi ovat meille virstanpylväs matkallamme Euroopan elintarvikemarkkinoiden johtavaksi toimijaksi”, sanoo Alexander Tonn, DACHSER Road Logisticsin operatiivinen johtaja ja DACHSER Food Logisticsin toimitusjohtaja. ”Frigoscandia on tunnettu elintarvikelogistiikkayritys, jonka kanssa meillä on täysin yhtenevä käsitys suorituskyvystä ja laadusta. Asiakkaillemme Pohjois-Euroopassa ja muualla Euroopassa tämä tarkoittaa entistä helpompaa pääsyä elintarvikkeiden jakeluverkostoon, jossa laatu ja luotettavuus ovat ensiarvoisen tärkeitä asioita.”

Frigoscandian johdossa jatkavat toimitusjohtaja Peter Haveneth ja hänen johtoryhmänsä. Haveneth raportoi Alexander Tonnille, joka on sekä DACHSER Road Logisticsin operatiivinen johtaja että DACHSER Food Logisticsin toimitusjohtaja. ”Olemme tehneet luottamuksellista ja menestyksekästä yhteistyötä DACHSERin kanssa European Food Network -verkostossa vuodesta 2019 lähtien. Yrityskauppa on meille looginen askel tulevaisuuteen, joten odotamme innolla kasvua DACHSER-perheessä. Vahvistamme palvelutarjontaamme ja yhdistämme Pohjoismaiden elintarvikelogistiikkamarkkinat Eurooppaan”, Haveneth sanoo.

Yrityskaupan myötä kaikki Frigoscandian noin 1 300 työntekijää siirtyvät DACHSERille. ”Toivotamme mielellämme uudet kollegamme tervetulleiksi DACHSER-perheeseen”, Tonn sanoo. ”Koulutettuina työntekijöinä he rikastuttavat palvelujamme Pohjois-Euroopan markkinoiden tuntemuksellaan. Yrityksemme ovat tehneet luottamuspohjaista yhteistyötä jo viime vuosina osana European Food Network -verkostoa. Tämän yritysoston ansiosta voimme hyödyntää kasvupotentiaaliamme Pohjois-Euroopassa ja parantaa tarjontamme laatua entisestään. Keskipitkällä aikavälillä elintarvikealan asiakkaamme hyötyvät yhdenmukaisista ja standardoiduista prosesseista ja järjestelmistä.” Koska DACHSER Food Logisticsilla ei ole omia rakenteita Ruotsissa, Suomessa tai Norjassa, yritysosto ei luo sinne päällekkäisiä rakenteita. DACHSERin työntekijöiden kokonaismäärä Pohjoismaissa kasvaa noin kahteentuhanteen.

DACHSER maailmanlaajuisesti
Ota meihin yhteyttä
Kontakti Jonne Kuusisto Communications Consultant Nordic