Kiinan kultainen viikko 2023

Suurin osa yrityksistä ja tehtaista on suljettuna Kiinassa 29.9.-6.10. Viikon mittainen loma yhdessä maailman tärkeimmistä talouksista tulee vaikuttamaan kansainvälisiin toimitusketjuihin. Ennakoi ja aloita valmistautuminen etukäteen mahdollisten häiriöiden minimoimiseksi.

 • Mikä on kultainen viikko?
  Kultainen viikko on 7–8 päivän mittainen kansallinen loma Kiinassa. Kiinalaiset juhlivat vuosittain Kiinan kansantasavallan perustamista 1. lokakuuta. Tänä vuonna keskisyksyn festivaali alkaa 29. syyskuuta ja yhdistyy kansallispäivän kultaiseen viikkoon muodostaen peräti kahdeksan päivän loman aikavälillä  29.9.–6.10. Kiinalaisilla on tapana käyttää kyseistä tilaisuutta  matkustamiseen ja vierailuihin perheidensä luona.

  Monien muiden yritysten tavoin DACHSER sulkeutuu Kiinassa kultaisen viikon ajaksi ja jatkaa normaalia toimintaansa taas  7. lokakuuta.
   
 • Mitä kultaisella viikolla tapahtuu?
  Suurin osa yrityksistä ja tehtaista suljetaan viikon mittaisen loman ajaksi, jolloin myös tuotanto pysähtyy väliaikaisesti.  Lentokentät ja satamat jatkavat toimintaansa, mutta niiden työvoimaa vähennetään tehtaiden alhaisen tuotantomäärän vuoksi. Sen sijaan valtion laitokset,kuten tullitoimipaikat, ovat suljettuina 1.–3. lokakuuta. kuten tullitoimipaikat, ovat suljettuina 1.–3. lokakuuta.

  Kiinan ollessa  yksi maailman suurimmista talouksista ja tuotantomaista on todennäköistä, että toimintakapasiteetti palautuu hidastetusti loman jälkeen. Tämä toimintakapasiteetin hidastuminen ja tuotantomäärän tilapäinen lasku vaikuttaa myös omalta osaltaan maailmanlaajuisiin toimitusketjuihin.
   
 • Miten kultaisesta viikosta koituvat vaikutukset saadaan minimoitua?
  Teemme parhaamme mahdollisten toimitusketjukeskeytysten minimoimiseksi. Pyydämme kuitenkin ottamaan huomioon seuraavat asiat:
  • Kommunikoi toimittajiesi ja asiakkaidesi kanssa. Selvitä tulevaa kysyntää, jotta voit ennakoivasti huolehtia riittävästä inventaariosta.      
  • Jaa suunnitelmasi meille ja laadi tarkka pitkän aikavälin lähetysennuste, jotta voimme tarjota sinulle budjettiisi ja aikatauluusi sopivia ratkaisuja.      
  • Tee varauksesi tavallista aikaisemmin ja kiinnitä huomiota takarajoihin.
   Lentorahtia varten on suotavaa tehdä varaus 1–2 viikkoa ennen loman alkua.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä paikalliseen DACHSER-yhteyshenkilöösi – hän auttaa ja suunnittelee mielellään sinulle parhaan mahdollisen ratkaisun.

DACHSER maailmanlaajuisesti
Ota meihin yhteyttä
Kontakti Jonne Kuusisto Communications Consultant Nordic