DACHSERin tuleva Executive Board

Burkhard Elingin johtama uusi Executive Board aloittaa toimintansa 1.1.2021; Bernhard Simon ja Michael Schilling siirtyvät Supervisory Boardiin vuonna 2021

DACHSERin operatiivisissa johtotehtävissä tehdyn tiiviin 31 vuoden työrupeaman jälkeen  Bernhard Simon, CEO DACHSER, ja hänen varahenkilönsä Michael Schilling, COO Road Logistics, siirtyvät yrityksen Supervisory Boardiin vuonna 2021, ja Bernhard Simonista tulee sen puheenjohtaja. Burkhard Elingistä, joka liittyi DACHSERin Executive Boardiin talousjohtajana (CFO) vuonna 2013, tulee perheyrityksen uusi CEO 1.1.2021.

Vasemmalta oikealle: Alexander Tonn, Managing Director European Logistics Germany (alk. 1.1.2021 COO Road Logistics), Michael Schilling, COO Road Logistics; Burkhard Eling, CFO (alk. 1.1.2021 CEO); Bernhard Simon, CEO; Edoardo Podestà, COO Air & Sea Logistics; Stefan Hohm, Corporate Director Corporate Solutions, Research & Development (alk. 1.1.2021 CDO)
Vasemmalta oikealle: Alexander Tonn, Managing Director European Logistics Germany (alk. 1.1.2021 COO Road Logistics), Michael Schilling, COO Road Logistics; Burkhard Eling, CFO (alk. 1.1.2021 CEO); Bernhard Simon, CEO; Edoardo Podestà, COO Air & Sea Logistics; Stefan Hohm, Corporate Director Corporate Solutions, Research & Development (alk. 1.1.2021 CDO)

”Vuoden 2020 lopulla Michael Schilling ja minä siirrämme vastuumme Executive Boardissa seuraavalle johdon sukupolvelle. Tämä jo pitkään suunniteltu muutos luo uutta pontta yrityksen tulevaisuudelle”, selittää Bernhard Simon, CEO DACHSER. ”Koronaviruskriisi on varmasti suuri haaste koko johdolle, mutta se ei aseta kyseenalaiseksi pitkän aikavälin strategiaamme. Tärkeää on nyt siirtää yritys uudelle sukupolvelle, alkaen ylhäältä. Olemme vakuuttuneita siitä, että pystymme ohjaamaan DACHSERin hyvin läpi tulevien kuukausien. Pitämällä oman verkostomme vakaana ja toimitusketjut käynnissä jatkamme asiakkaittemme palvelua luotettavasti ja laadukkaasti.”

Vuoden 2020 lopulla Michael Schilling ja minä siirrämme vastuumme Executive Boardissa seuraavalle johdon sukupolvelle. Tämä jo pitkään suunniteltu muutos luo uutta pontta yrityksen tulevaisuudelle.

Bernhard Simon, CEO DACHSER

Uusi yksikkö: IT & Development

Alkaen 1.1.2021 Stefan Hohm, tittelinään Chief Development Officer (CDO), ottaa vastuun uudesta IT & Development -yksiköstä, joka käsittelee  tutkimusta ja kehitystä, innovaatioaiheita, IT:tä, sopimuslogistiikkaa ja globaaleja teollisuusratkaisuja. Alexander Tonn  liittyy Executive Boardiin, ja hänen positionsa tulee olemaan COO Road Logistics. Myös CFO:n positio täytetään vuoden vaihteeseen mennessä. Edoardo Podestà, COO Air & Sea Logistics, jatkaa Executive Boardissa.

"Burkhard Eling, Stefan Hohm ja Alexander Tonn ovat todistaneet kykynsä monien vuosien ajan vastuullisissa tehtävissä yrityksessämme, ja he ovat olleet ratkaisevassa asemassa DACHSERin kehityksen muotoilussa tuona aikana", Simon jatkaa. "Yhdessä Edoardo Podestàn ja tulevan talousjohtajan kanssa he muodostavat vuoden 2021 alusta johtoryhmän, joka käsittelee dynaamisesti seuraavan vuosikymmenen keskeisiä aiheita: digitalisointi yhdistettynä asiakkaiden läheisyyteen, kestävä kehitys ja pätevän henkilöstön saatavuus.”

Burkhard Eling aloittaa positiossa CEO (Chief Executive Officer) sekä Executive Boardin tiedottajana 1.1.2021. 48-vuotias Eling liittyi DACHSERin Executive Boardiin talousjohtajana  (CFO) vuonna 2013. Hän vastasi SAP:n käyttöönotosta yrityksessä maailmanlaajuisesti sekä valmisteli yrityksen oikeudellisen muodon vaihtumisen SE:ksi. Hän myös johti koko yrityksen strategista innovaatio-ohjelmaa Idea2netiä. Yhdessä Michael Schillingin ja Bernhard Simonin kanssa Eling johti Iberian niemimaalla toimivan logistiikkayritys Azkarin (nykyinen DACHSER Iberia) sulautumisen jälkeistä integrointia.

Stefan Hohm johtaa äskettäin perustettua IT & Development -yksikköä positiossa CDO (Chief Development Officer) 1.1.2021 alkaen. Hohm on kokenut johtaja, joka on ollut yrityksen palveluksessa 27 vuotta. Hän ei vastaa vain tutkimuksesta ja kehityksestä, vaan myös IT:n, sopimuslogistiikan ja globaalien teollisuusratkaisujen edelleen kehittämisestä. 47-vuotias Hohm aloitti uransa DACHSERin sopimuslogistiikan parissa ennen kuin siirtyi vastaamaan Saksan Erfurtin ja Hofin toimipisteistä. Vuodesta 2016 lähtien hän on Corporate Directorina vastannut yrityksen tutkimus- ja kehitystyöstä sekä sen ratkaisuliiketoiminnasta.

Vakaa perusta, jolle tulevaisuutta voidaan rakentaa
Vakaa perusta, jolle tulevaisuutta voidaan rakentaa

Alexander Tonn siirtyy COO Road Logistics -tehtävään 1.1.2012 vastaamaan European Logistics ja Food Logistics -liiketoimintalinjojen kehittämisestä. 46-vuotias Tonn on ollut yrityksessä yli 20 vuotta. Toimittuaan ensimmäisessä päällikkötason tehtävässä Memmingenin toimipisteen varapäälllikkönä Tonn siirtyi DACHSERin pääkonttoriin vuonna 2014, missä hän vastasi sopimuslogistiikan kansainvälisestä kehittämisestä. Vuodesta 2017 hän on johtanut Saksan European Logistics -liiketoimintayksikköä; hän jatkaa tässä tehtävässä COO Road Logistics -nimityksen jälkeenkin. Alfred Miller jatkaa tehtävässään Food Logistics -liiketoimintayksikön toimitusjohtajana.

Tulevaa johtoryhmää täydentää Edoardo Podestà, joka on ollut DACHSERin Executive Boardin jäsen lokakuusta 2019 alkaen nimikkeellä COO Air & Sea Logistics. Podestà vastaa globaalista lento- ja merikuljetusliiketoiminnasta sekä Euroopan ja Kiinan välisestä rautatieliiketoiminnasta, ja lisäksi hän johtaa myös ASL Asia Pacific -liiketoimintayksikköä.

Burkhard Eling, Stefan Hohm ja Alexander Tonn ovat todistaneet kykynsä monien vuosien ajan vastuullisissa tehtävissä yrityksessämme, ja he ovat olleet ratkaisevassa asemassa DACHSERin kehityksen muotoilussa tuona aikana.

Bernhard Simon, CEO DACHSER

Vakaa perusta, jolle tulevaisuutta voidaan rakentaa

Bernhard Simon on ollut DACHSERin Executive Boardin jäsen vuodesta 1999 ja johtanut perheyritystä osakkeenomistajien edustajana vuodesta 2005. Yhtiön voimakas kasvu ja sen kansainvälistyminen johtuvat suurelta osin Simonin ponnisteluista. Hänen johdollaan DACHSER on kehittynyt yhdeksi tunnetuimmista logistiikan tarjoajista Euroopassa ja muualla maailmassa.

Michael Schilling liittyi DACHSERin Executive Boardiin vuonna 2002; siitä lähtien hän on rakentanut yhden parhaiten toimivista koko Euroopan laajuisista kappaletavaraverkostoista. Näillä saavutuksilla hän on ollut ja on edelleen kansainvälisten kuljetus- ja sopimuslogistiikkapalvelujen kestävän kasvun liikkeellepaneva voima ja eteenpäin viejä. Hänen johdollaan kehitetyt standardisoidut prosessit, IT-järjestelmät ja IT-alustat muodostavat perustan korkealle laadulle ja luotettavuudelle, joka erottaa DACHSERin logistiikkamarkkinoilla.

Kontakti Susanna Sirkka