Takaisin
Markkinatietoa Uutiset

Häiriöitä Kiinan lentoliikenteessä

Shanghain tämänhetkinen sulkutila on johtamassa uusiin ja vakaviin häiriöihin lentorahdin toimitusketjuissa Kiinaan ja Kiinasta.

Lentoyhtiöt, kuten China Southern Airlines (CZ), China Cargo Airlines (CK) ja China Eastern Airlines (MU), ovat ilmoittaneet, että kaikki heidän lentonsa (saapuvat ja lähtevät) Shanghaihin (PVG) ja Zhengzhouhun (CGO) keskeytetään toistaiseksi. Tällä on laaja ja merkittävä vaikutus näiden tärkeiden kauppaväylien kapasiteettiin, josta voi olla seuraamuksia myös muille Aasian lentoasemille.

Suur-Shanghain alueella toteutetuilla lisääntyneillä COVID-19-toimenpiteillä on vaikutus Shanghai Pudongin lentokentän operatiiviseen toimintaan. Lentoasemalle saapuneita lähetyksiä ei käsitellä rajoitetun kapasiteetin vuoksi ja lähetyksissä on suuria viivästyksiä. Useimmat lentoyhtiöt ovat tästä johtuen päättäneet olla lennättämättä lisärahtia Shanghaihin ja Zhengzhouhun, joka on tärkeä lentorahdin solmukohta Kiinassa.

Tämä kehitys on johtanut vaihtoehtoisten lentoasemien, kuten Pekingin, Chengduun, Qingdaon ja Nanjingin, mutta myös Etelä-Kiinan lentoasemien, lisääntyneeseen käyttöön yhdistettynä tieliikenteen syöttöpalveluihin näiden vaihtoehtoisten lentoasemien yhdistämiseksi. Myös monet vaihtoehtoiset lentoasemat ovat nyt saavuttamassa tai jo ylittämässä kapasiteettirajojaan.

Toistaiseksi emme tiedä, kuinka kauan tämä tilanne jatkuu, eikä ole ennakoitavissa, milloin lentoyhtiöt palaavat säännölliseen liikenteeseen Pohjois-Kiinan ja Euroopan välillä. Nykytilanne vaikuttaa kasvamassa määrin kaikkiin Pohjois-Kiinan tärkeimpiin talouskeskuksiin ja teollisuuskaupunkeihin, mukaan lukien Ningbo, Suzhou, Peking, Tianjin, Shanghai, Dalian, Jinan, Wuhan, Qingdao, Shenyang ja Changchun.

Me seuraamme tilanteen kehittymistä erittäin tarkasti ja teemme parhaamme, jotta toimitusketjut olisivat mahdollisimman saumattomia. DACHSERin paikalliset edustajat antavat mielellään lisätietoa toimituksista ja mahdollisista kuljetusvaihtoehdoista.

Kontakti Jonne Kuusisto Communications Consultant Nordic