Merirahdin kappaletavaralähetykset

LCL-palvelut: luotettavat ja suunniteltavat kuljetusratkaisut merirahdille.

Rahtilaivoihin kohdistuvat hyökkäykset Punaisellamerellä ja niistä aiheutuvat kiertoreitit ja toimitusviiveet uhkaavat yhä enemmän tavaroiden sujuvaa kuljetusta ja siten myös kansainvälistä kauppaa. Tässä haastattelussa Global Ocean Freight LCL:n johtaja Christian Kruse selvittää mannertenvälisten kappaletavaralähetysten merkitystä ja niiden asiakkaille tarjoamia erityisetuja.

Christian Kruse, millainen on merirahtimarkkinoiden nykytilanne?

Merirahtiala elää nykyään melko myrskyisiä aikoja. Punaisenmeren kriisin alettua viime joulukuun puolivälissä spot-hinnat ovat nousseet jyrkästi. Samaan aikaan tilanne pidentää kuljetusaikoja, sillä laivojen on kuljettava pitkiä kiertoreittejä alueen välttämiseksi. Tällä hetkellä emme valitettavasti näe merkkejä nopeasta ratkaisusta. Meillä on myös huomattavia viiveitä kuljetusreiteillä, joilla ei vaikuta olevan mitään tekemistä Punaisenmeren kanssa, kuten kuljetuksissa Intiasta Kiinaan.

Kaiken kaikkiaan olemme oppineet paljon koronaviruskriisin vaikutuksista merirahtialaan. Mahdollisiin markkinoiden pullonkauloihin valmistautuminen sekä kestävän ja läpinäkyvän toimitusketjun tarjoaminen asiakkaille on selvästikin tärkeää.

Miten tuette asiakkaitanne logistiikkapalvelujen toimittajana?

Kappaletavaralähetyksillä toimivan LCL (Less than Container Load) -konsolidointipalvelumme avulla tarjoamme luotettavan ja suunniteltavan kuljetusratkaisun merirahdille, vaikka nykyiset toimitusviiveet aiheuttavatkin meille päänsärkyä.

Näillä kansainvälisillä kappaletavaralähetyksillä yhdistämme Aasian, Euroopan, Etelä-Afrikan sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikan asiakkaidemme lähetykset LCL-konteiksi. Pienemmät lähetyskoot parantavat joustavuutta, ja säännölliset viikoittaiset lähdöt lyhentävät kuljetusaikoja. Näin käsittelemme koko kuljetusprosessin luotettavasti ja optimoimme asiakkaiden toimitusketjut.

Tämä monimutkainen vaihe sisältää paljon kuljetusyhtiöiden aikatauluviiveitä, mutta tarjoamme asiakkaillemme ajantasaista tietoa ja tarvittaessa neuvomme heille vaihtoehtoisia kuljetusreittejä. 

Millaisille asiakkaille LCL-konsolidointipalvelu sopii?

LCL sopii erityisen hyvin maailmanlaajuisesti toimiville asiakkaille, joilla on säännöllinen määrä lähetyksiä, mutta joiden lähetykset eivät riitä täyttämään konttia joka viikko. LCL-kuljetus on näin ollen houkutteleva vaihtoehto kuljetuskustannusten suhteuttamiseksi lähetyksen kokoon.

Interview with: Christian Kruse
Global Ocean Freight LCL:n johtaja, DACHSER
Millä muulla tavalla hyödytte palvelusta?

Viikoittaisten lähetysten eli välittömien LCL-toimitusten avulla tehostamme asiakkaidemme toimitusketjuja eikä tuotteiden tarvitse odottaa tarpeettomasti kuljetusta esimerkiksi niin kauan, että koko kontti on täytetty. LCL-palvelulla tarjoamme yhdestä lähteestä erittäin tehokkaita maailmanlaajuisia kuljetusvaihtoehtoja, joihin kuuluu olennaisena osana suunnittelun luotettavuus. Lisäksi tulliselvityspalvelut ja koko toimitusketjun läpinäkyvyys IT-järjestelmiemme kautta ovat osa palveluvalikoimaa. Tärkeää on myös se, että asiakkaat pääsevät maailmanlaajuiseen verkostoomme hyödyntämään maailmanlaajuista hankintaansa ja jakeluaan kokonaisvaltaisesti.

Voitko kertoa tätä asiaa valaisevan esimerkin?

Ajatellaan vaikkapa Saksassa olevaa asiakasta, joka tuo kauttamme tavaroita Aasiasta. Laadimme lähtöpaikassa sopivan reitityksen kullekin lähetykselle, jotta LCL-kontti voidaan purkaa Saksassa sijaitsevalla DACHSER-toimipisteellä mahdollisimman lähellä toimitusosoitetta. Kuljetus satamasta DACHSER-toimipisteelle tapahtuu rautatiekuljetusten yhdistelmällä.

Tämä antaa asiakkaillemme paljon parempia etuja verrattuna tuontiin, jossa lasti puretaan satamassa ja kuljetetaan sieltä kuorma-autolla sisämaahan. Kun kontti puretaan paikallisella DACHSER-toimipisteellä, lähetys voidaan toimittaa välittömästi. Tämä vähentää merkittävästi siirtokuormausten määrää ja niihin liittyviä riskejä.

Miten tätä mutkikasta järjestelmää hallitaan pitkällä aikavälillä?

Laadukkaat LCL-kuljetukset edellyttävät luonnollisesti myös kokenutta kansainvälistä tiimiä, jotta toimitusketjun monimuotoisuutta voidaan hallita turvallisesti pitkällä aikavälillä ja erityisesti haastavina aikoina. Tätä varten meillä on kaikilla mantereilla asiantuntijaedustus, joten meillä on paikallista toimintaa ja paljon logistiikkaosaamista ja olemme aina lähellä markkinoita. Verkostomme kasvaa jatkuvasti, ja meillä on hyvät valmiudet selviytyä myrskyisistä ajoista turvallisesti.

DACHSER maailmanlaajuisesti
Ota meihin yhteyttä
Kontakti Jonne Kuusisto Communications Consultant Nordic