Lentorahdin kapasiteettihaasteet

Punaisenmeren geopoliittinen tilanne ja sen vaikutus merirahtimarkkinoihin vaikuttaa nyt myös lentorahtimarkkinoihin. Seuraavassa esitellään tietoa siitä, miten se voi vaikuttaa myös sinun toimitusketjuusi.

Punaisenmeren geopoliittinen tilanne uhkaa merirahtimarkkinoiden kapasiteettia. Tilanne on johtanut pullonkauloihin, pidentyneisiin kauttakulkuaikoihin ja ruuhkautumiseen rahtisatamissa. Tämä on taas toisaalta johtanut lentorahtikuljetusten priorisointiin merikuljetusten sijaan yritysten etsiessä luotettavampia ja oikea-aikaisempia kuljetusratkaisuja, mikä on lisännyt kysyntää ja kilpailua ilmatilasta.

Verkkokaupankäynnin aiheuttama jatkuvasti kasvava kysyntä Aasian vientimarkkinoilla luo lisäpaineita maailmanlaajuisille lentorahtimarkkinoille, joilla kapasiteettia venytetään äärirajoille nopeiden rahtikuljetusten tarpeeseen vastaamiseksi.

Kapasiteetin puute vaikuttaa erityisesti Kiinasta ja laajemmin Kaukoidästä länteen suuntautuvaan liikenteeseen. Kapasiteetin supistuessa ja kysynnän kasvaessa odotamme, että lentorahtimarkkinoiden rahtihinnat pysyvät kriittisinä, eikä tilanteen odoteta helpottuvan lähitulevaisuudessa.

Seuraamme tilannetta tarkasti, mutta haastavien markkinaolosuhteiden oletetaan jatkuvan, mikä voi johtaa huippusesongin aikaistumiseen vuoden 2024 kolmannella ja neljännellä neljänneksellä. Tällä taas voi olla vaikutuksia myös lentorahtihintoihin.

Kuten aina, jos sinulla on kysyttävää tämän asian tiimoilta, otathan rohkeasti yhteyttä paikalliseen DACHSERin toimipisteeseesi, joka auttaa sinua mielellään.

DACHSER maailmanlaajuisesti
Ota meihin yhteyttä
Kontakti Jonne Kuusisto Communications Consultant Nordic