Lentorahti: tilanne Shanghai Pudongin lentokentällä (PVG)

Tarjoamme yleiskatsauksen Shanghai Pudongin lentokentän (PVG) nykytilasta.

Lentokenttä:

  • PVGn maahuolintakapasiteetti on tällä hetkellä noin 60-70% normaalitasosta, eikä sen odoteta kasvavan tulevina viikkoina.
  • Kiinan hallituksen asettamien COVID-19 rajoitusten vuoksi kaikki Kiinan lentoasemat ovat kokeneet haasteita maahuolintatyön suhteen. Vaihtoehtoiset lentokentät PVGlle, mukaan lukien Peking (BJS) ja Zhengzhou (CGO), kohtaavat pullonkauloja rahdin käsittelyssä.
  • Kiinaan saapuvan lentoliikenteen osalta suurilla vientilentokentillä, kuten Amsterdamissa (AMS), Liègessä (LGG), Pariisissa (CDG), Frankfurtissa (FRA), Frankfurt-Hahnissa (HHN) ja Chicagossa (ORD), on tiedossa ruuhkia ja pidempiä odotusaikoja. Nämä lentokentät, joilta toimitetaan suuria rahtimääriä Kiinaan, kohtaavat haasteita huolitsijoiden ja lentoyhtiöiden ylikuormitetuissa varastoissa, jotka ovat tällä hetkellä täynnä rahtia, jota ei pystytä lennättämään ajoissa Kiinaan.

PVGn vaikutus kuljetusmarkkinoihin:

  • PVGn nykytilanne vaikuttaa kielteisesti maailmanlaajuisiin kuljetusmarkkinoihin.
  • Tämä ei koske vain tiettyjä lentoyhtiöitä tai yksittäistä lentoasemaa, vaan koko toimialaa, mukaan lukien varustamot, huolitsijat, lentokentät, lentoyhtiöt ja maahuolintayritykset.
  • Tuonnin ja viennin viivästyminen aiheuttaa suuria haasteita maailmanlaajuisille toimitusketjuille.
  • Osa huolitsijoista on väliaikaisesti lopettanut uusien tilauksien vastaanottamisen kapasiteetin puutteen ja valtavien tilausmäärien vuoksi.
  • Kapasiteetin puutteen vuoksi lentorahdin kysyntä kasvaa, mikä johtuu osittain ruuhkautuneista merirahtimarkkinoista sekä kausiluonteisesta ruuhka-ajasta ennen Kiinan Keskisyksyn juhlaa, jota seuraa perinteinen Kultaisen viikon loma.
  • Sesonkiaika siintää edessä, ja muoti- ja urheiluteollisuuden lisääntynyt tuotanto sekä elektroniikkavalmistajien uusimmat lanseeraukset lisäävät kapasiteetin kysyntää. Emme odota kyseisen kysynnän kasvun hidastuvan ennen vuoden 2021 loppua.
  • Edellä esitetyn seurauksena lentorahtimarkkinoiden tilanne on edelleen haastava ja hinnat todennäköisesti nousevat kolmannella vuosineljänneksellä sekä sen jälkeen.

Tällä hetkellä DACHSERin verkostokapasiteetti lentorahtiliikenteessä on edelleen vakaa ja joustava, ja teemme kovasti töitä ylläpitääksemme tilanteen vastaavanlaisena.

Jos sinulla on tulevia lähetyksiä Kiinaan tai Kiinasta, pyydämme sinua ottamaan yhteyttä paikalliseen DACHSER-yhteyshenkilöösi, jotta voimme yhdessä luoda suunnitelman ja minimoida mahdolliset toimitusketjun viivästykset.

Jos sinulla on muuta kysyttävää, olet aina tervetullut ottamaan yhteyttä paikalliseen DACHSER-yhteyshenkilöösi, joka auttaa sinua mielellään.

DACHSER maailmanlaajuisesti
Ota meihin yhteyttä
Kontakti Jonne Kuusisto Communications Consultant Nordic