Näin @ILO toimii

@ILO-terminaalissa paketit tunnistetaan, paikannetaan, mitataan ja kirjataan kuljetusten hallintajärjestelmässä täysin automaattisesti niiden saapumisen ja lähdön yhteydessä sekä niiden viipyessä terminaalissa. Tämä poistaa manuaalisen viivakoodien luvun ja pakettien lisämerkinnän tarpeen.

@ILO: tunnistus, paikannus, mittaus ja visualisointi.

@ILO on lyhenne sanoista Advanced Indoor Localisation and Operations. Kunkin paketin päällä olevat kaksiulotteiset datamatriisikoodit toimivat tunnisteina kattoon asennetuille sadoille optisille skannauslaitteille, jotka taltioivat koko alueen. Yhdessä ne muodostavat järjestelmän teknisen perustan.

Tämän ansiosta mikä tahansa paketti voidaan paikantaa metrin tarkkuudella ilman viivettä terminaaleissa, jotka ovat usein jalkapallokentän kokoisia. Työntekijät voivat tarkastella lähetysten sijainteja ja trukkien paikkaa reaaliajassa. Tiedot voidaan esittää verkkosivustoilla, sovelluksissa tai mobiilinäytöissä sisäisen kuljetuksen ohjeiden kanssa. Tämä parantaa merkittävästi terminaalien läpinäkyvyyttä ja nopeuttaa haku- ja lastausprosesseja.

Terminaalien prosessien tehostaminen

Yksi uusi ominaisuus on trukkien ja pakettien automaattinen yhdistäminen. @ILO-järjestelmä havaitsee, kun trukki poimii lavan, ja lähettää tiedot jokaisesta paketista työntekijöiden näytöille reaaliajassa. Tämä lyhentää prosessiaikaa ja lisäksi tehostaa työntekoa terminaaleissa.

@ILO -digitaalinen kaksonen on osa DACHSER Future Terminal -tutkimus- ja kehitysohjelmaa, jonka puitteissa logistiikka-alan perheyritys aikoo ottaa käyttöön uraauurtavia teknologioita ja prosesseja kauttakulkuterminaaleissaan ja varastoissaan Euroopassa tulevina vuosina. DACHSERin tavoitteena on vahvistaa kilpailukykyään kehittämällä omia innovatiivisia ratkaisuja, jotka vastaavat digitalisaation ja kestävän kehityksen haasteisiin ja mahdollisuuksiin.

DACHSER maailmanlaajuisesti
Ota meihin yhteyttä
Kontakti Jonne Kuusisto Communications Consultant Nordic