Suomen satamien ylityökielto ja AKT:n lakkovaroitus

Suomen satamissa on alkanut ylityökielto tämän kuun alussa. Lisäksi Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT on antanut ahtausalaa ja kolmea autoliikenteen sopimusalaa koskevat lakkovaroitukset. Lakot alkavat 15. helmikuuta 2023 ellei työehtosopimusneuvotteluissa päästä sitä ennen sopuun.

Lakkovaroitus koskee satamien ahtaustyötä, kuorma-autoalaa, säiliöautoalaa, öljytuotealaa sekä terminaalitoiminta-alaa.

Suurin osa Suomen viennistä ja tuonnista kulkee satamien kautta, joten ylityökiellosta ja mahdollisesta lakosta tulee koitumaan häiriöitä Suomen ulkomaankaupalle ja rahdinkuljetuksille. Maantierahti- ja merirahtiliikenteen aikatauluihin on odotettavissa muutoksia ja vienti- sekä tuontikuljetuksiin mahdollisia viivästyksiä. Mikäli lakot toteutuvat, voidaan maantie- ja merirahtia hoitaa ainoastaan rajallisesti erikoisjärjestelyin ja lisämaksua vastaan.

Toivomme asiakkaidemme huomioivan tästä mahdollisesti koituvat vaikutukset lähetystensä kohdalla. Yhteyshenkilömme antavat mielellään lisätietoa toimituksista ja mahdollisista vaihtoehdoista tilanteen edetessä.

Seuraamme tilanteen kehittymistä tarkasti ja tiedotamme asiasta tarpeen mukaan lisää. Voit myös seurata lähetyksiäsi eLogistics -palvelumme kautta.

DACHSER maailmanlaajuisesti
Ota meihin yhteyttä
Kontakti Jonne Kuusisto Communications Consultant Nordic