Takaisin
Markkinatietoa Uutiset

Vakavia toimintahäiriöitä Shanghai Pudongin lentokentällä (PVG)

Shanghai Pudongin lentokentän lentorahtipalvelut ovat kokeneet toimintahäiriöitä sen jälkeen, kun lentokentällä raportoitiin useista positiivisista COVID-tapauksista perjantaina 20.8.

Kyseisen tilanteen vuoksi suuri määrä lentokentän työntekijöitä on lähetetty testattavaksi ja/tai karanteeniin. Työvoimaa on vähennetty jopa 25 prosenttiin normaalista kapasiteetista, mikä on johtanut toimintahäiriöihin. Useimmat lentoyhtiöt joutuivat perumaan lentoja viime perjantaina, mutta jatkoivat lentoja 24-48 tuntia myöhemmin.

Alla haluamme antaa sinulle yhteenvedon tämän hetkisestä tilanteesta:

  • Shanghai Pudongin lentokenttä on avoinna, mutta työvoiman puute vaikuttaa kriittisesti sen toimintaan.
  • Rajoitettu työvoima on vaikuttanut merkittävästi maahuollon toimiin, kuten lastaamiseen/purkamiseen ja kuormalavojen valmisteluun niille lentoyhtiöille, jotka käyttävät Shanghai Pudongin kansainvälisen lentokentän rahtiterminaalia (PACTL).
  • Viikonlopun aikana huomattava määrä lentoja joko viivästyi tai peruttiin ja vain noin puolet suunnitelluista lennoista pääsi nousemaan ilmaan. Tämä on johtanut suuriin viivästyksiin.
  • Vastauksena tilanteeseen lentoyhtiöt mukauttavat lentoaikataulujaan, peruvat lentoja, ohjaavat lentoja vaihtoehtoisille lentokentille ja ovat lopettaneet aikaherkkien lähetysten vastaanottamisen.
  • Rajoitetun kapasiteetin ja toimintahäiriöiden vuoksi sekä itään että länteen suuntautuvassa liikenteessä on odotettavissa viivästyksiä sekä kasvavia ruuhkautumia.
  • DACHSERin lentorahtitiimit ovat yrittäneet löytää lisäkapasiteettiä Shanghai Pudongia ympäröiviltä lentokentiltä minimoidakseen toimitusketjujen viivästykset. Tällä hetkellä olemme jo varmistaneet kapasiteettia Hangzhousta (HGH), Zhengzhousta (CGO) ja Pekingistä (BJS) ruuhkan lievittämiseksi.

Jos sinulla on kysyttävää toimitusketjustasi, olethan yhteydessä DACHSERin paikalliseen yhteyshenkilöösi.

Kontakti Jonne Kuusisto Communications Consultant Nordic