Burkhard Eling DACHSERin pääjohtajaksi

Seuraava sukupolvi on saapunut: Uusi johtoryhmä aloittaa uuden vuoden

Burkhard Elingistä tuli 1.1. logistiikkatoimija DACHSERin pääjohtaja (CEO) ja johtoryhmän puhemies. Hän johtaa Corporate Strategy, Human Resources, Marketing -yksikköä, johon kuuluvat myös Corporate Key Account Management ja Corporate Governance & Compliance -osasto. Eling seuraa tehtävässä Bernhard Simonia, joka siirtyy perheyrityksen hallintoneuvoston puheenjohtajaksi vuoden 2021 puolivälissä.

Burkhard Elingistä tuli 1.1. logistiikkatoimija DACHSERin pääjohtaja (CEO) ja johtoryhmän puhemies.
Burkhard Elingistä tuli 1.1. logistiikkatoimija DACHSERin pääjohtaja (CEO) ja johtoryhmän puhemies.

Simonin kanssa hallintoneuvostoon siirtyy myös entinen Chief Operations Officer (COO) Road Logistics, Michael Schilling. Lisäksi DACHSER on tehnyt muitakin muutoksia johtoryhmään 1.1.2021. Kaksi jo vuosia DACHSERilla johtotehtävissä toiminutta henkilöä on nimitetty logistiikkatoimijan operatiivisen johtoryhmän jäseniksi: Stefan Hohm, Chief Development Officer (CDO), ja Alexander Tonn, COO Road Logistics. Heidän lisäkseen johtoryhmään liittyy Robert Erni, joka siirtyi DACHSERille talousjohtajaksi (CFO) 1.9.2020 DSV Panalpinasta. Viiden miehen johtoryhmää täydentää lokakuusta 2019 lähtien nykyisessä tehtävässään toiminut Edoardo Podestà, COO Air & Sea Logistics.

Eling, 49, tuli DACHSERille vuonna 2012 talous-, laki- ja veroasioista vastaavan yksikön  varajohtajaksi. Hän liittyi johtoryhmään talousjohtajana (CFO) seuraavana vuonna, ja siitä lähtien hän on vastannut logistiikkatoimijan koko konsernin kattavasta strategiainnovaatioiden hallintaohjelmasta. Diplomi-talousinsinööri Eling tuli DACHSERille insinööri- ja huoltokonserni Bilfinger SE:stä, jossa hän toimi controllingosaston ja sisäisen valvonnan päällikkönä, USA:n tytäryhtiön ja kansainvälisen kiinteistönhallintapalveluntarjoajan talousjohtajana (CFO). Eling aloitti uransa rakennusyrityksissä Hochtief AG ja Philipp Holzmann AG.

Kollegani johtoryhmässä ja minä otamme haltuumme erittäin vankan ja nopeasti kasvavan yrityksen, jota edes koronaviruskriisin haasteet eivät ole onnistuneet heittämään kurssista. DACHSERin työntekijät ovat onnistuneet ylläpitämään maailmanlaajuisten asiakkaidemme toimitusketjuja valtavan osaamisensa ja sitoutumisensa avulla myös epäsuotuisissa olosuhteissa.

Burkhard Eling, CEO

"Perustajaperheen luottamuksella ja tuella me johtoryhmänä säilytämme DACHSERin ainutlaatuisen, ihmislähtöisen kulttuurin perheyrityksenä. Samalla jatkamme yrityksen kehittämistä vakaalla arvostelukyvyllä ja ketteryydellä matkalla kohti maailman integroituneinta logistiikkatoimijaa”, Eling jatkaa.

Uusi johtoryhmä, jolla on runsaasti kokemusta

Alexander Tonn on DACHSERin johtoryhmän uusi jäsen alkaen 1.1.2021. COO Road Logisticsina hän vastaa teollisuustuotteiden ja elintarvikkeiden eurooppalaisesta maaliikenneverkostosta. Lisäksi hän jatkaa European Logistics Germany -liiketoimintayksikön johdossa. Tonn, 47, on ollut yrityksen palveluksessa yli 20 vuotta. Hän on toiminut johtotehtävissä muun muassa DACHSERin Allgäun logistiikkakeskuksessa Memmingenissä ja yrityksen pääkonttorissa, jossa hän vastasi logistiikkatoimijan globaalista sopimuslogistiikkaliiketoiminnasta useita vuosia.

Stefan Hohm, 48, johtaa äskettäin perustettua IT & Development -yksikköä tittelinään Chief Development Officer (CDO). Hohm on työskennellyt DACHSERilla 27 vuotta, jona aikana hän on johtanut muun muassa toimipisteitä Erfurtissa (Thüringen) ja Hofissa (Oberfranken). Viimeksi hän oli logistiikkatoimijan tutkimus- ja kehitystyön sekä Corporate Solutions -liiketoiminnan johdossa. Tietotekniikan jatkokehityksen lisäksi hän on vastuussa myös maailmanlaajuisesta sopimuslogistiikasta.

Burkhard Elingin seuraaja talousjohtajana on kansainvälisesti kokenut logistiikan talouspäällikkö Robert Erni, joka aloitti talousjohtajana 1.1.2021 neljän kuukauden siirtymävaiheen jälkeen. Ennen DACHSERia 54-vuotias Sveitsin kansalainen toimi talousjohtajana (Group CFO) logistiikkakonserni Panalpinalla lähes seitsemän vuotta.

DACHSERin lento- ja merirahtiliiketoiminnassa ei ole muutoksia, sitä on johtanut Edoardo Podestà, COO Air & Sea Logistics, lokakuusta 2019 lähtien. 58-vuotiaan italialaisen toimipaikka sijaitsee Hongkongissa, jonne hän tuli DACHSERin Aasian ja Tyynenmeren liiketoimintayksikön lento- ja meriliikenteen toimitusjohtajaksi vuonna 2014. Myös Podestà on erittäin kokenut DACHSER-johtaja, sillä hän tuli yritykseen jo vuonna 2003, kun se osti joint venture -yritys Züst Ambrosetti Far East Ltd:n.

DACHSER maailmanlaajuisesti
Ota meihin yhteyttä