DACHSER avaa uuden logistiikkakeskuksen Tampere-Pirkkalan lentoasemalle

Logistiikkapalvelujen tarjoaja DACHSER Finland on tehnyt päätöksen Pirkkalaan investoimisesta. Yritys avaa uuden logistiikkakeskuksensa Tampere-Pirkkalan lentoasemalle. Uudet tilat kattavat noin 5000 m2 ja toiminnan odotetaan alkavan kesällä 2024.

DACHSER avaa uuden logistiikkakeskuksen Tampere-Pirkkalan lentoasemalle. Toiminnan odotetaan alkavan kesällä 2024.
DACHSER avaa uuden logistiikkakeskuksen Tampere-Pirkkalan lentoasemalle. Toiminnan odotetaan alkavan kesällä 2024.

DACHSER laajentaa toimintaansa Suomessa. Saksalaislähtöinen perheomisteinen logistiikka-alan yritys on kirjoittanut aiesopimuksen lentoasemayhtiö Finavian kanssa uuden logistiikkakeskuksen avaamisesta Pirkkalaan. Uusi toimipiste tulee sijaitsemaan Tampere-Pirkkalan lentoasemalla ja sen toiminnan odotetaan alkavan kesällä 2024.

Uudet tilat kattavat noin 5000 m2 ja ne tulevat palvelemaan koko Suomen solmukohtana. Logistiikkakeskuksella on laajennusvaraa 10 000 m2 tulevaa kasvua varten. Tuotantoa tehdään alustavasti viikon jokaisena päivänä ja lähes kellon ympäri. Tampere-Pirkkalan keskuksen suoran ja epäsuoran työllistävän vaikutuksen arvioidaan koskevan alkuun noin 50-70 henkilöä ja täyden tuotannon jälkeen noin 100-200 henkilöä.

DACHSERilla on jo entuudestaan Suomessa yksi logistiikkakeskus, joka avattiin Keravalle vuonna 2019. Yrityksen Tampere-Pirkkalan investointi on suuruusluokaltaan Keravan logistiikkakeskusta vastaava.

Yhtiön toinen logistiikkakeskus Suomessa tulee mahdollistamaan kansainväliselle logistiikkatoimijalle entistäkin kattavamman palvelumallin tarjoamisen laajemmalle asiakaskunnalle. DACHSER on vuosien varrella vahvistanut asemaansa Suomen markkinoilla johtavana integroitujen logististen palveluiden tarjoajana. Kokeneen ja osaavan henkilöstön ja edistyksellisten IT-järjestelmien yhdistelmä tarjoaa korkealaatuista logistiikkaa suomalaiselle teollisuudelle ja kaupalle lentorahdin, merirahdin ja maantiekuljetusten kautta. Asiakkaat hyötyvät yhtenäisistä suorituskykystandardeista ja laatukriteereistä sekä asiakas- ja toimialalähtöisistä ratkaisuista.

Näemme, että laajentuminen juuri Pirkkalaan ja Tampereen talousalueelle, joka on tunnettu vetovoimaisuudestaan, on luonnollinen jatke meidän vuonna 2014 alkaneelle kasvutarinalle Suomessa.

Tuomas Leimio, Managing Director, DACHSER Finland European Logistics

"Investointimme Tampere-Pirkkalan lentoasemalle luo ainutlaatuisen suoran yhteyden alueen yrityksille ja parantaa alueen kilpailukykyä samalla entisestään", toteaa Tuomas Leimio, Managing Director, DACHSER Finland European Logistics.

DACHSERin filosofiaan kuuluu toimia paikallisesti ja yrittäjähenkisesti siellä, missä asiakkaat sijaitsevat. Pirkanmaa on vientivetoista ja yrittäjähenkistä aluetta, josta löytyy tunnetusti paljon valmistavaa teollisuutta. Uuden toimipisteen avulla DACHSER yhdistää Pirkanmaan alueen yritykset omaan kattavaan ja luotettavaan eurooppalaiseen maaliikenneverkostoonsa.

Pirkanmaalta maailmalle

”Pirkkalaan sijoittuva logistiikkakeskus tekee maailmasta Pirkanmaan kotimarkkinan nopeuttamalla vienti- ja tuontilähetysten kulkua – nyt niitä ei enää kuskata yön yli Helsinkiin vaan tuotteet tulevat sekä lähtevät päivittäin tarkoilla toimitusajoilla suoraan Pirkkalasta maailmalle”, jatkaa Leimio.  

“Olemme iloisia sopimuskumppanuudesta DACHSERin kanssa, sillä se vahvistaa Tampereen alueen ja samalla koko Suomen kilpailukykyä. Finavialle on tärkeää se, että sopimuksen myötä Tampere-Pirkkalan lentoaseman jo ennestään keskeinen asema vahvistuu. Nykyisen kolmen strategisen kivijalan; kansainvälisen matkustajaliikenteen, lentokoulutuksen ja sotilasliikenteen lisäksi Tampere-Pirkkalan lentoasemaa on mahdollista kehittää lentorahdin keskuksena“, lentoasemayhtiö Finavian toimitusjohtaja Kimmo Mäki sanoo.

DACHSERilla on pelkästään Euroopassa 289 toimipistettä, jotka käsittelevät vuodessa lähes 70 miljoonaa lähetystä. Nämä lähetykset liikkuvat lähettäjältä vastaanottajalle etukäteen tiedossa olevaa reittiä ja sovitulla aikataululla. 

Edellä mainittujen terminaalien lisäksi yrityksellä on myös kolme suurempaa Eurohub-logistiikkakeskusta (Überhern, Bratislava ja Clemont-Ferrand). Maailmanlaajuisen lento- ja merirahtiverkostonsa avulla DACHSER tavoittaa kaikki globaalit markkina-alueet.

Tampereella sijaitsee ennestään DACHSER Finlandin meri- ja lentorahtiin keskittynyt toimipiste sekä maantiekuljetuksiin erikoistunut myyntikonttori.

DACHSER maailmanlaajuisesti
Ota meihin yhteyttä
Kontakti Jonne Kuusisto Communications Consultant Nordic