DACHSER ja terre des hommes tukevat perheitä Ukrainassa

Pitkäaikaiset kumppanit käynnistävät yhteisen hankkeen elokuussa 2022 Ukrainan Harkovassa, Dniprossa, Lvivissä ja Uzhhorodissa. Hanke tarjoaa lapsille, nuorille ja heidän perheilleen terapeuttista apua sodan aiheuttamien traumojen läpikäymiseen.

Psykososiaaliset hoidot hyödyttävät traumatisoituneita lapsia ja nuoria, mutta myös heidän vanhempiaan ja muita hoitajiaan, joita varustetaan erityisillä selviytymistaidoilla.

Ukrainan sota on raivonnut jo viisi kuukautta. Noin 15 miljoonaa ihmistä on joutunut jättämään kotinsa ja pakenemaan maan itä- ja eteläosista. Yli 8 miljoonaa ihmistä elää tällä hetkellä maan sisäisinä pakolaisina Ukrainassa.

Sodan tapahtumat ja yritykset paeta sotaa ovat repineet monia perheitä hajalle. Tämän seurauksena lapset ja nuoret joutuvat selviytymään paitsi täysin uudesta ympäristöstä myös vanhempiensa ja muiden hoitajiensa poissaolosta tai jopa kuolemasta. Koska tälle äärimmäiselle tilanteelle ei näy loppua, Ukraina ei voi tällä hetkellä tarjota matalan kynnyksen psykososiaalisia tai terapeuttisia hoitovaihtoehtoja. Niitä tarvitaan kiireellisesti, jotta lapset ja nuoret voivat käsitellä kokemuksiaan väkivallasta ja traumoista ja saavuttaa vakautta uudessa tilanteessaan.

Tilanteen helpottamiseksi DACHSER ja terre des hommes alkavat tarjota apua elokuusta 2022 alkaen yhteistyössä paikallisen projektikumppanin Vostok-SOSin kanssa, joka on koonnut 20 psykoterapeutin kansainvälisen ryhmän Ukrainaan. Psykososiaaliset hoidot hyödyttävät traumatisoituneita lapsia ja nuoria, mutta myös heidän vanhempiaan ja muita hoitajiaan, joita varustetaan erityisillä selviytymistaidoilla. Palveluja tarjotaan koko maassa, mutta toistaiseksi painopiste on Dniprossa ja Harkovassa sekä läntisissä Lvivin ja Uzhhorodin kaupungeissa, jotka vastaanottavat erityisen suuria määriä pakolaisia.

Kestävä sosiaalinen sitoutuminen

"Ukrainan sota aiheuttaa mittaamatonta inhimillistä kärsimystä erityisesti perheille ja perheenjäsenille, jotka kokevat väkivaltaa ja joutuvat eroon toisistaan", sanoo DACHSERin toimitusjohtaja Burkhard Eling. "Ensimmäinen prioriteettimme oli varmistaa, että ukrainalaisilla oli suora tavara- ja ruokahuolto. Nyt meidän on autettava tarjoamaan pakolaislapsille ja -nuorille psykososiaalista hoitoa. Perheyrityksenä haluamme sitoutua kestävästi ja pitkäjänteisesti avustushankkeisiin Ukrainassa."

DACHSER on luvannut lahjoittaa hankkeelle yhteensä 160 000 euroa vuoden 2023 loppuun mennessä.

Jos haluat tehdä henkilökohtaisen lahjoituksen DACHSERin ja terre des hommesin avustushankkeelle, tee se käyttämällä seuraavia tilisiirtotietoja:

  • IBAN-tilinumero: DE65 2659 0025 1000 7008 04
  • Viite: DACHSER Ukraine
DACHSER maailmanlaajuisesti
Ota meihin yhteyttä
Kontakti Jonne Kuusisto Communications Consultant Nordic