DACHSER ja tietoturva

Puutteellisesti suojattu tieto on merkittävä riskitekijä. Se voi jopa uhata yrityksen olemassaoloa, koska se tarjoaa kohteen yhä tavallisemmiksi käyneille kyberhyökkäyksille. Logistiikka on monessa mielessä erityisen riippuvainen hyvin toimivasta tietotekniikasta. Luotettavat ja turvalliset toimitusketjut ovat nykyään tärkeämpiä kuin koskaan. Tietojesi suojaaminen ja turvaaminen on sen vuoksi erittäin tärkeää DACHSERille.

Yhä paremmin kohdennettuja ja entistä ammattimaisempia kyberhyökkäyksiä tehdään nykyään niin sanottujen kiristyshaittaohjelmien avulla. Hakkerit tunkeutuvat yritysten IT-järjestelmiin tietoturva-aukkojen kautta, salaavat tärkeää dataa, kuten työntekijä- tai taloustietoja, uhkaavat julkaista arkaluontoisia tietoja ja vaativat lunnaita vastineeksi avaimesta. Lunnaiden lisäksi hyökkäys aiheuttaa korkeita kustannuksia, kun IT-järjestelmät on palautettava hyökkäyksen jälkeen. Mitä suurempi on yrityksen digitaalisen osan merkitys, sitä suurempi uhka on arvoltaan.

Logistiikka on myös yksi toimialoista, jotka ovat erityisen riippuvaisia toimivasta tietotekniikasta. Erittäin monimutkaiset ja optimoidut arvoketjut voivat toimia digitaalisessa maailmassa vain, jos vastaavia tietoja käsitellään jatkuvasti, oikein, luottamuksellisesti ja maailmanlaajuisten lakisääteisten vaatimusten mukaisesti samanaikaisesti tavaravirtojen kanssa. Sen vuoksi tietoturvan merkitys on kasvanut paljon myös logistiikassa viime vuosina.

Me DACHSERilla tiedämme tämän ja tarjoamme korkeatasoisen tietoturvan – se on myös uuden toimeenpanevan IT & Development -yksikkömme tärkein tehtävä. DACHSER IT oli myös yksi ensimmäisistä logistiikkapalvelujen toimittajista, joka sai ISO/IEC 27001 -sertifikaatin. ISO/IEC 27001 on tärkein kyberturvallisuussertifiointi ja johtava kansainvälinen tietoturvallisuuden hallintajärjestelmien (ISMS) standardi.

Lisäksi DACHSER suorittaa organisatorisia, teknisiä ja rakenteellisia toimenpiteitä asiakastietojen suojaamiseksi, investoi säännöllisesti omien järjestelmiensä turvallisuuteen ja toteuttaa vuosittain auditointeja korkean turvallisuustason säilyttämiseksi ja sertifikaattien uusimiseksi. Organisatorisia toimenpiteitä ovat salassapitojärjestelyt kolmansien osapuolten kanssa, IT-käyttäjäopastukset, mobiilityöasemien yhteyksien suojaaminen, IT Security Act -tietoturvalain ja yleisen tietosuoja-asetuksen käyttöönotto ja kattava tietotekniikan ja toiminnan välinen hätätilanneorganisaatio. Teknisiä toimenpiteitä ovat virussuojaus, roskapostin esto, vikaturvaratkaisut, hätätilannesuunnittelu ja kaikkien tehtävän kannalta kriittisten tietojen säännöllinen varmuuskopiointi. Itsenäiset ja huippunykyaikaiset rinnakkain toimivat datakeskukset, haaraosastojen korkea suojaustaso ja hajautettujen IT-toimintojen sähkönsaannin varmistaminen varajärjestelmillä ovat DACHSERin toteuttamia rakenteellisia toimenpiteitä, joilla varmistetaan korkeatasoinen tietoturva.

DACHSER suojaa erityisesti asiakastiedot. Tietojen lähetys on salattu kaikilla kulkureiteillä, ja lisäksi tiedot on suojattu luvattomalta katselulta tai käsittelyltä käyttöoikeuksilla.

Näillä kattavilla toimenpiteillä estämme taloudelliset vahingot, suojaamme itsemme ja asiakkaamme järjestelmän toimintahäiriöiltä ja hakkereiden hyökkäyksiltä sekä tarjoamme turvallisen ja luotettavan tietojen käsittelyn koko kuljetusketjussa.

DACHSER maailmanlaajuisesti
Ota meihin yhteyttä
Kontakti Jonne Kuusisto Communications Consultant Nordic