Kiinan Golden Week: vaikutuksia toimintoihin

Golden Week -lomaa vietetään 1.10. - 8.10. Tuotantolaitokset keskeyttävät toimintansa, ja laivayhtiöt ovat ilmoittaneet perutuista lähdöistä.

Kiinassa juhla-aika, joka tunnetaan nimellä "Golden Week", alkaa 1.10., kun kiinalaiset juhlivat kansallispäivää. Golden Week oli aiemmin seitsemän päivän pituinen loma, jonka avulla ihmiset saattoivat matkustaa kotikaupunkeihinsa. Tänä vuonna myös keskisyksyn festivaalia juhlitaan samana päivänä, joten lomaa vietetään 1.10. – 8.10. Yritykset ja tuotantolaitokset ovat kiinni koko ajan. Suurin osa yrityksistä jatkaa toimintaansa jälleen 9.10.

Vaikutus merirahtiin

Suurin osa varustamoista on ilmoittanut peruuttavansa vuoroja paitsi Golden Week -päivien aikana myös ennen ja jälkeen sopeuttaakseen palvelunsa heikon markkinakysynnän mukaisesti. Kaikkien reittien nykyinen markkinatilanne on haastava käytettävissä olevan tilan rajallisuuden vuoksi.

Vaikutus lentorahtiin

Itään suuntautuvissa lähetyksissä, koska suurin osa vastaanottajista on poissa loman aikana, on suositeltavaa välttää lastin saapumista 29.9. - 8.10., koska siitä voi aiheutua ylimääräisiä varastointimaksuja.

Länteen suuntautuvien lähetysten osalta on suositeltavaa toimittaa tilavaraukset tai lastausohjeet mahdollisimman ajoissa ennen juhlapyhiä. Lentorahtitila on hyvin rajallista ja kysyttyä ennen loma-aikaa.

DACHSERin toimipisteet Kiinassa

Kaikki DACHSER-toimipisteet  Kiinassa ovat suljettuina 1. - 8.10. Yleisesti ottaen merirahtipalveluja ei ole saatavana juhlapyhinä ja lentorahtiosastot hallinnoivat vain ennakkovarauksia.

Jos tarvitset lisätietoja tai sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä omaan DACHSER-yhteyshenkilöösi.

Kontakti Susanna Sirkka