Koronatapausten määrän kasvu Kiinassa

Useat Kiinan suurkaupungit ovat ilmoittaneet COVID-19-tapausmäärien kasvaneen, mikä on johtanut viimeaikaisiin tehostettuihin toimenpiteisiin. Tämä vaikuttaa myös meidän toimintaamme.

Shanghai:
Epidemia on laajentunut merkittävälle tasolle Shanghaissa. Tämän vuoksi alueella on toteutettu tiukkoja toimia, mukaan lukien laaja koronatestaus ja asiaan liittyvien yhteisöjen ja asuinalueiden sulku.

Lentoasemat, satamat, varastot ja varikot toimivat normaalisti seuraavin edellytyksin:

 • Edellä mainittujen toimenpiteiden ja karanteenimääräysten vuoksi Shanghaissa on tällä hetkellä merkittävä työvoimapula kaikilla aloilla, mukaan lukien hallinto, varastointi ja kuljettajahenkilöstö.
 • Shanghain naapurikaupungit, kuten Suzhou, Taicang, Kunshan, Changzhou ja Hangzhou, asettavat rajoituksia Shanghaista tuleville kuorma-autoille. Lisäksi kuljettajien on esitettävä negatiivinen testitulos. Tämän vuoksi on odotettavissa, että noudot Shanghaista ja toimitukset Shanghaihin vaikeutuvat seuraavien 1–2 viikon aikana.
 • Tässä vaiheessa emme ole saaneet rahdinkuljettajien ilmoituksia siitä, että laivat olisivat jättäneet satamia väliin. Kaikki proomuoperaattorit toimivat normaalilla tasolla yhteyden varmistamiseksi Shanghain emoaluksiin. Tilanne kuitenkin kehittyy nopeasti. Rahdinkuljettajat voivat reagoida vastaavasti, jos kuljettajapula tai kuorma-autoihin kohdistuvat rajoitukset aiheuttavat vakavia ongelmia konttien osalta.
 • DACHSERin toimipaikat Shanghaissa ovat ottaneet käyttöön erityisiä työjärjestelyjä maaliskuun 14. päivästä alkaen. Niiden mukaisesti työntekijät vuorottelevat etänä ja toimistolla työskentelyn välillä. DACHSERin paikalliseen yhteyshenkilöön voi ottaa yhteyttä tavanomaisten viestintäkanavien kautta.

Shenzhen:
Shenzhenin kaupungin viranomaiset toteuttavat sulun 20.3. asti. Varotoimenpiteitä ovat laajat koronatestit, julkisen liikenteen keskeyttäminen sekä myymälöiden, tuotannon ja liiketoiminnan sulkeminen. Henkilöstö saa työskennellä vain kotoa käsin.

 • Lentokentät ja satamat toimivat normaalisti. Tämä ei vaikuta DACHSERin lento- ja merirahtitoimintaan. Shanghain tavoin tietyissä palveluissa, kuten tullissa, voi kuitenkin olla henkilöstöpulaa koronatestauksen ja karanteenin vuoksi.
 • Tuotantolaitosten ja tehtaiden toiminta keskeytetään väliaikaisesti, mikä vähentää lento- ja merirahdin kysyntää. Tällä voi kuitenkin lähitulevaisuudessa olla kauaskantoisempi vaikutus toimitusketjuun.
 • Suurin osa varastoista lopetti toimintansa toistaiseksi.
 • Merirahdin LCL-CFS-tullivarastot on suljettu toistaiseksi, ja lähetykset Shenzhenistä ovat tällä hetkellä pidossa. Otamme sinuun suoraan yhteyttä, jos tämä vaikuttaa lähetykseesi.
 • Shenzhenin paikalliseen kuorma-autoliikenteeseen ei sovelleta rajoituksia. Kuorma-autoyritykset tarjoavat yhä palveluitaan, mutta alalla on sulku- ja karanteenimääräyksistä johtuva kuljettajapula.
 • Kuorma-autoliikennettä Shenzheniin ja Shenzhenistä on rajoitettu.
 • Shenzhenin ja Hongkongin välinen kuorma-autoliikenne on käytännössä keskeytetty muiden kuin välttämättömien tavaroiden osalta. Kaupallisen kappaletavaran kuljetus tapahtuu todennäköisimmin syöttöliikenteen kautta.
 • Shenzhenin DACHSER-työntekijät työskentelevät kotoa käsin, ja heidät tavoittaa sähköpostitse tai matkapuhelimella.

Dongguan:
Dongguanin kaupungin viranomaiset ilmoittivat sulusta, joka on voimassa 21.3. asti. Shenzhenin tavoin toteutetaan varotoimenpiteitä, joihin kuuluvat laajat koronatestit, julkisen liikenteen keskeyttäminen sekä myymälöiden, tuotannon ja liiketoiminnan sulkeminen. Lisäksi henkilöstö saa työskennellä ainoastaan kotoa käsin.

 • Tuotantolaitosten ja tehtaiden toiminta keskeytetään väliaikaisesti, mikä vähentää lento- ja merirahdin kysyntää. Tämä vaikuttaa olennaisella tavalla kansainväliseen toimitusketjuun.
 • Dongguanissa olevat DACHSER-varastot suljetaan, ja ne jatkavat toimintaansa sulun poistamisen jälkeen.
 • Dongguanin DACHSER-työntekijät työskentelevät kotoa käsin, ja heidät tavoittaa sähköpostitse tai matkapuhelimella.

Tilanne muissa Kiinan suurkaupungeissa on enimmäkseen normaali jokapäiväisen arjen ja liiketoiminnan osalta, vaikka jotkin niistä ovat ilmoittaneet pienestä koronaepidemiasta.

DACHSER tekee läheistä yhteistyötä kaikkien soveltuvien osapuolten kanssa sen varmistamiseksi, että kaikki lähetykset käsitellään asianmukaisesti. DACHSERin paikalliset edustajat antavat mielellään tietoa toimituksista ja mahdollisista kuljetusvaihtoehdoista.

DACHSER maailmanlaajuisesti
Ota meihin yhteyttä
Kontakti Jonne Kuusisto Communications Consultant Nordic