Luotettavat kumppanit

Koskisen Oyj tunnetaan Suomessa ja maailmalla luotettavana puutuotteiden ja puunjalostuksen erikoisosaajana. Suomalaisesta puusta valmistettujen tuotteiden ja raaka-aineiden keskiössä on laatu. Jotta tuotteet saadaan asiakkaille ajallaan ja toiveiden mukaisesti, korostuvat yhtälössä myös kuljetuspalvelujen laadukkuus.

Koskisen Oyj:n ohutviiluvaneri ja koivuviilu tuotetaan Etelä-Savon Hirvensalmella. Täältä lähetykset suuntaavat DACHSERin toimesta eri puolille maailmaa. Kuva: Koskisen Oyj
Koskisen Oyj:n ohutviiluvaneri ja koivuviilu tuotetaan Etelä-Savon Hirvensalmella. Täältä lähetykset suuntaavat DACHSERin toimesta eri puolille maailmaa. Kuva: Koskisen Oyj

Koskisen Oyj:n konsernin pääpaikka on Järvelässä, jossa toimii havupuusaha, koivuvaneritehdas sekä Suomen ainoa lastulevytehdas. Hirvensalmella puolestaan keskitytään suomalaisesta koivusta tuotettuun ohutviiluvaneriin ja koivuviiluun. Ohutviiluvaneri, joka tunnetaan myös lentokonevanerina, soveltuu monenlaiseen käyttöön designtuotteista sisustuselementteihin ja valaisimiin. Se sopii myös laserleikkaamiseen ja teknisiin rakennelevyihin.

Kuljetuksia ympäri maailman

Koskisen Oyj:n tuotteiden monipuoliset käyttömahdollisuudet tarkoittavat monenlaisia asiakkaita, usein eri kohteissa ympäri maailmaa. Kattavan logistiikkaverkostonsa avulla DACHSER on osoittautunut hyväksi ja luotettavaksi kuljetuskumppaniksi.

DACHSER toimitti ensimmäiset lähetykset Koskisen tilauksesta kesäkuun lopulla 2017. Matkan varrella toimitusten määrä on noussut tasaisesti. DACHSERin autot hakevat kappaletavaralähetykset Hirvensalmelta tarpeen mukaan jopa päivittäin, ja toimitustilaus voidaan tehdä edellisenä päivänä. Hirvensalmelta lähetykset suuntaavat Keravalle välipurkuun ja siitä laivalla Euroopan kohteisiin ja aina Koskisen Oyj:n asiakkaiden pihaan saakka DACHSERin oman eurooppalaisen logistiikkaverkoston välityksellä. DACHSERin eLogistiikka-palvelu takaa, että Koskisen asiakkaat tietävät, missä heidän toimituksensa matkaavat minäkin hetkenä.

"Kun puhutaan tuotteista ja palveluista, laatu on ehdottomasti tinkimätön asia", toteavat Korkeala ja Ilveskivi-Tuomala yhteen ääneen.

Toimitukset eivät myöskään aina rajoitu Eurooppaan. Maailmanlaajuisen lento- ja merirahtiverkostonsa avulla DACHSER toteuttaa Koskisen Oyj:lle myös merivientiä Aasian. Täysikonttikuormat sahatavaraa suuntaavat Järvelän toimipisteeltä aina Japanin ja Kiinan markkinoille asti.   

Koskisen Oyj:n tuotanto- ja myyntiassistentti Jenni Korkeala ja DACHSER Finland European Logisticsin myyntijohtaja Niina Ilveskivi-Tuomala Hirvensalmella. Kuva: Koskisen Oyj
Koskisen Oyj:n tuotanto- ja myyntiassistentti Jenni Korkeala ja DACHSER Finland European Logisticsin myyntijohtaja Niina Ilveskivi-Tuomala Hirvensalmella. Kuva: Koskisen Oyj

Laatu yhdistää

Niin kuin missä tahansa liikesuhteessa, yhteistyön asteittainen kehittyminen on vaatinut palveluiden testaamista, yrityskumppaneiden tarpeiden tunnistamista ja rehellistä palautetta. Vuosien saatossa sekä Koskisen Oyj:llä että DACHSERilla on opittu tuntemaan toisensa, kuunneltu ja ymmärretty molemminpuolisia toiveita.

”Me saamme asiakkailtamme melkein viikoittain erityistoiveita ohutviiluvanerin toimittamiseksi”, kertoo Koskisen Oyj:n tuotanto- ja myyntiassistentti Jenni Korkeala. ” DACHSERilla tiedetään, miten näissä tilanteissa toimitaan ja pyyntöihin vastataan nopeasti. Tämä helpottaa suuresti työtämme ja asiakaspalvelua omien asiakkaidemme suuntaan”.

Oman toiminnan globaali kehys on luotu vuosikymmenten saatossa panostamalla laatuun. Kun puhutaan tuotteista ja palveluista, laatu on ehdottomasti tinkimätön asia, toteavat Korkeala ja DACHSERin myyntijohtaja Niina Ilveskivi-Tuomala yhteen ääneen. Hirvensalmella kehitetään laatutuotteita suomalaisesta puusta asiakkaan tarpeisiin ja tästä ollaan ylpeitä erityisesti tämän päivän maailmassa. ”Meille tuotteiden ja palvelun laatu on ensiarvoisen tärkeää”, jatkaa Korkeala.

Logistiikka on ihmisten työtä ja aina voi sattua ja tapahtua. Korkeala pitää luotettavuutta logistiikkapartnerin toiminnassa erittäin tärkeänä seikkana ja tämä on yhteistyössä DACHSERin kanssa toteutunut hyvin. Niin kuin Koskisella on totuttu sanomaan, laadusta tekijä tunnetaan.

DACHSER maailmanlaajuisesti
Ota meihin yhteyttä
Kontakti Jonne Kuusisto Communications Consultant Nordic