Merirahti | Iso-Britannia – lakko Felixstowen satamassa

Felixstowessa, yhdessä Ison-Britannian suurimmista satamista, on ilmoitettu lakosta. Seuraavassa lyhyt kuvaus lakon vaikutuksesta kansainväliseen merirahtiin.

Ammattiliitto ja satamajohto (Felixstowe Dock and Railway Company) eivät ole päässeet sopimukseen työntekijöiden palkkatasosta. Tästä johtuen yli 1 900 ammattiliiton jäsentä aloittaa lakon sunnuntaina 21. elokuuta. Lakko jatkuu maanantaihin 29. elokuuta asti.

Felixstowe hoitaa lähes puolet Ison-Britannian konttiliikenteestä ja lakon odotetaan siten vaikuttavan kansainväliseen merirahtiin ja toimitusketjuihin. Kaikissa muissa Ison-Britannian satamissa sekä Pohjois- ja Länsi-Euroopan satamissa tulee todennäköisesti olemaan lakon seurauksena kapasiteettiongelmia, jotka aiheuttavat pullonkauloja ja viivästyksiä satamatoimintoihin.

Tällä hetkellä on vielä epäselvää, kuinka suuret seuraukset lakolla tulee kansainväliselle logistiikkatoiminnalle tarkalleen olemaan, mutta suosittelemme kuitenkin, että varaat kuljetuksesi mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ja että olet valmis joustamaan aikataulun ja kuljetusreittien suhteen.

Jos sinulla on kysyttävää lähetyksestäsi tai toimitusketjuista, voit aina ottaa yhteyttä paikalliseen DACHSERin yhteyshenkilöön.

DACHSER maailmanlaajuisesti
Ota meihin yhteyttä
Kontakti Jonne Kuusisto Communications Consultant Nordic