Suomen satamia koskeva ylityökielto ja lakkovaroitus

Suomen satamissa on alkanut ylityökielto 1. helmikuuta alkaen. Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT on jättänyt ahtausalaa koskevan lakkovaroituksen. Lakko alkaa 14. helmikuuta ellei työehtosopimusneuvotteluissa päästä sitä ennen sopuun.

Suomen satamia koskeva valtakunnallinen ylityö- ja vuoronvaihtokielto on alkanut 1. helmikuuta. Jos työehtosopimusneuvotteluissa Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n ja Satamaoperaattorit ry:n välillä ei löydetä ratkaisua, ahtausalaa koskeva lakko astuu voimaan 14. helmikuuta klo 6.

Suomen vienti ja tuonti kulkee lähestulkoon kokonaan satamien kautta, joten ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta sekä mahdollisesta lakosta tulee koitumaan seurauksia satamien ahtauskapasiteetille sekä palveluntarjonnalle. Tästä johtuen rahtiliikenteen aikatauluihin saattaa tulla muutoksia ja vienti- sekä tuontikuljetuksiin mahdollisia viivästyksiä.

DACHSERin paikalliset edustajat antavat mielellään lisätietoa toimituksista ja mahdollisista vaihtoehdoista tilanteen edetessä.

DACHSER maailmanlaajuisesti
Ota meihin yhteyttä
Kontakti Jonne Kuusisto Communications Consultant Nordic