Uusi lyhyen matkan kuorma-auto tehostaa toimituksia Göteborgin keskustassa

Toimitukset voivat olla haasteellisia kaupungin keskustoissa, sillä kulkuväylät ovat usein kapeita ja rahtivastaanotot sijaitsevat matalissa pohjakerroksissa. DACHSER Swedenin Göteborgin osasto on investoinut uuteen ja tehokkuutta parantavaan kuorma-autoon, jolla eri toimituspisteisiin on helppo päästä. Lisäksi se auttaa vähentämään päästöjä kaupungin keskustassa.

DACHSER Sweden investoi uuteen tehokkuutta parantavaan kuorma-autoon.
DACHSER Sweden investoi uuteen tehokkuutta parantavaan kuorma-autoon.

Göteborgin kaduilla on kulkenut tämän vuoden toukokuusta alkaen uudenmallinen ja uusilla toiminnoilla varustettu kuorma-auto. Tavallinen kadullakulkija ei ehkä huomaa eroa, mutta DACHSER Swedenille uusi investointi on monelta kannalta edistysaskel.

Toimituksia Göteborgin keskustaan on aiemmin hoidettu pienillä kuorma-autoilla, joissa on tavaratilaa enintään kahdeksalle lavalle. Pienillä kuorma-autoilla voi päästä kaikkiin paikkoihin, mutta rajallisen kuormatilan vuoksi niillä on tehtävä useita toimituskierroksia päivässä. Uudessa kuorma-autossa on tilaa jopa 18 kuormalavalle, kuten tavallisessa lyhyen matkan kuorma-autossa. Erikoisvalmisteisen korin ansiosta kuorma-auton korkeutta voidaan kuitenkin madaltaa jopa metrillä, joten autolla pääsee ahtaisiinkin paikkoihin.

Ajamme nyt vähemmän kilometrejä pienemmällä määrällä kuorma-autoja, koska uuteen autoon mahtuu enemmän toimituksia. Tästä on hyötyä sekä tehokkuuden että ympäristön kannalta.

Sören Landt Sivebäk, Operations Manager, DACHSER Sweden, Göteborg

Toimitukset, jotka aiemmin vaativat 2–3 ajokertaa, suoritetaan nyt kaikki samalla kierroksella uudella kuorma-autolla. Kahden ensimmäisen käyttökuukauden aikana tien päällä tarvittiin tavanomaisia pieniä kuorma-autoja päivittäin yksi vähemmän. Tämä auttaa vähentämään päästöjä Göteborgin keskustassa.

Logistiikkatoimijan ilmastonsuojelustrategia

Parantunut prosessitehokkuus edistää DACHSERin pitkän aikavälin ilmastonsuojelustrategiaa. DACHSER hyödyntää strategian toteutuksessa tehokasta logistiikkaa ja teknisiä innovaatioita. DACHSER tekee yhteistyötä sellaisten asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa, jotka myös haluavat aktiivisesti vaikuttaa siihen, miten logistiikassa siirrytään ottamaan käyttöön vähäpäästöisiä ja päästöttömiä teknologioita.

DACHSER ottaa useita askeleita tähän suuntaan muun muassa päästöttömillä toimituksillaan Kööpenhaminassa ja biokaasuautoillaan Helsingissä. Jos haluat lukea lisää DACHSERin toimenpiteistä ilmaston suojelemiseksi, klikkaa tästä.

 

DACHSER maailmanlaajuisesti
Ota meihin yhteyttä
Kontakti Jonne Kuusisto Communications Consultant Nordic