DACHSERin CEO Burkhard Elingin lausunto Ukrainan sotilaallisesta konfliktista

Rauha ja tavaroiden vapaa liikkuvuus ovat kaikkien yhteiskuntien myönteisen ja vapaan kehityksen perusedellytyksiä. Juuri tässä hengessä DACHSER on kasvanut kansainvälisenä logistiikkapalvelujen toimittajana viime vuosikymmeninä. Olemmekin syvästi pahoillamme Ukrainan sotilaallisen konfliktin kärjistymisestä. Konfliktilla on merkittävä vaikutus myös toimitusketjuihin Itä-Euroopassa.

Meille tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä on kaikkien DACHSERin puolesta lähetyksiä toimittavien kuljettajien turvallisuus. Sen vuoksi olemme tänään määränneet, että kaikki Ukrainaan toimitettavat lähetykset otetaan välittömästi haltuun ja niiden lastaus pysäytetään. Tämä koskee muun muassa FTL- ja LTL-kuljetuksia IVY-maihin hoitavan Cargoplus-palvelusegmenttimme kaikkia kuljetuksia Euroopassa sekä kaikkia European Logistics -verkostosta lähteviä kuljetuksia, joista kumppanimme ACE huolehtii Ukrainassa. Säännöllinen liikenne Puolan Strykow-alustaltamme Kiovaan lopetetaan. Kaikki kuorma-autot, jotka ovat yhä matkalla Ukrainaan, on palautettava yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Olemme tiiviissä yhteydessä ukrainalaiseen kumppaniimme, joka on myös sulkenut varastonsa.

Lentorahdin osalta Ukrainan ilmatila on suljettu laajalla säteellä. Lentoonlähdöt ja laskeutumiset eivät ole siellä mahdollisia, joten ruuhkat ovat todennäköisiä vaihtoehtoisilla lentokentillä.

DACHSERin European Logistics- ja Air & Sea Logistics -tiimit seuraavat tiiviisti tilanteen kehittymistä ja ovat tiiviissä yhteydessä asiakkaisiimme. Tämä koskee erityisesti tavaroiden liikkumisrajoituksia, joita voi syntyä lähiaikoina Venäjän vastaisten pakotteiden seurauksena.

Tausta: DACHSERin toiminta Ukrainassa ja Venäjällä

DACHSERilla ei ole omia toimipisteitä Ukrainassa, mutta se toimii siellä kumppaninsa ACE Logisticsin kanssa. Yritys on virolainen, ja se on myös DACHSERin kumppani Baltian maissa ja yhteisyrityskumppani Suomessa. FTL-kuljetuspalvelut käsitellään Cargoplus-palvelusegmentin kautta.

Venäjällä DACHSERilla on ollut oma kansallinen yritys vuodesta 2008 lähtien. Se toimittaa palveluita Road Logistics- ja Air & Sea Logistics -liiketoimintasegmenteissä. Työntekijöitä on noin 160 ja toimipaikkoja seitsemän. Vuonna 2020 DACHSER Russia käsitteli noin 17 000 lähetystä ja tuotti 21,6 miljoonan euron liikevaihdon.

DACHSER maailmanlaajuisesti
Ota meihin yhteyttä
Kontakti Jonne Kuusisto Communications Consultant Nordic