Kiinan Golden Week -loman vaikutukset logistiikkaan

Suurin osa Kiinan yrityksistä ja tehtaista on suljettu 1.-7. lokakuuta. Viikon mittainen loma yhdessä maailman tärkeimmistä talouksista vaikuttaa myös kansainvälisiin toimitusketjuihin.

Mikä on Golden Week? 

Golden Week on Kiinassa vietettävä kansallinen juhla, joka kestää kokonaisuudessaan seitsemän päivää. Kiinan kansantasavallan perustamista juhlistetaan vuosittain 1. lokakuuta. Tapahtuman kunniaksi koko ajanjakso 1.-7. lokakuuta välisenä aikana toimii virallisena vapaana. Perinteisesti kiinalaiset hyödyntävät lomaa matkustaakseen eri puolilla Kiinaa asuvien perheenjäseniensä luokse. Kuten monet muutkin yritykset, DACHSERin toimispisteet Kiinassa pysyvät loman ajan suljettuina palautuen normaaliin toimintaan jälleen 8. lokakuuta.

Mitä Golden Week -loman aikana tapahtuu? 

Useimmat yritykset ja tehdastuotanto ovat suljettuina viikon kestävän loman aikana, mikä tarkoittaa sitä, että tuotanto lopetetaan tai sitä ainakin vähennetään. Lentokentät ja satamat pysyvät toiminnassa, mutta niiden henkilöstömäärää vähennetään tehtaiden pienempien tuotantomäärien vuoksi. Valtion laitokset, kuten tullitoimistot, ovat yleensä suljettuina 1.-3. lokakuuta. Tehtaat eivät välttämättä toimi heti täydellä teholla virallisen lomajakson päätyttyä ja tuotantomäärien lasku vaikuttaa täten myös maailmanlaajuisiin toimitusketjuihin.

Kuinka minimoida Golden Week -loman vaikutukset?

Me DACHSERilla teemme kaikkemme minimoidaksemme mahdolliset häiriöt toimitusketjuissa, mutta asiakkaamme voivat hyötyä seuraavista seikoista:

  • Oikea-aikainen kommunikointi tavarantoimittajien ja asiakkaiden kanssa voi auttaa varmistamaan riittävät varastot ja hallitsemaan odotuksia 
  • DACHSERin yhteyshenkilösi ovat käytettävissä, jos haluat keskustella suunnitelmistasi ja laatia tarkan ennusteen lähetyksistäsi pitkän aikavälin suunnittelua varten. Tällä tavoin DACHSER voi tarjota sinulle ratkaisun, joka sopii parhaiten budjettiisi ja aikatauluusi 
  • Varaa hyvissä ajoin ja huomio määräpäivät

Jos sinulla on kysyttävää, olet aina tervetullut ottamaan yhteyttä paikalliseen DACHSERin yhteyshenkilöösi.

DACHSER maailmanlaajuisesti
Ota meihin yhteyttä
Kontakti Jonne Kuusisto Communications Consultant Nordic