Shanghain sulku: vaikutus operatiiviseen toimintaamme

Kiinan COVID-19-rajoitukset vaikuttavat kansainväliseen lento- ja merirahtiliikenteeseen sekä kotimaan kuljetussektoriin.

Yleiskatsaus

  • COVID-19-tapausten määrä on kasvanut Shanghaissa, joten kaupunki suljetaan maanantaista 28.3.2022 klo 5.00 alkaen pandemian leviämisen hillitsemiseksi.
  • Sulku toteutetaan kahdessa vaiheessa: 28.3.–1.4. rajoituksia sovelletaan Pudongiin Shanghain itäosassa, ja 1.4.–5.4. samoja rajoituksia sovelletaan Puxiin kaupungin länsipuolella.
  • Sulkujakson aikana toteutetaan muun muassa seuraavat toimenpiteet: massiivinen COVID-19-testaus, julkisen liikenteen keskeyttäminen, myymälöiden sulkeminen, tuotannon ja liiketoiminnan pysäyttäminen ja pakollinen etätyöskentely.

Vaikutus logistiikkaan

  • Lentoasemat ja satamat pysyvät auki ja toiminnassa.
  • Työvoiman puute on yhä ongelma kaikilla aloilla tiukkojen karanteenisäännösten vuoksi. Ongelma koskettaa erityisesti rahtiliikenteen työntekijöitä, joiden on esitettävä enintään 48 tuntia vanha negatiivinen testitulos tullessaan valtateille, varastoihin ja satamiin.
  • Lentorahdin osalta sulku vaikuttaa PVG-lentokenttään sekä tuonnissa että viennissä. Tuontiterminaali on toiminnassa, ja lennot laskeutuvat yhä lentokentälle. Vientilentoja PVG-lentokentältä on rajoitettu, ja vientiterminaali on suljettu ja luovutus keskeytetty. Suunnittelemme uusia lentoaikatauluja vaihtoehtoisten lentokenttien kautta. Rajoitusten odotetaan kestävän 7–14 päivää. Myös maakuljetuksia on rajoitettu.
  • Merirahdin osalta emme ole vielä saaneet kuljetusliikkeiden ilmoituksia alusten viivästyksistä tai peruutuksista. Tilanne ei vaikuta Pudongin alueella konttivarastoon saapuneeseen rahtiin, mutta lähetykset voivat viivästyä mahdollisten laivojen vaihtojen tai konsolidointiin riittämättömän lastin vuoksi. FCL-kuorma-autot saavat tulla Pudongiin ja satama-alueelle, kun kuljettajalla on enintään 48 tuntia vanha negatiivinen testitulos ja sähköinen EIR-kuitti (Equipment Interchange Recept). LTL-kuorma-autojen osalta käytäntöä kehitetään vielä.
  • Kuorma-autokuljetukset Shanghain ja naapurikaupunkien välillä on rajattu kuljettajille, jotka voivat esittää enintään 48 tuntia vanhan negatiivisen testituloksen. Noutojen ja toimitusten viivästymisiä on odotettavissa.
  • Tullitoimintojen ilmoitetaan tällä hetkellä olevan normaaleja ilman keskeytyksiä.
  • DACHSERin Shanghain toimipaikkojen, mukaan lukien keskustan toimisto ja PVG-lentokentän toimisto, henkilöstö on tehnyt etätyötä 21.3. alkaen. Huaqiaon varasto sen sijaan on yhä avoinna, mutta lastausta ja noutoa on rajoitettu. Saat yhteyden paikalliseen yhteyshenkilöösi tavanomaisten viestintäkanavien kautta.

Pidämme sinut ajan tasalla mahdollisista muutoksista. DACHSERin paikalliset edustajat antavat mielellään lisätietoa lähetyksistä ja mahdollisista kuljetusvaihtoehdoista.

Kontakti Jonne Kuusisto Communications Consultant Nordic