Satamien lakko Suomessa päättyy 8.4.2024 

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK:n ja sen liittojen poliittiset lakot päättyvät tältä erää maanantaina 8.4.2024.

  • Lento- ja merirahti

Suomen satamien toiminta jatkuu taas neljän viikon lakon jälkeen. Kaikkiin toimintoihin on kuitenkin odotettavissa ruuhkaa lakon takia pysäytetyn vienti- ja tuontivolyymin alkaessa purkautumaan.

Tuonnin saapuvat täydet yksiköt luovutetaan tulojärjestyksessä. Kappaletavaratuontiyksiköt siirretään satamasta purkuun saapumisjärjestyksessä. Meriviennin osalta satamassa jo olevat yksiköt laivataan ensin. Tämän jälkeen yksiköt laivataan annetun aikataulun mukaisessa järjestyksessä.

Syntyneen pullonkaulan purkaminen tulee aiheuttamaan ainakin väliaikaista kapasiteettipulaa ja edelleen tästä aiheutuvia viiveitä. Satamissa seisoneista konteista on odotettavissa lisäkustannuksia. DACHSER pyrkii osaltaan purkamaan lakon aiheuttamaa ruuhkaa mahdollisimman tehokkaasti.

DACHSER-yhteyshenkilönne pitää teidät ajan tasalla lähetyksenne osalta.

  • Maantiekuljetukset

Lakon päättyessä ahtaajat palaavat töihin ja laivaliikenne alkaa vähitellen normalisoitumaan. Laivat tulevat kuitenkin alkuun olemaan hyvin täynnä ja huolinta- ja kuljetusliikkeillä on käytössään normaali laivakapasiteetti, joten erityisesti täysien FTL-kuormien kohdalla suosittelemme tekemään kuljetustilaukset hyvissä ajoin. DACHSER tekee parhaansa normaaleihin kuljetusprosesseihin ja -aikatauluihin palaamisessa.

Lisätietoja antavat DACHSERin yhteyshenkilönne. 

DACHSER maailmanlaajuisesti
Ota meihin yhteyttä
Kontakti Jonne Kuusisto Communications Consultant Nordic